allesfrans.com

 • Bemiddelaar voor bankzaken

  Als je er niet in geslaagd bent om een geschil met jouw bank alleen op te lossen, is een beroep op de bankbemiddelaar een snelle en gratis manier om te proberen dit geschil in der minne te  (...)

 • Brief bemiddelaar bankzaken

  Hoe stel je een brief op aan de bemiddelaar in verband met een geschil met de bank.

 • Hoe het mis kan gaan

  Wat in de ene taal een gewoon woord is, kan in de andere taal een lelijk woord zijn of heel iets anders betekenen. Een paar voorbeelden met de Franse  (...)

 • Bemiddelaar voor bankzaken

  Als je er niet in geslaagd bent om een geschil met jouw bank alleen op te lossen, is een beroep op de bankbemiddelaar een snelle en gratis manier om te proberen dit geschil in der minne te  (...)

 • Brief bemiddelaar bankzaken

  Hoe stel je een brief op aan de bemiddelaar in verband met een geschil met de bank.

  
BeginpaginaAuvergne-Rhône-AlpesSamenvoeging Auvergne en Rhône-AlpesNog eens 10 maatregelen

Nog eens 10 maatregelen

vrijdag 13 februari 2015 , door Hanjo

Na de eerste 10 maatregelen die in november 2014 werden aangekondigd, vaardigt de stuurgroep voor het samengaan van de regio’s Auvergne en Rhône-Alpes begin februari 2015 nog eens 10 gemeenschappelijke maatregelen uit.

Het vorige artikel in deze rubriek: Het blijft: Auvergne-Rhône-Alpes
Beoordeling:
1 stem
Bezoeken: 124
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

Mobiliteit

De stuurgroep schaart zich achter het voorstel van de "mediaan", één van de mogelijke routes van de toekomstige hogesnelheidslijn, de POCL. Samen met de betrokken regio’s Bourgogne en Île-de-France zijn Auvergne en Rhône-Alpes nu voorstander van de "mediaan".
Een toekomstige verbetering van de spoorlijn tussen Clermont-Ferrand en Lyon met als doel een directe verbinding van 2 uur (vanaf komende winter).

De voorbereiding van de bestuurlijke unie

Het tot stand brengen van een gemeenschappelijke controlegroep die de eenmaking van middelen en vaardigheden van beide regio’s snel en efficiënt gaat coördineren en de marketing voor nieuwe bedrijven voor het gehele samengevoegde gebied gaat regelen.
De oprichting van een gemeenschappelijke arbeidsbeurs. Het doel is om alle vacatures te delen en bewoners van beide regio’s als "interne kandidaten" te beschouwen.

Naar een gemeenschappelijk observatorium van secularisme

De regio Rhône-Alpes heeft op 18 december 2014 als eerste in Frankrijk een regionaal observatorium van het secularisme opgericht. Het is de bedoeling om de regio Auvergne in dit observatorium te integreren.

Oprichting van een interregionale studiegroep voor het klimaat

Deze GIEC Deze groep gaat studies naar de effecten van de opwarming van de aarde en de klimatologische gevaren in beide regio’s.

Bergen

Als onderdeel van de aanpassing van de wetgeving rond bergen gaan de beide regio’s samen een bijdrage leveren voor Montagne en 2040.
De regio Rhône-Alpes steunt de kandidatuur van de Chaîne des Puys-Fault van Limagne voor de lijst van Werelderfgoed van de UNESCO.

CREPS

De twee regio’s overwegen een gezamenlijk onderzoek in het kader van de waarschijnlijke overdracht van bevoegdheden van CREPS naar de regio’s voor de oprichting van een "training centre of excellence" voor sport dat volop ruimte gaat bieden aan sport in de natuur, in de openlucht en in de bergen, alsmede de economische activiteit die ermee samenhangt.

Het creëren van een missie "French-Tech Auvergne Rhône-Alpes"

Na deelname van de twee regio’s aan de Consumer Electronic Show (CES) in Las Vegas die gespecialiseerd is in de digitale economie (waar Rhône-Alpes en Auvergne vertegenwoordigd waren met meer dan 20 bedrijven) - en op basis van het pro-actieve "digitale" beleid dat door de beide regio’s wordt nagestreefd, wordt ingezet op een grote Franse "Tech Region of Excellence" op het grondgebied.

Lancering van het Plan PME 3000

99% van de bedrijven tellen minder dan 250 werknemers. Het Franse MKB (PME is de levensader van de gebieden. Het werk dat inmiddels werd verricht voor de ondersteuning van de ontwikkeling van het MKB moet ten volle worden benut. Plan PME 3000 moet de bedrijfsprestaties gaan verhogen door de bedrijven te helpen met de acties van advies over de strategie, business development, innovatie, human resources, het milieu en de export.

 

Reacties
Reacties

Allesfrans, ook voor:
 • Tuinrecepten

  AllesFrans, ook voor tuinrecepten: recepten voor en uit de tuin.

 • Overheid

  Wat maakt de Franse overheid zoveel anders.

 • Medisch

  Naar de dokter, de specialist, het ziekenhuis. Hoe werkt de zorgverzekering en hoe kom ik aan een nieuwe bril?

 • Frankrijk, het land

  Informatie over het land Frankrijk met vooral geografische gegevens.

Allesfrans, ook voor:
 • Medisch

  Naar de dokter, de specialist, het ziekenhuis. Hoe werkt de zorgverzekering en hoe kom ik aan een nieuwe bril?

 • Franse samenleving

  We helpen je de Fransen wat beter leren begrijpen.

 • Justitie, wetten en regels

  Artikelen over de Franse justitie, wetten en regelgeving.

© allez-allier/allesfrans 2008-2019 | SPIP | Plan | Mention |