allesfrans.com

 • Een "BAU" is een vluchtstrook

  Het begin van een lijst van woorden en uitdrukkingen die je onderweg in Frankrijk tegenkomt.

 • Lokale belastingen in termijnen betalen

  Om de kosten te spreiden, kun je bepaalde belastingen in maandelijks termijnen betalen.

 • Kortingen op de belasting hebben hun limiet

  De meeste fiscale voordelen die je elk jaar voor de berekening van de inkomstenbelasting mag opvoeren, zijn gelimiteerd.

 • Bemiddelaar voor bankzaken

  Als je er niet in geslaagd bent om een geschil met jouw bank alleen op te lossen, is een beroep op de bankbemiddelaar een snelle en gratis manier om te proberen dit geschil in der minne te  (...)

 • Brief bemiddelaar bankzaken

  Hoe stel je een brief op aan de bemiddelaar in verband met een geschil met de bank.

  
BeginpaginaVerkeer en vervoerDocumentenKenteken(bewijs)Carte Grise kwijt of gestolen

Carte Grise kwijt of gestolen

dinsdag 18 december 2012 , door Hanjo

Bewerkt op donderdag 30 augustus 2018

Een duplicaat kentekenbewijs wordt een duplicata genoemd, het originele certificat d’immatriculation is de primata. Het enige verschil tussen origineel en duplicaat is een vermelding bij de rubrieken Z.1 tot Z.4 met de tekst "Duplicata" gevolgd door de datum.

Het vorige artikel in deze rubriek: Carte grise "collection"
Beoordeling:
1 stem
Bezoeken: 1.327
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

Wat te doen bij verlies

In geval van verlies van een kentekenbewijs moet onmiddellijk een verklaring van verlies worden gemaakt bij de prefectuur, de sub-prefectuur of (in Parijs) bij de politie.

Wat te doen bij diefstal

In geval van diefstal van het registratiebewijs van een voertuig moet onmiddellijk aangifte van diefstal worden gedaan bij de politie of de gendarmerie van de plaats van diefstal of van je woonplaats.

Een duplicaat aanvragen

Iedereen kan een verzoek voor een ​​duplicaat kentekenbewijs indienen wanneer het oude werd gestolen, verloren of beschadigd. Het verzoek moet in tweevoud worden ingediend bij een prefectuur of sub-prefectuur naar keuze.

Het bevat alle elementen van het orginele kentekenbewijs en heeft dezelfde rechtsgeldigheid.

Waarschuwing: sinds 15 oktober 2009 houdt een verzoek om een ​​duplicaat kentekenbewijs voor een oud type kenteken (FNI) de omzetting naar het nieuwe systeem (SIV) in. Het voertuig krijgt dus een nieuwe kenteken van het type ZZ-ZZ-123.

In afwachting van het duplicaat kan de houder het voertuig gedurende een maand gebruiken op vertoon van een verklaring van verlies of diefstal van het kentekenbewijs of van een voorlopige bewijs van inschrijving (CPI) dat door de prefectuur wordt verstrekt bij een beschadigd document.

Wat heb je nodig?

Documenten die je identiteit en je adres aangeven
Een geldig bewijs van technische controle voor voertuigen die door hun leeftijd en/of type aan deze keuring onderhevig zijn.
Een aanvraagformulier voor het duplicaat kentekenbewijs (N° 13750).
In geval van diefstal: een kopie van de aangifte van diefstal, opgesteld door een politie of gendarmerie.
In geval van verlies: een kopie van de aangifte van verlies bij de prefectuur (N° 13753).
In het geval van beschadiging: het originele kentekenbewijs.

Kosten

In geval van verlies, diefstal of beschadiging moet de normale heffing worden betaald (regionale belasting per eenheid (CV) en behandelingskosten), alsmede een redevance d’acheminement (afleveringskosten). Heeft de regionale raad vrijstelling verleend van de regionale heffing (bij "schone" voertuigen), dan zijn alleen behandelings- en afleveringskosten verschuldigd.

Online aanvragen

Er zijn diverse websites die online een duplicaat aanbieden. Houdt er rekening mee dat dit alleen voor nieuwe kentekens geldt en dat de kosten aanzienlijk hoger zullen uitvallen dan wanneer je zelf alle stappen uitvoert.

 

Het volgende artikel in deze rubriek:

Reacties
 • Carte Grise kwijt of gestolen 1 maart 2015 19:56, door Bert

  hoi, we hebben een groot probleem. mijn pa heeft een 2tal jaren geleden een motor in belgië gekocht en zonder na te denken, er zat een bewijsje bij van de politie dat het gelijkvormigheidsattest kwijt is. Nu hebben we hem pas rijklaar gemaakt en komen we erachter dat die nooit ingevoerd is geweest (kwam uit frankrijk), dat is nu in orde maar dienst inschrijvingen weigert omdat er geen COC (gelijkvormigheidsattest) bij is. Kawasaki weigert alle medewerking en vraagt een carte grise, de politie zegt dat ik deze bij de inschrijvingsdienst in frankrijk moet aanvragen maar ik weet niet waar dat is en ik ken geen frans (gaan ze me dit wel geven?) aangezien ik geen bewijs heb dat ik die van de persoon in frankrijk heb gekocht. Een andere mogelijkheid volgens de politie is een keuring als alleenstaand geval, maar ik heb dit al gelezen, gaat niet voor moto’s, je moet documenten voorleggen die ik niet heb en die is al eens ingeschreven geweest in europa, dus sta ik weer nergens. De kawasaki dealer zegt ook dat ik zonder dat papier gewoon een mooi stuk thuis heb staan waar ik NOOIT mee de weg op kan komen.

  AUB niet reageren met antwoorden als: had je moeten laten staan, want dat hebben we al veel gehoord en dat stadium zijn we al lang voorbij.

  dus als iemand mij aub kan zeggen bij wie ik die laatste inschrijving in frankrijk kan aanvragen, of iemand die een beter idee heeft is ook welkom. (niet onzinnig zoals in stukken verkopen)
  gaat over een Kawasaki ER5 2004 met amper 2000km

Huidige bezoekers: 26

In deze rubriek

In deze rubriek staat informatie verzameld over het certificat d’immatriculation, het Franse kentekenbewijs, over de plaque d’immatriculation, de kentekenplaat, en wat je moet doen bij import, aankoop en verkoop van een voertuig met kenteken.

Lees ook:
 

Allesfrans, ook voor:
 • Medisch

  Naar de dokter, de specialist, het ziekenhuis. Hoe werkt de zorgverzekering en hoe kom ik aan een nieuwe bril?

 • Bouwen en verbouwen

  Alles over het bouwen en verbouwen van jouw huis in Frankrijk en hulp met de benamingen.

 • Een (t)huis in Frankrijk

  Artikelen die betrekking hebben op het zoeken, vinden, kopen en bewonen van een huis in Frankrijk.

 • Energie

  Elektriciteit, olie, gas, kolen, zonne-energie, maar ook water.

Allesfrans, ook voor:
 • Auvergne-Rhône-Alpes

  De regio Auvergne werd in 2016 samengevoegd met de regio Rhône-Alpes.

 • Energie

  Elektriciteit, olie, gas, kolen, zonne-energie, maar ook water.

 • Frankrijk, het land

  Informatie over het land Frankrijk met vooral geografische gegevens.

© allez-allier/allesfrans 2008-2019 | SPIP | Plan | Mention |