allesfrans.com

 • Gas en elektriciteit: Wie doet wat?

  In Frankrijk telt de energiesector een zeer groot aantal spelers die betrokken zijn bij verschillende stadia van de toeleveringsketen voor elektriciteit en  (...)

 • #JeKiffeMonDecollete

  Een protest tegen de ongepaste blikken en opmerkingen bij het dragen van (diep) uitgesneden kleding.

 • Vaarbewijs

  Wanneer moet je in Frankrijk voor de pleziervaart een vaarbewijs hebben en hoe kun je het verkrijgen?

 • Je bank vraagt om een TIN of een FIN

  De bank moet tegenwoordig ook een fiscaal identificatenummer bij zijn gegevens opslaan.

 • Gas en elektriciteit: Wie doet wat?

  In Frankrijk telt de energiesector een zeer groot aantal spelers die betrokken zijn bij verschillende stadia van de toeleveringsketen voor elektriciteit en  (...)

  
BeginpaginaDienstenInternet en email4G-Box als alternatief voor snel internet

4G-Box als alternatief voor snel internet

vrijdag 7 december 2018 , door Hanjo

Wonen op het (Franse) platteland is een geweldige ervaring, behalve misschien wanneer je ook van snel internet houdt.

Het vorige artikel in deze rubriek: 10 miljoen Smartphones in Frankrijk
Beoordeling:
Bezoeken: 1.034
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

Zeker, Frankrijk is druk bezig met het uitrollen van zeer snel internet. Overal wordt tussen dorpen en steden glasvezel aangelegd om een zo groot mogelijk deel van de Franse bevolking van snel internet te voorzien.
Maar buiten die dorpen en steden moeten de bewoners van het platteland het meestal nog doen met kilometers lange telefoonkabels die de internetsnelheid reduceren tot "ouderwetse" waardes.

Iets beter gaat het met het uitrollen van het mobiele 4G-netwerk. Heb je als Franse plattelander het geluk dat je dicht genoeg in de buurt van een 4G-zendmast woont, dan kan een 4G-box je (zeer) snel internet opleveren.

Bouygues Telecom

De Franse provider Bouygues Telecom kwam als eerste met een aanbod. Haar "4G Box" is een combinatie van design en gebruiksgemak. Een elegant doosje biedt het 4G-signaal via wifi aan in de gehele woning.
Zo is deze exploitant van plan de dekking van haar 4G-netwerk te gebruiken om hoge snelheid breedband internet aan te bieden in gebieden die een trage DSL-verbinding hebben. Theoretisch komen 10 miljoen klanten in aanmerking woor deze oplossing.

De door Bouygues geleverde 4G-box was oorspronkelijk een Huawei E5180 LTE Cube die compatibel is met 3G , 3G+ en 4G LTE-categorie 4 tot en met 150/50 MB/sec. De provider adverteert met een maximale theoretische snelheid van 115 Mb/sec download en 38 Mb/sec upload.

Inmiddels is Bouygues van 4G-box veranderd en hebben zij twee abonnementen: één met onbeperkt internetgebruik en één met een datalimiet van 200Gb per maand, beide inclusief de huur van de 4G-box.

SFR

Een paar maanden na Bouygues lanceerde ook SFR een abonnement met een 4G-Box. Het was uitsluitend bedoeld voor bedrijven, maar inmiddels is ook voor een abonnement beschikbaar, de "Home Speed Home".

Orange

Natuurlijk wilde ook Orange een graantje meepikken en nu biedt ook dit bedrijf een abonnement met een 4G Box aan onder de naam "4G Home".

NRJ Mobile

Deze leverancier heeft geen eigen netwerk, maar biedt wel een 4G box aan tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Je zit wel één jaar aan het abonnement vast!
Je moet wel in een gebied zitten waar het 4G-netwerk van SFR beschikbaar is!

Deze provider biedt ook een minibox aan waarmee je mobiel 4G-internettoegang krijgt.

Addertje

Er zit wel een addertje onder het gras bij deze abonnementen: je krijgt er uitsluitend internet mee! Bij een ADSL-abonnement gaat het meestal om "triple-play": internet, telefoon en televisie. Maar de verwachting is dat binnen niet al te lange tijd ook voor 4G triple-play beschikbaar komt!

Tip

Wil je zelf een 4G-box aanschaffen en bij de provider uitsluitend de simkaart met een data-abonnement, zoek dan op internet naar een "4G LTE router". Je vindt dan onder andere bovenstaande box van Huawei, maar ook alternatieven (zoals onderstaande router van TP-Link, of de box van ASUS die wij zelf gebruiken) die LAN (netwerk) poorten hebben, waarmee je een vaste verbinding met je computer of je lokale netwerk kunt maken.

