maandag 15 februari 2010 , door
Bewerkt op woensdag 22 augustus 2018
Toen wij besloten een huis in Frankrijk te kopen, hebben we gelijk een domeinnaam gereserveerd en niet veel later is deze website gestart. In eerste instantie deden we dat om de tijd tussen twee bezoeken aan Frankrijk op te vullen en zo toch bezig te zijn met ons huis in Frankrijk.
Toen we echt naar Frankrijk verhuisden, werd de website ook een manier om contact te houden met Nederland en onze familie op de hoogte te houden van onze activiteiten.
We merkten dat ook anderen geinteresseerd waren in onze ervaringen en vanaf dat moment is meer nadruk komen liggen op het informatieve deel van de site.
Er zijn een paar factoren die meespelen.
Stem je domeinnaam af op je doelgroep en zorg voor een duidelijke liefst korte naam waarin zo min mogelijk (spel)fouten gemaakt kunnen worden. Op die manier zorg je voor een goede presentatie en bereikbaarheid op het internet.
Denk eraan dat zoveel mogelijk mensen de naam moeten kunnen onthouden. Dat doe je het best wanneer je de naam ook begrijpt. De uitspraak van de naam kan ook belangrijk zijn.
Mensen die weinig of geen Frans spreken, weten niet dat de twee woorden waaruit onze domeinnaam oorspronkelijk bestond (Allez-Allier), in het Frans op elkaar rijmen.
De extensie is het gedeelte achter de laatste punt in de domeinnaam, bv ".nl", ".eu" of ".com". De extensie is wellicht net zo belangrijk als de naam, want hij geeft direct een indicatie van de doelgroep.
Dit zijn een aantal mogelijkheden:
De meeste bedrijven die een "web hosten", een service bieden om jouw website op internet beschikbaar te maken, doen ook aan domeinnaam-registratie. Controleer tevoren of de domeinnaam niet al bestaat. Er zijn handige programma’s te vinden op internet die tegelijk allerlei extensie proberen.
De website WhoIs.com geeft allerlei aanwijzigen, vertelt wie achter een website zit en waar hij is geregistreerd. Ook suggereert WhoIs alternatieve namen voor je website.
Er mag veel, maar iedere extensie kent zijn (landgebonden) regels. Hele korte adressen (1 tot 3 tekens) zijn meestal niet toegestaan of worden met uitzondering toegewezen. In Frankrijk mag je geen website met een plaatsnaam registreren. En zo zijn er nog meer regels die bij de aanvraag van jouw registratie zullen worden gecontroleerd.
De Franse organisatie die zich hiermee bezig houdt is
AFNIC Association Française pour le Nommage Internet en Coopération.
Een Nederlands "web hosting"-bedrijf mag meestal geen ".fr" registraties doen, en omgekeerd. Dat betekent nog niet dat je website ook in dat land moet worden "gehost". Je bent eigenaar van de domeinnaam en mag ermee doen wat je wil. Je kunt dus ook een domeinnaam kopen om te voorkomen dat er een website met die naam komt...
De extensie is een wezenlijk onderdeel van de naam. Wanneer je "mijnsite.nl" hebt geregistreerd, kan iemand anders met succes "mijnsite.eu" aanvragen. Wil je dat voorkomen, dan moet je dus meerdere extensies registreren.
De kosten... zo’n 20 tot 30 euro per domeinnaam per jaar.
Wanneer je van alles weet van HTML, kun je zelf een aantal bladzijdes opbouwen en aan elkaar koppelen. Wij deden dat in eerste instantie ook.
Maar toen het informatieve gedeelte van de website een zwaargewicht dreigde te worden, moesten we een andere benadering kiezen.
Dit deel van de website is nu opgebouwd met behulp van een Content Management Systeem (CMS), waardoor nieuwe artikels eenvoudig kunnen worden gemaakt, maar ook in rubrieken kunnen worden ingedeeld. Onze keuze viel op SPIP, een zogenaamd "open source" pakket. Je hoeft er niet voor te betalen! Dat SPIP een pakket van Franse makelij is, is toeval.
Je vindt meer informatie over SPIP via het logo onderaan deze bladzijde.
Wat zijn de verplichte vermeldingen op een website?
Huidige bezoekers: 81
Genieten, maar je ook aan de regels houden...
Met welke Franse belastingen heb je te maken en met welke in je vaderland.
We helpen je de Fransen wat beter te leren begrijpen.
Elektriciteit, olie, gas, kolen, zonne-energie, maar ook water.
Hoe betaal je in Frankrijk je rekeningen?
Afwijkende verkeersregels, autokeuring, invoeren van een auto
Artikelen die betrekking hebben op het zoeken, vinden, kopen en bewonen van een huis in Frankrijk.