allesfrans.com
 
BeginpaginaOnze ervaringenOns verhaalOns thuis wordt de Franse AllierWinter en voorjaar 2014
 
Deze informatie kan verouderd zijn!
Ons verhaal...

Winter en voorjaar 2014

De tijdsprongen in Ons Verhaal worden groter. Het leven in Frankrijk gaat z’n gangetje.

Het vorige artikel in deze rubriek: Bijzondere gasten
Beoordeling:
Bezoeken: 439
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

Het wil niet echt winteren. Buiten lijkt het al op een vroege lente. Vorige week hebben we al de eerste lammetjes gezien. De katjes vallen al van de bomen, de muggen dansen in het verwarmende zonlicht en het moet echt niet meer gaan vriezen, want dat betekent het einde van de vele knoppen die al in bomen en planten zitten. Maar ook het einde van die muggen! Ieder nadeel heeft zijn voordeel...

Door hevige regenval in Zuid-Frankrijk hebben we in januari weer een korte periode van hoog water gehad. Binnen een dag steeg de Loire ongeveer 3,5 meter. Op de laaggelegen weilanden rond de rivier en zijn toestromen vind je nog overal de zogenaamde "lais", de kleine en grotere poelen die achterblijven wanneer het water zich terugtrekt.

Door het zachte weer hebben we ook al aardig wat in de tuin kunnen doen. Van de grindpaden en het gras zijn de meeste bladeren al verwijderd en wat mag worden gesnoeid, is gesnoeid.

In het najaar hebben we door een langere periode met regen het gras niet een laatste keer kunnen maaien. Daardoor staat het nu vrij hoog en blijft de grond relatief nat. De eerste maaibeurt zal een flinke klus worden!

Een tweede huis

Al ruim een jaar zijn we op zoek geweest naar een tweede woning die mogelijk in te toekomst ons hoofdverblijf gaat worden. Er worden in de buurt diverse woningen aangeboden, maar onze eisen zijn vrij specifiek en we hadden geen haast. In dit geval werd aan de meeste eisen voldaan. Eén daarvan was dat het niet te ver van ons huidige adres mocht liggen. Dit object voldoet daar volledig aan, want het ligt in hetzelfde dorp.

Voordat we besloten een bod te doen, hebben we het huis tweemaal bezichtigd en zijn we er op verschillende tijdstippen naartoe gegaan. Omdat het object niet volledig aan onze eisen voor het grondoppervlak voldeed, hebben we om wat extra aanliggende grond gevraagd.

Toen dat akkoord was en het goede gevoel over de locatie bleef, hebben we de mogelijkheden van het huis op papier gezet. Aan de hand hiervan hebben we een raming van de verbouwingskosten gedaan en die afgezet tegen een budget dat we tevoren hadden vastgesteld. We kwamen op een bod uit dat ruim 20% onder de vraagprijs lag. Na een tegenbod en een eindbod van onze kant, was de koop beklonken.

Natuurlijk gaan we ook van dit project verslag doen op deze website.

 

Het volgende artikel in deze rubriek:

 • De toekomst

  Hier gaat ons verhaal over in plannen voor de toekomst.

Reacties
 

Huidige bezoekers: 89

Trefwoord
📌Allier
 
Dit artikel staat in rubriek:
 • Ons thuis wordt de Franse Allier

  In Ons Verhaal beschrijven wij onze ervaringen. Toen we er nog niet woonden, werd het verhaal na ieder bezoek aan de Allier uitgebreid met nieuwe tekst en foto’s. Nu beschrijven we de (voor ons) meest interessante ontwikkelingen.

   

  De volgende hoofdstukken vertellen over 29 november 2006, de datum dat we naar Frankrijk verhuizen en wat daarna gebeurt.

Verder in deze rubriek:

Allesfrans, ook voor:
 • Tuinrecepten

  AllesFrans, ook voor tuinrecepten: recepten voor en uit de tuin.

 • Overheid

  Wat maakt de Franse overheid zoveel anders.

 • Diensten

  Verschillende soorten dienstverlening.

 • Franse samenleving

  We helpen je de Fransen wat beter te leren begrijpen.

Allesfrans, ook voor:
 • Verzekeringen

  Waar wijkt een Franse verzekering af van de Nederlandse...

 • Werk en inkomen

  Werken in Frankrijk. Wat weten wij erover?

 • Een (t)huis in Frankrijk

  Artikelen die betrekking hebben op het zoeken, vinden, kopen en bewonen van een huis in Frankrijk.

© allez-allier/allesfrans 2008-2022 | SPIP | Plan | Mention