allesfrans.com

 • Franse Kerst- en Nieuwjaarswensen

  Een aantal Franstalige wensen voor op jouw wenskaart voor een Franstalige relatie.

 • Hoeveel kW heb je nodig om te verwarmen?

  Je kunt niet zomaar een berekening maken, want er zijn veel factoren die meespelen.

 • Betonspecie, de mengverhouding

  Wat is de juiste mengverhouding voor het aanmaken van beton en cement?

 • Franse Kerst- en Nieuwjaarswensen

  Een aantal Franstalige wensen voor op jouw wenskaart voor een Franstalige relatie.

 • Hoeveel kW heb je nodig om te verwarmen?

  Je kunt niet zomaar een berekening maken, want er zijn veel factoren die meespelen.

  
Beginpagina
Laatste artikelen, nieuwsflitsen en bijdragen
Bezoekers

Aangesloten bezoekers: 4

Reacties op artikelen
 • Wel of niet voor een Micro Enterprise inschrijven
  17 jan'19 17:50, door Hans Blom
  . Ik heb een vraag. Ik heb in Frankrijk, in mijn tweede huis, een abri gebouwd a 15000 EU en solar cellen geinstalleerd 24 in totaal (< 9kWc) . De solar energie lever ik aan EDF als "producteur" . Om het leveringscontract "contrat d’achat" rond te krijgen vraagt de EDF om "incrit au registre du commerce et des societes de..." Ook moet ik mijn "capital" opgeven en het inschrijvings nummer vermelden van de productuer. Kan iemand mij vertellen 1) of dit ook nodig is voor een relatief kleine installatie, 2) indien ja moet ik mij registreren als Micro enterprise of andersinds (...)
  • Reactie 17 jan'19 21:06, door Hanjo

   Zowel particulieren als kleine ondernemingen kunnen de door hun geproduceerde energie aan Engie leveren. In het geval van zonne-energie is Engie verplicht dit tot 100 kW te kopen.
   Ik vermoed dat ergens een verkeerd vakje is aangekruist en Engie vermoedt met een kleine onderneming te maken te hebben.

 • Tijdelijk Frans kenteken
  16 jan'19 9:23, door François Jurriëns
  Ik heb een nieuwe auto gekocht met een WW kenteken plaat, .ik heb de auto gekocht bij een handelaar niet bij een merkgarage. het WW kenteken is 4 maanden geldig.Wat moet er nu verder gedaan worden ,wie kan mij daarin advies geven .groet François
Reacties op reacties
 • Reactie 17 jan'19 17:50, door Hans Blom

  . Ik heb een vraag. Ik heb in Frankrijk, in mijn tweede huis, een abri gebouwd a 15000 EU en solar cellen geinstalleerd 24 in totaal (< 9kWc) . De solar energie lever ik aan EDF als "producteur" . Om het leveringscontract "contrat d’achat" rond te krijgen vraagt de EDF om "incrit au registre du commerce et des societes de..." Ook moet ik mijn "capital" opgeven en het inschrijvings nummer vermelden van de productuer. Kan iemand mij vertellen 1) of dit ook nodig is voor een relatief kleine installatie, 2) indien ja moet ik mij registreren als Micro enterprise of andersinds (BTW<1350EU/a) en 3) wat dat betekent t.a.v. de eventuele belasting die ik moet betalen op de 1500 EU per jaar electra levering ? Hoor graag jullie reactie.

  Zowel particulieren als kleine ondernemingen kunnen de door hun geproduceerde energie aan Engie leveren. In het geval van zonne-energie is Engie verplicht dit tot 100 kW te kopen. Ik vermoed dat ergens een verkeerd vakje is aangekruist en Engie vermoedt met een kleine onderneming te maken te hebben.
 • De veranderingen van 2019
  10 jan'19 14:45, door Hanjo
  Reactie 7 jan'19 10:45, door Robert van der Wijk

  Ik neem aan dat op mijn pensioen en AOW uit Nederland geen bronheffing mogelijk is dus dat 2018 voor mij ( ons) in Frankrijk belastingvrij zal zijn !!!

  Als belastingplichtige in Frankrijk betaal je ook over inkomsten uit het buitenland inkomstenbelasting en sociale lasten. Wanneer dit niet kan via een bronheffing, betaal je via een maandelijkse incasso. Op de jaarlijkse belastingaangifte geef je deze inkomsten ook aan. Wanneer de ze inkomsten door de fiscus niet als "uitzonderlijk" worden gekenmerkt, wordt de belasting over de inkomsten uit 2018 op de aanslag in 2019 in mindering gebracht. Ondertussen betaal je in 2019 al wel belasting over de inkomsten in dat (...)
Binnenkort... (en nu)
Van 4 tot 24 januari
Campagne de Recensement:

Het jaarlijkse bevolkingsonderzoek.

Van 17 januari tot 6 februari
Campagne de Recensement:

Het jaarlijkse bevolkingsonderzoek.

De laatste nieuwsbrief

© allez-allier/allesfrans 2008-2019 | SPIP | Plan | Mention |