allesfrans.com

 • Wat zijn de heffingen op een pensioen?

  Het pensioen is onderworpen aan een bijzondere belastingheffing.

 • Ken je deze (verkeers-)borden?

  Zes borden die je langs de kant van de weg kunt vinden.

 • Hoeveel belasting betaal ik?

  Wat is de heffing bij een pensioen van € 18.000 en € 8.000 inkomsten uit een chambre d’hôte?

 • Je bank vraagt om een TIN of een FIN

  De bank moet tegenwoordig ook een fiscaal identificatenummer bij zijn gegevens opslaan.

 • Hoe condoleer je iemand in het Frans?

  Iemand condoleren is een emotionele gebeurtenis, waarin je geen fouten wilt maken.

  
BeginpaginaDienstenTelevisieNetflix kijken in Frankrijk

Netflix kijken in Frankrijk

zondag 27 augustus 2017 , door Hanjo

Gecontroleerd op zondag 25 november 2018

Je kunt in vele landen gebruik maken van de streaming-diensten van Netflix. Ook in Frankrijk, maar...

Het vorige artikel in deze rubriek: Nederlandse (of Vlaamse) en Franse televisie kijken
Beoordeling:
2 stemmen
Bezoeken: 2.301
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

Je kunt in Frankrijk gebruik maken van Netflix. Eigenlijk in (bijna) ieder land. Er is alleen wel een forse "maar". Het aanbod van Netflix is per land verschillend. Als je in Nederland naar een bepaalde serie kijkt, was het goed mogelijk dat dit vanaf je vakantieadres of woonadres in Frankrijk niet kon doen. Dit had te maken met de regioblokkades, maar... die zijn per 1 april 2018 opgeheven.

Netflix sluit per regio of per land deals met studio’s en distributeurs. Soms is het voor Netflix niet mogelijk om voor een bepaalde regio de rechten van de betreffende titel vast te leggen en sommige titels zijn in Nederland wel populair, maar bijvoorbeeld in Frankrijk niet. Hierdoor kan deze titel dan in Frankrijk ontbreken, terwijl deze in Nederland wel te zien is. Maar dit geldt dus alleen als je je abonnement in het buitenland afsloot (zie verderop).

Nederlandse ondertiteling op Netflix in het buitenland

Omdat het aanbod per land verschillend is, kan het ook goed zijn dat er buiten Nederland geen Nederlandse ondertiteling aanwezig is bij bepaalde titels. De film of serie die je in Nederland kijkt kan dan wel in het buitenland aanwezig zijn, maar de Nederlandse ondertiteling ontbreekt. Dat kan, omdat niet alleen de beelden aangekocht moeten worden door Netflix, maar ook voor de ondertiteling moet worden betaald. De meeste Netflix Originals zijn wel voorzien van Nederlandse ondertiteling. Bovendien is er een link waarmee je kunt controleren welke titels er beschikbaar zijn met Nederlandse ondertiteling. Hiervoor moet je natuurlijk wel al in het buitenland zijn en een inlogcode voor Netflix hebben. Klik HIER om die lijst te bekijken.

Stabiel internet is een vereiste

Het is wel van belang dat het internet wat je gebruikt stabiel is én dat de snelheid van het internet hoog genoeg is om te kunnen streamen. Wanneer de internetverbinding niet stabiel is, hapert de stream, wat het kijkplezier vermindert. De snelheid van het internet moet minimaal 3,0 megabit per seconde zijn. Met deze snelheid kun je in lage kwaliteit naar een film of serie op Netflix kijken.

Op vakantie geen extra handelingen of kosten

Je hoeft geen extra handelingen te verrichten om op vakantie gebruik te kunnen maken van Netflix. Er hoeft voor vertrek niets aangepast te worden in de instellingen van het Netflix-account. Netflix werkt in het buitenland exact hetzelfde als in Nederland. Vanaf de mobiele telefoon of tablet kan de applicatie gewoon geopend worden. Er hoeft geen extra of nieuw account aangemaakt te worden. Ook vanaf de laptop/computer werkt Netflix in het buitenland hetzelfde als in Nederland. Inloggen doe je gewoon met de vertrouwde accountgegevens en het streamen kan beginnen.

Netflix brengt geen extra kosten in rekening wanneer je in het buitenland van de dienst gebruikt maakt. Met het bestaande Netflix-abonnement kan er dus (bijna) overal ter wereld gebruik gemaakt worden van Netflix. De enige kosten die gemaakt worden zijn kosten om toegang te krijgen tot een WiFi-netwerk of de kosten voor mobiele data. Wil je dat laatste voorkomen, schakel dan vliegtuigmodus in en schakel daarna WiFi in. Op deze manier weet je zeker dat de mobiele telefoon niet overschakelt naar mobiel internet, als het WiFi-signaal wegvalt.

Een Frans Netflix abonnement

Wanneer je in Frankrijk woont en er een Netflix abonnement afsluit, dan abonneer je je op het Franse aanbod van Netflix. Mogelijk zitten daar series tussen die ook in Nederland beschikbaar zijn, maar veelal zul je het zonder Nederlandse ondertitels moeten doen.
Door de eerder genoemde regioblokkades kun je je niet op het Nederlandse aanbod abonneren.

 

Het volgende artikel in deze rubriek:

Reacties
 • Netflix kijken in Frankrijk 25 november 2018 19:15, door Oostveen

  Ik woon in Frankrijk. Ik kan " meeliften" op het abonnement van mijn dochter in Nederland. Kan ik nu ook het Nerderlandse aanbod bekijken ?
  Groeten

  • Netflix kijken in Frankrijk 25 november 2018 19:53, door Hanjo

   Ik denk het wel. Sinds 1 april 2018 staan de Europese grenzen ook open voor dit soort verkeer. Netflix zelf zegt ook dat je op vakantie in het buitenland gewoon je "eigen" series kunt bekijken en niet bent aantgewezen op het aanbod in het land dat je bezoekt.

 • Netflix kijken in Frankrijk 28 augustus 2017 23:56, door Madeleine

  Ik combineer Netflix met een abbonement ( ongeveer3€per maand) op GOOSE. Krijg daardoor ook in ieder geval een ruim aanbod Nederlands ondertitelde films, series etc.

  • Netflix kijken in Frankrijk 3 oktober 2017 16:52, door Henrieke

   Hallo,
   Als ik gebruik wil maken van Netflix in Frankrijk en films ed Nederlands ondertiteld wil hebben, zou ik het beste gebruik kunnen maken van een abonnement op GOOSE, lees ik net.... Maar wat is dit voor een abonnement?
   Vriendelijke groetjes, Henrieke


Allesfrans, ook voor:
 • Overheid

  Wat maakt de Franse overheid zoveel anders.

 • Geld en bank

  Hoe betaal je in Frankrijk je rekeningen?

 • Vakantie in Frankrijk

  Genieten, maar je ook aan de regels houden...

 • Frankrijk, het land

  Informatie over het land Frankrijk met vooral geografische gegevens.

Allesfrans, ook voor:
 • Medisch

  Naar de dokter, de specialist, het ziekenhuis. Hoe werkt de zorgverzekering en hoe kom ik aan een nieuwe bril?

 • Frankrijk, het land

  Informatie over het land Frankrijk met vooral geografische gegevens.

 • Consument

  Wat kun je als consument in Frankrijk verwachten en wat zijn de afwijkende regels?

© allez-allier/allesfrans 2008-2019 | SPIP | Plan | Mention |