Beginpagina > Nieuws > Nieuwsberichten > Ontwerp een nieuwe kaart van Frankrijk

Uit de (Franse) media...

Ontwerp een nieuwe kaart van Frankrijk

Het jaar 2016 heeft het gezicht van de Franse regio’s veranderd. Door het samenvoegen van meerder regio’s ontstonden nieuwe regio’s, met nieuwe namen en een nieuwe identiteit. Tijd voor een wedstrijd...

dinsdag 4 oktober 2016, door Hanjo

Het jaar 2016 heeft het gezicht van de Franse regio’s veranderd. Door het samenvoegen van meerder regio’s ontstonden nieuwe regio’s, met nieuwe namen en een nieuwe identiteit.

Het vorige artikel in deze rubriek: Epidemie van buikgriep
Beoordeling:
1 stem
  • Druk dit artikel af
  • Email
  • Reactie
  • RSS
  • RSS
  • RSS

In deze context van veranderingen heeft het Franse ministerie van ruimtelijke ordening, landelijke aangelegenheden en lokale overheden een landelijke wedstrijd gelanceerd die wordt gecoördineerd door de IGN, de INSEE en het commissariaat-generaal voor de gelijkheid van gebieden (CGET).

Carte Blanche voor jouw verbeelding

Deze wedstrijd onder de naam "Carte Blanche" is voor iedereen toegankelijk. Er is slechts één beperking "zet het gehele grondgebied met zijn 13 nieuwe regio’s en de overzeese gebieden, haar departementen en metropolen op de kaart".

Voor de rest is het carte blanche! Deelnemers zijn vrij in de keuze van materiaal, ontwerp, media (video, papier, digitaal ...), techniek (foto, tekening, schilderij, collage, beeldhouwwerk, serious game, ...) die worden gebruikt om de kaart te ontwerpen.

Gebruik jouw perceptie van de hedendaagse samenleving, jouw fantasie en creativiteit in al zijn vormen, vraagt het ministerie.
Op een speciale wedstrijdsite vind je allerlei informatie, waaronder geografische en statistische gegevens, en kaarten die kunnen worden gedownload.

Drie categorieën en een speciale prijs

Tot 23 december 2016 om 12 uur kun je jouw bijdrage(n) inleveren. Inderdaad, je mag met meerdere inzendingen deelnemen in drie categorieën, elk met hun eigen prijzen.

Een categorie "Professional" is in het bijzonder gericht op onderzoekers, adviseurs, professionele cartografen, startups en studenten. De hoofdprijs is een tablet.
Eenzelfde hoofdprijs is er in de categorie "Artiest".

De categorie "Jeugd" is vooral bedoeld voor middelbare scholieren, die individueel of met hun klas kunnen deelnemen. De winnaar van deze categorie wint een dag in Parijs met een bezoek aan de Nationale Assemblee en de Kaartenbibliotheek van de IGN.

Tot slot is er een "speciale prijs voor de meest succesvolle administratieve kaart", waar iedere deelnemer aanspraak op kan maken. De winnende kaart zal worden afgedrukt en gedistribueerd door de IGN.

Online bekijken: http://www.concours-cartographie.go...


Portfolio:

Beweeg je muis over een afbeelding voor een omschrijving. Klik op de afbeelding om hem te vergroten.

 

Het volgende artikel in deze rubriek: Nationaal plan tegen de ziekte van Lyme
Reacties
Reacties

Aangesloten bezoekers: 10

 

 
© Allez-Allier/AllesFrans 2008-2018 | SPIP | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0 | Overzicht van de site | Mention | Afmelden |