allesfrans.com

 • Bemiddelaar voor bankzaken

  Als je er niet in geslaagd bent om een geschil met jouw bank alleen op te lossen, is een beroep op de bankbemiddelaar een snelle en gratis manier om te proberen dit geschil in der minne te  (...)

 • Brief bemiddelaar bankzaken

  Hoe stel je een brief op aan de bemiddelaar in verband met een geschil met de bank.

 • Hoe het mis kan gaan

  Wat in de ene taal een gewoon woord is, kan in de andere taal een lelijk woord zijn of heel iets anders betekenen. Een paar voorbeelden met de Franse  (...)

 • Een "BAU" is een vluchtstrook

  Het begin van een lijst van woorden en uitdrukkingen die je onderweg in Frankrijk tegenkomt.

 • Lokale belastingen in termijnen betalen

  Om de kosten te spreiden, kun je bepaalde belastingen in maandelijks termijnen betalen.

  
BeginpaginaVerkeer en vervoerOpenbaar vervoerTreinVier manieren om goedkoper met de trein te reizen

Vier manieren om goedkoper met de trein te reizen

dinsdag 28 april 2015 , door Hanjo

Bewerkt op donderdag 14 december 2017

LET OP: De informatie in dit artikel is verouderd!

Treinreizen zijn niet goedkoop en wanneer je met meerdere personen bent, besluit je al gauw voor het minder dure tarief: de auto. Toch zijn er diverse mogelijkheden om per trein één of meer dagen in Frankrijk op reis te gaan.

Het vorige artikel in deze rubriek: Vanaf 30 minuten vertraging betekent vergoeden!
Beoordeling:
Bezoeken: 314
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

Wil je op je vrije dagen in Frankrijk van station naar station reizen, maar verhinderen de tarieven van de SNCF dat? In MetroNews vonden we vier oplossingen om niet de volle prijs te betalen.

Low Price "Happy hour"

Je bent niet verplicht om ruim tevoren een treinreis te boeken om de prijs laag te houden. In totaal 177 bestemmingen worden aangeboden met 50% korting op de volledige prijs.

De "Happy Hour" tarieven zijn van toepassing op het Intercité-netwerk en je koopt je treinkaartjes online, tussen vijf en twee dagen voorafgaand aan de reis. De tarieven worden uitsluitend aangeboden op het internet. Zo kun je reizen van Parijs naar Deauville voor 15 euro, naar Clermont-Ferrand voor 28 euro en Marseille-Toulouse komt op 20 euro.

Je vindt de aanbiedingen op de "Happy hour" pagina van de SNCF.
Aanbiedingen voor kaarthouders

Er zijn diverse kortingskaarten: Enfant +, Jeune, Senior+ en Week-end waarmee je dubbel kunt besparen. Naast een gegarandeerde korting van ten minste 25% op je treinreizen, geven deze kaarten toegang tot last minute aanbiedingen (-40% tot -50% op TGV en Intercité kaartjes) voor reizen gedurende de week die je maximaal de avond voor het vertrek op het internet moet aanschaffen. Elke week worden zo 50.000 tickets aangeboden voor minder dan 40 euro.

De aanschaf van een kortingskaart is snel terug verdiend. Zo is de kaart Jeune (-25% tot -60% voor 12-28 jaar) geldig gedurende één jaar en kost hij 50 euro. Voor een treinreis Parijs-Toulouse betaalt de aankoop van de kaart zichzelf in twee retours met een minimale reductie terug.

De aanbiedingen vind je op deze speciale pagina van Voyages-sncf.com.
Jaarlijks verlofticket

Het bestaat al sinds 1936 maar weinig reizigers denken eraan. Het billet de congé annuel geeft je één keer per jaar recht op een korting van 25% voor het hele gezin (TGV, Intercité of TER, reserveren verplicht) of 50% (voor treinen zonder reservering in de blauwe periode). Werkenden, werklozen en gepensioneerden hebben er recht op.

Tip: Wanneer je minstens de helft van de ticket met cheques de vacances betaalt, krijg je in beide gevallen 50% korting. Boek vroeg om zeker te zijn van beschikbaarheid.
 

Heb je een laag inkomen dan kunnen de sociale dienst van de gemeente (CCAS) en voor het gezin (CAF) gratis vakantie-vouchers leveren. Dus heb je er genoeg om de helft van de prijs van het tickets te betalen, dan kost het je niets.

Kalender van de beste retourtarieven

Als je flexibel bent in je reisdata, dan kan een goede timing je een leuke besparing opleveren. Een speciale tool toont in één oogopslag de tarieven in een periode van meer dan een week.

Je geeft gewoon de stations van vertrek en bestemming op en de data, je vermeldt je leeftijd en over welke kortingskaart je eventueel beschikt. Een tabel toont je daarna de tarieven tot drie dagen voor en drie dagen na de gewenste data.

Kijk op de CALENDRIER DES PRIX van voyages-sncf.com.

 

Reacties
Reacties

Allesfrans, ook voor:
 • Een (t)huis in Frankrijk

  Artikelen die betrekking hebben op het zoeken, vinden, kopen en bewonen van een huis in Frankrijk.

 • Diensten

  Verschillende soorten dienstverlening.

 • Werk en inkomen

  Werken in Frankrijk. Wat weten wij erover?

 • Allier (Bourbonnais)

  Allier is het meest noordelijke van de departementen van de regio Auvergne-Rhône-Alpes.

Allesfrans, ook voor:
 • Een (t)huis in Frankrijk

  Artikelen die betrekking hebben op het zoeken, vinden, kopen en bewonen van een huis in Frankrijk.

 • Franse samenleving

  We helpen je de Fransen wat beter leren begrijpen.

 • Auvergne-Rhône-Alpes

  De regio Auvergne werd in 2016 samengevoegd met de regio Rhône-Alpes.

© allez-allier/allesfrans 2008-2019 | SPIP | Plan | Mention |