Je hebt problemen met een aannemer omdat deze opeens niet meer komt opdagen...
Wat kun je doen?
Je moet onderscheid maken tussen een tijdelijke onderbreking van de werkzaamheden, of een volledige stop. In het eerste geval praat je van een "’arrêt temporaire de chantier", in het tweede van een "abandon de chantier". Helaas ontbreekt een wettelijke definitie, dus je zult aan de hand van een hoeveelheid bewijsmateriaal moeten aantonen dat er sprake is van een "abandon".
Meestal zal het worden gekenmerkt door een ongegronde onderbreking van de werkzaamheden van een ongewoon lange duur. Dus geeft het bedrijf in kwestie geen echte redenen voor het onderbreken van het project, zoals een geval van overmacht, gekenmerkt door een onvoorziene en onvermijdelijke externe gebeurtenis, een daad van God ("cas fortuit"), het weer of een vakantieperiode, dan kun je als klant enkele middelen inzetten tegen de in gebreke blijvende contractant.
In de eerste plaats stel je de contractant in gebreke door middel van een aangetekende brief met ontvangstbevestiging of via een gerechtsdeurwaarder. In de brief sommeer je de aannemer de uitvoering van de werken binnen een bepaalde termijn te hervatten. Anders zul je een bouwkundige inschakelen om de de in gebreke blijving te constateren en de omschrijven.
Afhankelijk van het stadium van voltooiing, betalingen en eventuele geconstateerde afwijkingen wordt de status van de opdrachtgever aan de aannemer bepaald.
Wordt een "abandon de chantier" bewezen, dat heb je een aantal remedies tegen de in gebreke blijvende contractant.
Wie is verantwoordelijk voor de telefoonaansluiting van je woning.
Huidige bezoekers: 13
Wanneer je besluit de (ver-)bouwing uit te laten voeren door een ander, kan deze informatie je daarbij helpen.
Hoe betaal je in Frankrijk je rekeningen?
Informatie over het land Frankrijk met vooral geografische gegevens.
Artikelen over de Franse justitie, wetten en regelgeving.
Enkele subrubrieken met nieuwsberichten.
Wat maakt de Franse overheid zoveel anders.
Verschillende soorten dienstverlening.
Hoe betaal je in Frankrijk je rekeningen?