allesfrans.com

 • Franse Kerst- en Nieuwjaarswensen

  Een aantal Franstalige wensen voor op jouw wenskaart voor een Franstalige relatie.

 • Betonspecie, de mengverhouding

  Wat is de juiste mengverhouding voor het aanmaken van beton en cement?

 • Hoeveel kW heb je nodig om te verwarmen?

  Je kunt niet zomaar een berekening maken, want er zijn veel factoren die meespelen.

 • Franse Kerst- en Nieuwjaarswensen

  Een aantal Franstalige wensen voor op jouw wenskaart voor een Franstalige relatie.

 • Hoeveel kW heb je nodig om te verwarmen?

  Je kunt niet zomaar een berekening maken, want er zijn veel factoren die meespelen.

  
Beginpagina
Laatste artikelen, nieuwsflitsen en bijdragen
Bezoekers

Huidige bezoekers: 7

Reacties op artikelen
Reacties op reacties
 • Afvalwater
  8 feb'19 10:55, door Hanjo
  Reactie 4 feb'19 23:54, door Wilma

  Beste mensen,
  Graag zou ik van jullie horen wat te doen in ons geval: wij hebben een woning (lees: herstelde ruine) in de Provence die op een rotsachtige bodem staat. Nu worden wij geacht een afval systeem aan te leggen, want wij zitten niet IN het dorp maar er buiten. Dit gaat enorme bedragen kosten, of de gemeente gaat het aanleggen, begrijp ik? Maar de familie heeft dit gebouw al sinds de jaren ’50 in haar bezit! Wij voeren alles netjes af via een chemisch toilet, dat we in het dorp legen en reinigen.
  Wij zijn hier dan ook slechts enkele weken per jaar.
  Wat te doen?

  Naast het aanleggen van een sepic tank, wat in rotsachtige bodem inderdaad een kostbare zaak is, biedt de regelgeving ook de optie van een ecologisch alternatief. Een van de mogelijkheden is een droogtoilet, waarover we al een artikel publiceerden: Droog toilet is nu officieel toegelaten. Binnenkort publiceren we een artikel over deze alternatieven.
 • France Connect
  7 feb'19 8:33, door Arjen
  Reactie 30 jan'19 8:12

  Ja Peter, dit werkt goed. Ik heb dit tweede helft vorig jaar zo gedaan. In 2018 dus. In dit geval bij het carte grise café in Epinal en via hen bij de prefecture van de Vogezen. Dit zijn gespecialiseerde kantoortjes/garages die een goedkeuring hebben van de Préfecture.
  Ik heb een dossier aangeleverd en waarschijnlijk leveren zij dat online aan bij de Préfecture. Ná mijn eerste bezoekje aan het kantoortje is alles via e-mail geregeld en verstuurd, tot en met de carte-grise provisoire voor de eerste maand. De echte carte had ik vrij snel daarna in de brievenbus.
  Overigens is de INSEE niet alleen voor bedrijven. Bij de “volkstellingen” wordt ook de INSEE gevuld. Ik heb er net weer zo’n telling gehad op mn nieuwe adres. Alle kans dat ik daarna wel vermeld sta en met France Connect kan werken. Ik heb met alle instanties gecorrespondeerd vorig jaar. Dit was de laatste hobbel bleek toen.
  Ik zal de hele procedure nog wel eens uitschrijven en ergens plaatsen :-) groet Margriet

  Nou, de facteur is langs geweest. Dus ik helemaal in de wolken, ik kan nu eindelijk een account aanmaken bij la Poste. Mis...la Poste wil je een code sturen op een frans mobiel nummer. En tja, dat heb ik niet. Dus maar even een prepaid kaartje kopen bij Orange. En dan in de voorjaarsvakantie opnieuw proberen. Ik heb trouwens eindelijke een nr Fiscal. Staat op mijn Taxe d’habitation. Maar dat nummer werkt niet. Ik heb ook even een mailtje gestuurd naar de Carte-grise-cafe in Charleville. Die reageren niet. Fijn. Nu maar even googlen of er meer services zijn die de import voor me (...)
De laatste nieuwsbrief

© allez-allier/allesfrans 2008-2019 | SPIP | Plan | Mention |