Beginpagina > Onze ervaringen > Ons verhaal > Ons nieuwe thuis! > Voorjaar 2017

Ons Verhaal...

Voorjaar 2017

Sinds februari is er weer van alles in en rond het huis gebeurd.

Aangesloten bezoekers: 48

Het vorige artikel in deze rubriek: Een nieuwe jas voor het huis
Beoordeling:
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS
 • RSS
 • RSS
 • RSS

Een sas d’entrée

Bij de voordeur hebben we een sas d’entrée laten plaatsen. Het is een ideale buffer tussen de woning en buiten om de laarzen en schoenen neer te zetten of je natte regenjas uit te doen. Enig nadeel is de prijs, want die loopt bij een serre niet evenredig op met de oppervlakte (1,20x2,50 m). De prijs komt nagenoeg overeen met een veranda (3x-6 m) die we nog aan de achterzijde laten plaatsen.

Rond de vijver

Rond de vijver leggen we een plaatsje aan met worteldoek en grind. Ook krijgt de grote parasol er zijn vaste plek.

De verdere tuin

Ook in de rest van de tuin heeft het werk niet stil gestaan. De moestuin is al voor een groot deel in gebruik en in alle borders bloeien planten. Ondanks een grote terugslag door late vorst in het voorjaar kunnen we van allerlei bloemen, planten en bomen genieten, maar fruit hoeven we dit jaar niet van de bomen te verwachten.

Een blokhut

In februari hebben we een aanvraag gedaan voor het plaatsen van een blokhut. Deze heeft een oppervlakte van 12 m², maar ook een open gedeelte, waardoor de totale grondoppervlakte meer dan 20 m² beslaat en dus een permis de construire benodigd was.
Nadat we 2 maanden na de aanvraag niets vernomen hadden, hebben we onze metselaar een tweetal betonplaten laten storten. Eén ervan is bestemd voor de blokhut. Het fundament voor het open deel is gemaakt met parpaigns, betonnen bouwstenen.

Daarna was het wachten op de levering van de blokhut. Ondertussen kon wel het open gedeelte worden opgevuld met worteldoek en grind. Ook werd een waterleiding en elektriciteit naar de blokhut aangelegd.

In twee dagen was de blokhut grotendeels geplaatst. Naast het behandelen tegen ongedierte en het lakken moeten ook de dakranden nog worden geplaatst. Ook heeft de blokhut op deze foto’s nog niet zijn metalen dak.

In de blokhut wordt de elektra verder aangelegd en in het open deel plaatsen we een dubbele spoelbak. Deze heeft precies de juiste breedte (120 cm).
Op de vloer van de blokhut leggen we PVC vloerdelen.

Een zwembad(je)

De andere betonplaat is voor een zwembad. We hadden een bepaald model houten zwembad op het oog, maar deze bleek niet meer leverbaar.
Daarvoor in de plaats kiezen we voor een wit stalen bad met een diameter van 3 meter en een hoogte van 1,20 meter. Altijd nog zo’n 7.000 liter zwemwater.

Het opzetten van het zwembad zit even tegen wanneer het op het verkeerde moment onverwachts hard begint te waaien. Maar met een vertraging van 2 uur staat het geheel toch in een halve dag.

En twee dagen later kan hij worden uitgeprobeerd.

In huis

In huis wordt de badkamer boven aangepakt. Het is de laatste ruimte van de woning die nog moet worden gedaan.

 • De tweede badkamer
  Een artikel in onze rubriek > Onze ervaringen > Onze projecten > Het tweede huis

  Eén van de laatste projecten boven is de inrichting van een badkamer voor logé’s.

De allerlaatste bouwklus is het maken van een wandje voor het opberggedeelte in de logeerzolder.

 • De afwerking van de logeerzolder
  Een artikel in onze rubriek > Onze ervaringen > Onze projecten > Het tweede huis

  De opbergdozen moeten nog achter een kastenwand verdwijnen.

Het betekent niet dat we nu klaar zijn, want volgende week wordt de veranda achter geplaatst. In huis moeten alle deuren en deurposten nog worden geverfd. We hoeven nog niet stil te zitten!

 

Het volgende artikel in deze rubriek: Een "auvent" en meer
Reacties
Reacties

 
In deze rubriek

In Ons Verhaal beschrijven wij onze ervaringen. Toen we er nog niet woonden, werd het verhaal na ieder bezoek aan de Allier uitgebreid met nieuwe tekst en foto’s. Nu beschrijven we de (voor ons) meest interessante ontwikkelingen.

 

De volgende hoofdstukken vertellen over begin 2014, wanneer we besluiten een tweede woning te kopen en wat daarna gebeurt.

Trefwoorden
 

 
© Allez-Allier/AllesFrans 2008-2018 | SPIP | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0 | Overzicht van de site | Mention | Afmelden |