Beginpagina > Diensten > Telefonie > Telefoon en Internet

Telefoon en Internet

dinsdag 1 december 2009, door Hanjo

Bijgewerkt op donderdag 21 september 2017

De Franse telefoonwereld werd geregeerd door France Télécom, ofwel FT. Nu zijn er, net als in Nederland diverse andere firma’s die hun diensten aanbieden. Of ze goedkoper zijn, ligt aan je telefoongebruik.

Het vorige artikel in deze rubriek: Referentienummer van Franse telefoonlijn vinden
Beoordeling:
  • Druk dit artikel af
  • Email
  • Reactie
  • RSS
  • RSS
  • RSS

Hoe krijg ik een telefoonaansluiting?

De infrastructuur wordt beheerd door France Télécom, dus daar zul je in eerste instantie je aansluiting moeten krijgen.

Heeft je woning al een telefoonaansluiting, dan is het handig om de naam te weten van de persoon die vóór jou van de aansluiting gebruik heeft gemaakt.
De aansluiting wijkt af van de in Nederland gebruikte norm.
Wanneer je je aansluiting hebt, dan kun je overstappen naar een voor jou gunstigere telefonieleverancier.

Meer over de aansluiting in artikel De Franse telefoonaansluiting: Prise-T.

GSM/3G - Mobiele telefonie

Afhankelijk van je Nederlandse provider kun je in Frankrijk van je mobiele telefoon gebruik maken. Heb je een pre-paid abonnement dan kan het zijn dat je via een code het gesprek met Nederland moet aanvragen. Heb je een gewoon abonnement, dan zouden er geen problemen mogen zijn, als je tenminste bereik hebt...
Zoals al eerder gezegd: Frankrijk is een groot land. De dekking (couverture) is nog niet 100% en zal dat misschien ook nooit worden. Wel iets om uit te zoeken voordat je je nieuwe Franse stekje kiest!

Je leest meer in ons artikel Dekking GSM en 3G in Frankrijk.

ISDN

Met een IDSN aansluiting kun je je internetsnelheid verdubbelen te opzichte van de analoge lijn, die bovendien niet de hele tijd in gesprek is, omdat je aan het "internetten" bent. ISDN heet in Frankrijk RNIS (ook wel "Numéris"). Voor je dubbele telefoonaansluiting betaal je iets minder dan voor twee analoge lijnen.

Internet en ADSL

Wanneer je een telefoonaansluiting hebt, kun je natuurlijk al analoog communiceren. Je kunt je email lezen en versturen en toegang tot het internet "werkt". Velen zijn in Nederland echter verwend met breedbandaansluitingen, bijvoorbeeld via ADSL of kabeltelevisie. De analoge aansluiting zal een flinke stap terug betekenen.
In Frankrijk is men druk bezig alle centrales aan te passen en ADSL ("le Haut Débit") mogelijk te maken, maar het werk is nog niet klaar. De volgorde kan worden beïnvloed door je naam op een inschrijflijst op het internet in te vullen (zie Links). Zijn er voor jouw gemeente veel aanvragen, dan komt ADSL misschien een beetje sneller beschikbaar.
Overigens heeft de verantwoordelijke Franse minister gezegd dat er naar moet worden gestreefd om tegen het einde van 2005 in heel Frankrijk ADSL beschikbaar te hebben. Het is niet gelukt!

Dankzij nieuwe toepassingen op het Internet, kun voor weinig geld communiceren met de in Nederland achtergebleven familie en vrienden. Denk aan een beeldverbinding met een webcam, aan internet telefonie of aan chatten.

Je kunt meer lezen over een aansluiting op Internet en de opties in een apart artikel: Internet, de opties.
En je leest in een ander artikel meer over Internettelefonie (VoIP).

 

Het volgende artikel in deze rubriek: Telefoonnummers met toeslag
Lees ook:
 
Reacties
Reacties

Aangesloten bezoekers: 78

Sites in deze rubriek

Klik op de titel om te bekijken

 

 
© Allez-Allier/AllesFrans 2008-2018 | SPIP | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0 | Overzicht van de site | Mention | Afmelden |