allesfrans.com

 • Eten, wat en wanneer?

  Wanneer je aan Frankrijk denkt, denk je al gauw aan lekker eten en drinken. De Fransen zijn terecht trots op dit onderdeel van hun cultuur en het is de passie van  (...)

 • Je bank vraagt om een TIN of een FIN

  De bank moet tegenwoordig ook een fiscaal identificatenummer bij zijn gegevens opslaan.

 • Welk tolpoortje kies ik?

  Daar sta je dan. Achteraan een lange rij auto’s. Maar is het wel de juiste rij?

 • Sentier des castors - De beverroute

  Ontdek de natuur via een vrij toegankelijk wandelpad van 6 kilometer langs de rivier de Allier.

 • Een ommanteling veilig openen

  Regelmatig gebeuren er ongelukken door het onzorgvuldig openen van een ommanteling.

  
BeginpaginaWebsite AllesFransGastenboek en ForumForum

Forum

Op deze pagina kon je vragen of opmerkingen achterlaten. Helaas zijn we genoodzaakt geweest deze functionaliteit te laten vervallen.
Je kunt uitsluitend reageren op artikelen op deze websites (onder een artikel met een forum) en op de vragen en opmerkingen die andere lezers bij artikelen achter lieten.

 

Wij zijn niet verantwoordelijk voor de mogelijke inhoud en behouden ons het recht voor berichten die niet passen binnen het karakter van deze website te verwijderen. De berichten worden zeer regelmatig gecontroleerd op inhoud. Het is echter mogelijk dat een bericht aan onze aandacht ontsnapt of nog niet is gecontroleerd.

Beoordeling:
3 stemmen
Bezoeken: 9.583
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • RSS

 

Reacties
Op dit artikel kan niet meer worden gereageerd.
Reacties
 • gelegaliseerde diefstal 16 januari 2018 20:11, door Marja van der Gaag

  Ik ben docent, dus zit ik biij het Abp. Ik ben van plan om met pensioen te gaan per 1 september, dan ben ik 62 en een half. Om de periode te overbruggen tot de Aow heb ik een flex pensioen polis bij Nationale Nederlanden. Die moet omgezet in een lijfrenteverzekering. Als ik het waag om naar Frankrijk te verhuizen wordt hij geblokkeerd. zeggen zij. Waar het geld naartoegaat wordt niet verteld. Als ik hem afkoop moet ik 72 procent belasting betalen.Heeft iemand dit opgelost en hoe dan?

  • gelegaliseerde diefstal 16 januari 2018 23:21, door Rob van vliet

   Bijkomend probleem van je financiële situatie: miv 2018 is de pensioengerechtigde leeftijd 68jaar geworden. Dus als je bijv. met 67jaar en 3maanden AOW zou krijgen, wordt het pensioen van het ABP pas voor het eerst op je 68e betaald

 • omruilen rijbewijs 16 januari 2018 17:05, door Martin

  Ik heb mijn rijbewijs omgeruild voor het Franse.

  Ik heb een voorlopig rijbewijs gekregen is dat alleen geldig in Frankrijk of kan ik daar mee gewoon naar Nederland rijden.
  Ik hoorde dat dat alleen geldig is in Frankrijk

 • Verhuur 16 januari 2018 11:51, door inkrohof

  Wij zijn voornemens ons vakantiehuis te verhuren tijdens de vakanties. Kan iemand mij uitleggen hoe dat werkt met belastingdienst in frankrijk?

  • Verhuur 16 januari 2018 21:59, door marije

   Ook wij zijn daar erg benieuwd naar!!
   Wel is me al duideljk dat je ook toeristen belasting moet afdragen bij je gemeente.
   Je geen belasting betaald in nederland over de verhuurinkomsten.
   Maar onduidelijk blijft hoe het verder werkt met de belastingdienst in frankrijk...

 • gsm internet bereik frankrijk 16 januari 2018 10:10, door luc

  Een goede vraag, We wonen ondertussen 6 jaar in Frankrijk toen we ons huis kochten stonden we er niet bij stil dat er misschien wel eens geen bereik kon zijn voor gsm en internet (wie denkt dat nu) ook de vaste lijn is een echte ramp ,ik betaal momenteel 102 euro voor onbeperkt gsm vaste telefoon internet en tv maar ,tv mag niet aangesloten zijn of ge hebt geen internet .
  We wonen op 6km van Moissac en 3 km van Montesquieu

  WANEER GAAT DAT EENS OPGELOST GERAKEN (of gaan we terug naar de middeleeuwen )

  • gsm internet bereik frankrijk 16 januari 2018 10:44, door Hanjo

   Jammer dat je niet eerst op onze site keek, want GSM-bereik staat op onze checklist: https://www.allesfrans.com/spip/spip.php?article743

   Afgelopen week heeft de Franse overheid een overeenkomst met de providers gesloten voor een beter GSM-bereik. Maar ook de overheid zelf werkt aan verbetering van het Franse internet-netwerk.

