Beginpagina > Onze ervaringen > Ons verhaal > Ons nieuwe thuis! > De verkoop

Ons Verhaal...

De verkoop

Na het schrijven van het vorige hoofdstuk uit Ons Verhaal is er van alles gebeurd. Het klussen heeft niet stil gestaan en de zolderetage is inmiddels nagenoeg volledig bewoonbaar.

Aangesloten bezoekers: 59

Het vorige artikel in deze rubriek: De week van de kabels en meer...
Beoordeling:
  • Druk dit artikel af
  • Email
  • Reactie
  • RSS
  • RSS
  • RSS
  • RSS

Omdat de werkzaamheden aan dit huis al aardig vorderen, zou het ons beter uitkomen dat onze huidige woning wat sneller verkocht wordt. We krijgen wel allerlei reacties en steeds is op het huis zelf niets aan te merken, maar de één vindt de woning te geïsoleerd liggen, de ander houdt niet van boeren om zich heen en weer een ander vindt het terrein te groot. Toch moet er ergens een woningzoekende rondlopen die dezelfde prioriteiten aan een woning stelt als wij doen. In een poging die te vinden, schakelen we een tweede makelaar in. Samen met deze makelaar besluiten we de vraagprijs te verlagen.

Een paar dagen later staat er iemand voor de deur. Ze zou graag een afspraak maken om het huis te bekijken, maar ze wil beslist geen makelaar! Wij grijpen de koe bij de hoorns en laten haar direct binnen. Naast wat verhuisdozen ziet ons huis er eigenlijk altijd wel netjes en opgeruimd uit. Ze is onder de indruk. Of ze nog een keer mag langs komen, maar dan met haar partner en eventueel haar ouders... Natuurlijk!

De volgende dag is de afspraak al gemaakt en diezelfde avond hebben we twee enthousiaste en twee iets minder enthousiaste mensen door het huis lopen. De ouders vinden het huis iets te ver weg liggen. Ze wonen in het dorp direct naast ons huis en willen hun dochter eigenlijk niet maar liefst 3 kilometer van zich af zien gaan wonen... Maar de kandidaat-bewoners zijn enthousiast en het is voor het eerst dat ze beiden positief zijn over een woning, blijkt later.

We geven ze wel een waarschuwing mee, want de volgende dag staat een andere bezichtiging op de agenda.

Nog die avond krijgen we te horen dat ze heel erg geïnteresseerd zijn en of ze de volgende dag langs mogen komen. Het zijn moeder en dochter die aan de deur kloppen. Moeder doet het woord, want dochter is in haar enthousiasme volledig geblokkeerd. We krijgen een bod, waarbij we wel wat water bij de wijn moeten doen, maar omdat we geen makelaar hoeven betalen, is het voor ons acceptabel. Zij zullen alles regelen bij de notaris, wij hoeven alleen voor de benodigde documenten te zorgen.

Ondertussen loopt de geplande bezichtiging op niets uit. De kijkers hadden een project met meerdere chalets voor ogen, maar op ons terrein mag niet gebouwd worden. Jammer dat de makelaar de mensen daar niet vooraf voor waarschuwde!

Een paar weken later zitten we bij de notaris voor het ondertekenen van het compromis de vente. Daarna hebben de gemeente en de Safer[1] nog twee maanden voorrang op de verkoop. Net voor de jaarwisseling verstrijkt die termijn en op 3 januari zitten we opnieuw bij de notaris, maar nu voor de overdracht.

Een uur ervoor waren we samen met de kopers door het huis gelopen voor een inspectie en het opnemen van de meterstanden van water en elektra. Met wat spijt nemen we afscheid van het huis waar we ruim tien jaar met veel plezier hebben gewoond, maar vooral ook van die tuin die van ongebruikt weiland werd omgetoverd tot een bomen- en kleurrijk wandelpark.

De notaris had alles prima op orde en werkte (naar wat we ons van ruim 10 jaar eerder herinnerden) heel wat nauwkeuriger dan de makelaar. We vragen ons nu af waarvoor al dat geld voor de makelaar nodig is.

Opmerkingen

[1de organisatie die de belangen van de boeren behartigt

 

Het volgende artikel in deze rubriek: Nooit meer SFR
Reacties
Reacties
In deze rubriek

In Ons Verhaal beschrijven wij onze ervaringen. Toen we er nog niet woonden, werd het verhaal na ieder bezoek aan de Allier uitgebreid met nieuwe tekst en foto’s. Nu beschrijven we de (voor ons) meest interessante ontwikkelingen.

 

De volgende hoofdstukken vertellen over begin 2014, wanneer we besluiten een tweede woning te kopen en wat daarna gebeurt.

Trefwoorden
 

 
© Allez-Allier/AllesFrans 2008-2018 | SPIP | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0 | Overzicht van de site | Mention | Afmelden |