Beginpagina > Onze ervaringen > Ons verhaal > Ons nieuwe thuis! > Nooit meer SFR

Ons Verhaal...

Nooit meer SFR

We hadden alles prima geregeld. Op tijd informeerden we onze internetprovider SFR over onze voorgenomen verhuizing en het leek allemaal goed te gaan verlopen...

Aangesloten bezoekers: 51

Het vorige artikel in deze rubriek: De verkoop
Beoordeling:
  • Druk dit artikel af
  • Email
  • Reactie
  • RSS
  • RSS
  • RSS
  • RSS

Ruim een maand voor onze verhuizing begint onze internetbox kuren te vertonen. Herhaaldelijk stopt hij ermee of valt de wifi uit. De technische ondersteuning van SFR adviseert ons over te schakelen op hun nieuwere box. Ze vergeten erbij te zeggen dat voor die omschakeling € 49 in rekening gebracht wordt, naast een maandelijkse verhoging van € 5.

De box blijkt prima te werken en een paar weken later mag hij meeverhuizen naar ons nieuwe thuis. Vijf dagen later, op 21 oktober, ontvangen we een SMSje dat onze lijn is geactiveerd. Fijn, maar we zien het niet aan de controlelampjes op onze box.

Dan begint een periode van herhaaldelijke telefoongesprekken met de ondersteuning van SFR, waar we iedere keer opnieuw het probleem moeten uitleggen en telkens een andere verklaring of instructie krijgen. Er zouden geplande werkzaamheden zijn die tot eind december duurden, maar er zou ook al in augustus een storing op de telefoonlijn naar de woningen in de omgeving zijn gemeld.

Na twee weken en diverse telefoontjes lichten plotseling de controlelampjes op. Maar het enthousiasme is maar van korte duur, want er blijken meer onderbrekingen te zijn dan verbindingen. Nog steeds wordt de schuld gegeven aan de geplande werkzaamheden waar France Telecom (Orange) verantwoordelijk voor is. Er wordt om geduld gevraagd.

We hebben onze twijfels over de uitleg, want het is wel vreemd dat die onderbrekingen op de raarste momenten optreden, zoals midden op een zondag of bij een forse regenbui.

Dan geeft één van de helpdesk-medewerkers de schuld aan die nieuwe box. Deze zou te gevoelig[1] zijn en hij zal voor omruiling zorgen: weer een oude (witte) box. Maar in de doos die we ontvangen zit exact hetzelfde model als we retourneren. Nee, het ligt niet aan het model zegt helpdesk-medewerker+1.

Op een gegeven moment is geen sprake meer van een onderbreking, maar hebben we permanente storing. Nogmaals wordt om geduld gevraagd, eerst tot de Kerst dan tot Nieuwjaar.

Op 2 januari is ons geduld echt op. De zoveelste helpdesk-medewerker lijkt echt iets voor ons te willen doen en maakt voor ons een afspraak met de technische dienst van SFR en we worden inderdaad gebeld. Binnen een minuut weet deze technicus een afspraak te maken met France Telecom. O ja, en mocht het een probleem blijven dan hebben we recht op een mobiele hotspot, een apparaatje waarmee we internet in huis kunnen halen vanaf het mobiele netwerk.
Al de volgende dag wordt aan de deur geklopt. De techneut van France Telecom constateert een kortsluiting in de 3 km lange lijn vanaf de subcentrale en zegt toe dat het binnen de 48 uur zal worden opgelost.

Na iets meer dan 3 dagen hebben we eindelijk weer internet en is het wachten op de compensatie die de helpdesk-medewerkers van SFR ons toezegden. In ons contract dat we nu online kunnen inzien, lezen we dat SFR ons de mobiele hotspot al na 24 uur hadden moeten aanbieden. Dat had ons heel wat kosten voor de internetverbindingen en de overschrijdingen van onze datalimiet via onze smartphones gescheeld.

Opmerkingen

[1de internetsnelheid is een stuk lager dan in het vorige huis

 

Het volgende artikel in deze rubriek: Opnieuw in de steigers
Reacties
Reacties
In deze rubriek

In Ons Verhaal beschrijven wij onze ervaringen. Toen we er nog niet woonden, werd het verhaal na ieder bezoek aan de Allier uitgebreid met nieuwe tekst en foto’s. Nu beschrijven we de (voor ons) meest interessante ontwikkelingen.

 

De volgende hoofdstukken vertellen over begin 2014, wanneer we besluiten een tweede woning te kopen en wat daarna gebeurt.

Trefwoorden
 

 
© Allez-Allier/AllesFrans 2008-2018 | SPIP | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0 | Overzicht van de site | Mention | Afmelden |