   Wijzelf zaten na een verhuizing in een vergelijkbare situatie, maar hebben een goede oplossing gevonden in het gebruik van het 4G-netwerk. We hebben het abonnement voor onze vaste telefoonverbinding opgezegd en zagen onze kosten halveren: https://www.allesfrans.com/spip/spip.php?article3272

  • gsm internet bereik frankrijk 16 januari 2018 13:53, door Gijs

   Het is een verschrikkelijk dat telecom in France het lijkt nooit opgelost te worden alleen betalen maar communiceren dat woord moet nog geleerd worden ze willen alles van je bank weten maar hun banknummer mag je niet weten al vraag alleen internet kan niet nee je moet alles van het pakket nemen gaan gewoon niet met de tijd mee

  • gsm internet bereik frankrijk 16 januari 2018 14:25, door Wiwi

   Ik woon ook ergens in de velden maar bijna aan het strand van Oye Plage. Internet is hier ook bedroevend en de Tv ook. Voor Tv heb ik nu Tv Vlaanderen met parabool met een 3 in 1-koppige antenne aangekocht. Abonnement van 12,99 euro/mnd voor een 1.000 kanalen, maar ook alle Nederlandse en hun Regionale zenders zoals Drenthe of Friesland of.., plus alle mogelijke Vlaamse zenders zoals Een, Canvas, VTM, Caz, Vitaya enz. Perfecte ontvangst. SFR is de enige die hier enkel Internet aanbiedt, Adsl, een vast telefoonnummer krijgt ge erbij waar ge gratis dag en nacht naar alle vaste tfnrs in Europa moogt mee bellen, uuuuren aan een stuk als ge wilt. Abonnement 19,99 euro/mnd. De WiFi in die Adsl boxen is niet fameus, daarmee beter een draadloze Router koppelen aan die box en gans uw huis en tuin heeft een goede Wifi. Router kost een 25 à 80 euro. In geval van nood, bij datakabels die gebroken zijn langs de straten door bvb stormen, heb ik een Frans Gsmnr bij RED (is een SFR webdienst, heeft geen winkels) genomen met 30 Gb aan data. Kost 10 euro/mnd. Uw Gsm kunt ge eenvoudig instellen als Hotspot en kan iedereen zijn pc en/of tablet daaraan koppelen, ook als ge op het strand zit of ergens op een camping of bos.

  • gsm internet bereik frankrijk 16 januari 2018 14:32, door Wiwi

   Het Gsm netwerk zal inderdaad geupdatet worden, maaaar....ze geven zichzelf de tijd tot...2022....departement per departement....en wie het meest invloed heeft komt eerst aan de beurt....in plaats van in ieder departement te beginnen.....van Coordinatie kennen ze niets in Frankrijk...nog nooit van gehoord mijnheer....je m’en fou.... Zie de Projecten bij de EIB in het Gr.H.Luxembourg.

 • kosten levensonderhoud 6 januari 2018 12:18, door Josien

  Goedendag, een vraag: ligt het aan ons of zijn de kosten voor levensonderhoud in Frankrijk ’’geëxplodeerd"? Wij wonen nu twee maanden in de Limousin maar ik schrik iedere keer weer bij de kassa’s.
  Josien

  • kosten levensonderhoud 16 januari 2018 17:06, door Wiwi

   Nog niets gemerkt van veel duurdere producten in de supermarkt. Auchan en Leclerc blijven goedkoop, Carrefour wat duurder. De diesel is wel met 0,1 verduurd. Eens een Cava drinken iplv iedere dag Champagne...


Allesfrans, ook voor:
 • Een (t)huis in Frankrijk

  Artikelen die betrekking hebben op het zoeken, vinden, kopen en bewonen van een huis in Frankrijk.

 • Overheid

  Wat maakt de Franse overheid zoveel anders.

 • Belastingen

  Met welke Franse belastingen heb je te maken en met welke in je vaderland.

 • Medisch

  Naar de dokter, de specialist, het ziekenhuis. Hoe werkt de zorgverzekering en hoe kom ik aan een nieuwe bril?

Allesfrans, ook voor:
 • Verkeer en vervoer

  Afwijkende verkeersregels, autokeuring, invoeren van een auto

 • Franse samenleving

  We helpen je de Fransen wat beter leren begrijpen.

 • Consument

  Wat kun je als consument in Frankrijk verwachten en wat zijn de afwijkende regels?

© allez-allier/allesfrans 2008-2019 | SPIP | Plan | Mention |