allesfrans.com

 • Franse Kerst- en Nieuwjaarswensen

  Een aantal Franstalige wensen voor op jouw wenskaart voor een Franstalige relatie.

 • Hoeveel kW heb je nodig om te verwarmen?

  Je kunt niet zomaar een berekening maken, want er zijn veel factoren die meespelen.

 • Je bank vraagt om een TIN of een FIN

  De bank moet tegenwoordig ook een fiscaal identificatenummer bij zijn gegevens opslaan.

 • Franse kopen minder vlees bij de slager, maar ze consumeren meer!

  Deze toename van de individuele consumptie is gebaseerd op een toename van de vleesconsumptie buitenshuis.

 • Krachtige aardbeving in Drôme

  5.4: zulke hevige aardbevingen zijn zeldzaam in Frankrijk.

  
BeginpaginaAllier ToeristischAlgemeenAuvergne verleidt de Europese toerist

Auvergne verleidt de Europese toerist

zondag 8 december 2013 , door Hanjo

Bewerkt op zondag 6 september 2015

De Auvergne moet het vooral hebben van buitenlandse, vooral Europese toeristen. Hun verblijf in de Auvergne is de laatste jaren sterk toegenomen met een niveau van uitgaven en een gemiddeld verblijf dat ruim boven die van de Franse toeristen ligt. Deze verhoogde aanwezigheid van buitenlanders is dus van strategisch belang voor de toeristische economie van de Auvergne.

Het vorige artikel in deze rubriek: Auvergne Rhône-Alpes, een toeristische zwaargewicht
Beoordeling:
Bezoeken: 304
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

De Auvergne registreerde in 2012 meer dan 857.000 buitenlandse overnachtingen in hotels en geclassificeerde campings. De grote inspanningen van de afgelopen jaren om de kwaliteit van het toeristische aanbod te verbeteren en de marketing van de bestemming te ontwikkelen betalen zich terug. Het aantal cliënten steeg met 6,2% in 2012 ten opzichte van 2011, een stijging van bijna 14% in 2 jaar .

Het Regionaal Comité voor de Toeristische Ontwikkeling van de Auvergne (CRDTA) heeft opdracht gegeven voor een studie over het imago en de reputatie van het toeristische gebied in de top vijf landen van de Europese markt voor de Auvergne: Nederland, België, Duitsland, Groot-Brittannië en Zwitserland. Dit onderzoek werd in juni 2013 onder meer dan 2.500 Europeanen uitgevoerd door het Instituut Novamétrie. Doel is om onze een gedetailleerd document te krijgen waarin de sterke en zwakke punten van de regio en de perceptie van klanten op de prioritaire sectoren en markten wordt weergegeven.

Als meest toeristische Franse regio’s zien de Europeanen PACA (85%) , Bretagne (82%) en Rhône-Alpes (74%). De regio Auvergne komt met 55% op de 13e plaats. Bij toeristen die al eens in de Auvergne zijn geweest komt het gebied met 93% op de 3e plaats, achter PACA en Bretagne.

De Chaîne des Puys /vulkanen, Volvic en Vichy zijn voor Europeanen de drie sterkste symbolen van de Auvergne. Andere bekende entiteiten zijn voor Duitsers de Route van Saint Jacques de Compostella, voor Nederlanders en Belgen de Auvergne kazen en voor de Britten Michelin. Twee festivals zijn ​​bekend voor meer dan een op de tien geïnterviewden: het straattheater van Aurillac (17%) en het Korte Filmfestival (Court métrage) van Clermont-Ferrand (16%).

Europeanen die de naam Auvergne kennen, kennen hem uit krantenartikelen, van mond op mond reclame of reisgidsen, of sociale netwerken. Degenen die de Auvergne uit eerdere ervaringen kennen, ontdekten het gebied onderweg naar een andere bestemming, via vrienden of familieleden uit de Auvergne of omdat ze er als kind hun vakanties doorbrachten (vooral Nederlanders).

Redenen voor een bezoek aan de Auvergne zijn vooral de ontdekking van de natuur (vulkanen, meren, bossen), maar ook culturele activiteiten (Belgen en Nederlanders), het landschap (Britten) of het uitoefenen van outdoor-activiteiten in de natuur (Zwitsers en Duitsers). De Auvergne wordt door Europeanen gezien als een land van wandelen, het goede leven en de geest van de natuur, ideaal voor het ontdekken van de producten van de boerderij en om te zwemmen.

De toeristen zien graag twee verbeteringen in het toeristische aanbod van de Auvergne: het vermogen van de professionals in het toerisme om hun taal te spreken (34%) en de bereikbaarheid en vervoer (30%).
54% van de ondervraagden is van plan terug te komen in de Auvergne: 63% met de auto, 17% over het spoor en 11% door de lucht.

De totale score van de Auvergne is vrij goed (6 op 10), haar toeristisch imago is beter met een score van 7 op 10 en zelfs 8 op 10 voor degenen die al eens eerder waren geweest. Het toeristische imago van de Auvergne is groter dan het "globale" imago van de regio.

Het volgende artikel in deze rubriek:

Bron:

(Klik om te bekijken)

Reacties

Allesfrans, ook voor:
 • Tuinrecepten

  AllesFrans, ook voor tuinrecepten: recepten voor en uit de tuin.

 • Geld en bank

  Hoe betaal je in Frankrijk je rekeningen?

 • Franse samenleving

  We helpen je de Fransen wat beter leren begrijpen.

 • Belastingen

  Met welke Franse belastingen heb je te maken en met welke in je vaderland.

Allesfrans, ook voor:
 • Werk en inkomen

  Werken in Frankrijk. Wat weten wij erover?

 • Overheid

  Wat maakt de Franse overheid zoveel anders.

 • Verkeer en vervoer

  Afwijkende verkeersregels, autokeuring, invoeren van een auto

© allez-allier/allesfrans 2008-2019 | SPIP | Plan | Mention |