 

Het volgende artikel in deze rubriek:

Reacties
 • 4G-Box als alternatief voor snel internet 3 februari 14:21, door Chris van Swaaij

  Voor ons is de box 4G van SFR een uitkomst. Emetteur op 1,5 km voor de deur, dus geen enkel probleem. De router werkt perfect. Ik bedacht alleen dat als de bomen die precies tussen het huis en de zendmast instaan in de regen en in het blad staan deze zomer...… Dus heb ik maar meteen een buitenantenne gericht op een zendmast op 6 km afstand met vrij zicht. 70-80 Mbps download en 30-40 Mbps upload. Alles werkt perfect. Wat een verademing na internet via sat. Dank voor je tip en je uitleg hier Hanjo!

  • 4G-Box als alternatief voor snel internet 3 februari 15:57, door Hanjo

   Dat is goed om te horen! Het wachten is alleen nog op een abonnementsvorm zonder datalimiet, helemaal voor gebieden waar we het nog moeten doen met een slome ADSL (of op de satelliet zijn aangewezen met lange pingtijden).

 • 4G-Box als alternatief voor snel internet 10 december 2018 14:05, door patrick

  iemand ervaring met deze dingen ? ik heb bereik buiten op terras (meestal)maar niet binnen in het huis
  bestaan er toestellen waarvan je antenne buiten kan hangen en die binnen wifi geven ?
  moet niet supersnel zijn maar wel graag beetje stabiel
  groeten, patrick

  • 4G-Box als alternatief voor snel internet 10 december 2018 14:50, door Hanjo

   Zoals in het artikel staat, maken wij er zelf gebruik van. Via de ADSL hadden we een slechte verbinding.

   Eerst hebben we bij Bouygues een test-SIMkaart aangevraagd en die in de iPad gedaan. Het resultaat was zeer bevredigend.
   Omdat we geen abonnementen met huur willen, kochten we bij Amazon een 4G-router van ASUS.

   SFR had een zeer interessant mobiel aanbod voor 4G (100Gb/maand voor € 20 zonder verbintenis) waar we op ingegaan zijn. We gebruiken uitsluitend de internet functie. Dat werkt nu naar volle tevredenheid (18 Mbps download en 4 Mbps upload). Youtube filmpjes bekijken we zonder hapering en ook internet films op TV werkt feilloos.

   Inmiddels is de keuze routers sterk uitgebreid waaronder modellen waarop een externe antenne kan worden aangesloten. Maar ook modellen waarop een telefoon kan worden aangesloten, zodat je ook van die functie gebruik kunt maken.

   • Wij zitten in de Morvan Sud ( aan de voet van de Mont Beuvray) Adsl is hier als het werkt op zijn best net genoeg om een mailtje of een appje de deur uit te doen maar dat is het dan ook. Als de heggen weer geklepeld worden dan gat er altijd wel een lijn door en dan zitten we lang zonder. Twee weken geleden eens een test gedaan met een Teltonika RUT 955 4G router en een pointing MIMo antenne voor buiten. Op een nl vodafone kaart werkt dat perfect. Via SFR 14/7Mbit en gericht op de zuidelijker Emiteur van Orange tikten we zelfs even de 70Mbit aan. Helaas is het zo dat ik volgens de diverse websites van aanbieders "non elegible" ben. Hmm... onbevredigend. nou lijkt me dat 100Gb per maand van SFR van Hanjon wel wat maar ik kan er niets op vinden..


Allesfrans, ook voor:
 • Geld en bank

  Hoe betaal je in Frankrijk je rekeningen?

 • Tuinrecepten

  AllesFrans, ook voor tuinrecepten: recepten voor en uit de tuin.

 • Franse samenleving

  We helpen je de Fransen wat beter leren begrijpen.

 • Werk en inkomen

  Werken in Frankrijk. Wat weten wij erover?

Allesfrans, ook voor:
 • Overheid

  Wat maakt de Franse overheid zoveel anders.

 • Medisch

  Naar de dokter, de specialist, het ziekenhuis. Hoe werkt de zorgverzekering en hoe kom ik aan een nieuwe bril?

 • Energie

  Elektriciteit, olie, gas, kolen, zonne-energie, maar ook water.

© allez-allier/allesfrans 2008-2019 | SPIP | Plan | Mention |