allesfrans.com

 • Zwaar materieel

  Enkele machines en hun accessoires die rond het huis door vaklieden gebruikt kunnen worden.

 • De toevoer in de woning - Boven- en/of ondergronds

  De toevoer in een woning kan zowel bovengronds als ondergronds worden uitgevoerd.

 • Hoogwerkers

  De belangrijkste soorten hoogwerkers met hun Franse benaming.

 • Zwaar materieel

  Enkele machines en hun accessoires die rond het huis door vaklieden gebruikt kunnen worden.

 • De toevoer in de woning - Boven- en/of ondergronds

  De toevoer in een woning kan zowel bovengronds als ondergronds worden uitgevoerd.

  
BeginpaginaBouwen en verbouwenBeveiligingRamen beveiligen

Ramen beveiligen

zaterdag 12 december 2015 , door Hanjo

Voor inbrekers is het een koud kunstje om via een raam je huis binnen te breken. Er bestaan verschillende oplossingen om dit kwetsbaar punt extra te beveiligen waarmee je het inbrekers heel wat moeilijker maakt.

Het vorige artikel in deze rubriek: Inbraakpoging, inbraak: wat te doen bij glasschade?
Beoordeling:
Bezoeken: 309
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

Raamgrendel

Niet alleen bij ramen maar ook bij schuifdeuren zijn afsluitbare grendels handig om inbraak te voorkomen. Bij het sluiten van het raam wordt het automatisch vergrendeld. Je kunt het raam in meerdere standen open zetten en met een sleutel kan je het volledig openen.
Er zijn verschillende raamgrendels voor naar binnen en naar buiten draaiende ramen die je gewoon op het kozijn schroeft.

Bijzetslot

Ook een tweede slot (serrure d’appoint) maakt het een inbreker lastiger. Ze bestaan in allerlei vormen en maten, al dan niet met een sleutel.

Espagnoletslot

Een espagnoletslot of spanjolet (serrure espagnolette) vergrendelt het raam aan de binnenzijde door middel van een stang en een hefboom die de stang in de boven- en onderzijde van het raam vergrendelt. Ze zijn er zowel in opbouw- als inbouwmodel en bij sommige modellen is ook de hendel nog eens afsluitbaar.

Dievenklauw en scharnierbeveiliging

Een afgesloten raam uit de scharnieren worden gelicht door de pennen uit de raamscharnieren te verwijderen. Je kunt dit voorkomen door dievenklauwen of veiligheidsscharnieren te plaatsen.

Dievenklauwen (taquets antivol) bestaan uit twee delen, een stalen pen en een stalen bus. Je plaatst ze onder of boven elk scharnier door gaten te boren en de pen en de bus in de voorgeboorde gaten te slaan.

Scharnierbeveiligingen (renforts de paumelles of protections de paumelles) kunnen op de meeste houten en PVC ramen achteraf worden gemonteerd. Er zijn modellen die automatisch worden geactiveerd wanneer je het venster sluit. Alvorens het raam te openen, moet je eerst handmatig de beveiliging ontgrendelen.

Afsluitbare klink

Een afsluitbare klink (poignée à serrure of poignée verrouillable) vergrendelt de bestaande sluiting van het raam. Deze klinken hebben een cilinder met sleutel die het openen van het raam voorkomt, zelfs als de inbreker het glas heeft stuk geslagen. Je vervangt de oude klink simpelweg door een afsluitbare klink.

Veiligheidsfolie

Een veiligheidsfolie (film de sécurité) houdt het glas samen wanneer de inbreker het probeert stuk te slaan. Je plaatst het aan de binnenzijde van het raam.

Rooster

Kleine ramen die maar weinig worden geopend kun je met een metalen rooster (grille) beveiligen. Je kunt het (laten) inmetselen, maar ook voor het raam schroeven, waarbij je wel moet zorgen dat het niet eenvoudig kan worden losgeschroefd.

Schuifpuibalk

Schuiframen kun je extra beveiligen door ze te blokkeren met een balk.
Maar je kunt ook speciale schuifpuibalken (barre de sécurité) aanschaffen die van gaatjes zijn voorzien om de balk tegen beide kanten van het raam vast te schroeven.

Luiken

Luiken (volets) voor de ramen geven naast hun verduisterende, zonwerende en isolerende functie ook een beveiliging tegen inbraak. Sommige inbraakverzekeringen in Frankrijk keren niet uit wanneer ze kunnen aantonen dat de luiken niet gesloten waren!

Een voorzetrolluik (volet à caisson) is leverbaar in allerlei uitvoeringen en in verschillende materialen. In Frankrijk hebben ze standaard een diefstalbeveiliging die het omhoogduwen van het rolluik van buitenaf onmogelijk maakt. Maar je kunt ze met een speciale vergrendeling nog moeilijker te openen maken.

 

Bron:

Livios

Reacties
Reacties

Allesfrans, ook voor:
 • Medisch

  Naar de dokter, de specialist, het ziekenhuis. Hoe werkt de zorgverzekering en hoe kom ik aan een nieuwe bril?

 • Consument

  Wat kun je als consument in Frankrijk verwachten en wat zijn de afwijkende regels?

 • Energie

  Elektriciteit, olie, gas, kolen, zonne-energie, maar ook water.

 • Franse samenleving

  We helpen je de Fransen wat beter leren begrijpen.

Allesfrans, ook voor:
 • Energie

  Elektriciteit, olie, gas, kolen, zonne-energie, maar ook water.

 • Een (t)huis in Frankrijk

  Artikelen die betrekking hebben op het zoeken, vinden, kopen en bewonen van een huis in Frankrijk.

 • Allier (Bourbonnais)

  Allier is het meest noordelijke van de departementen van de regio Auvergne-Rhône-Alpes.

© allez-allier/allesfrans 2008-2019 | SPIP | Plan | Mention |