allesfrans.com

  
Beginpagina > Diensten > Telefonie > Mobiele telefonie en dataverkeer > Drie dagen om van mobiele telefoonoperator te veranderen

Drie dagen om van mobiele telefoonoperator te veranderen

dinsdag 5 december 2017, door Hanjo

Sinds 7 november 2017 moet het veranderen van mobiele-telefoonoperator met nummerbehoud worden gedaan in 3 werkdagen. Voordien hadden exploitanten 10 dagen de tijd om dit uit te voeren.

Het vorige artikel in deze rubriek: Dekking GSM en 3G in Frankrijk
Beoordeling:
  • Druk dit artikel af
  • Email
  • Reactie
  • RSS

Tot nu toe kon elke abonnee van een mobiele telefoondienst binnen tien kalenderdagen van operator wisselen, terwijl hij zijn of haar telefoonnummer behield.

Om deze functionaliteit nog eenvoudiger te maken, heeft de regelgevende instantie voor elektronische communicatie en post (Arcep) besloten deze termijn te verkorten tot drie werkdagen: twee werkdagen om de uitvoerbaarheid van het verzoek om nummerbehoud te valideren en één werkdag om de overdracht van het telefoonnummer in te voeren nadat de ontvangende exploitant de geldigheid van het verzoek heeft bevestigd.

Tegelijkertijd is het door de klant te volgen pad vereenvoudigd en is de informatie die hij ontvangt verbeterd.

Wijzigen van operator met een uniek nummer

Er is een one-stop-shop opgezet om consumenten in staat te stellen van operator te veranderen. Een telefoonnummer, "3179", is beschikbaar en geldt voor alle operatoren. Het biedt toegang tot een voice server.

De abonnee wordt in de eerste plaats herinnerd aan de exacte data van zijn verbintenis, die van essentieel belang zijn voor de exacte berekening van de kosten bij vervroegde beëindiging. Er wordt ook op gewezen dat het niet aan de abonnee is om zijn contract met de vorige exploitant op te zeggen, maar dat dit door de nieuwe exploitant wordt geregeld.

Een reeks informatieve SMS-berichten leidt de abonnee vervolgens door de stappen van het proces van het verkrijgen van de benodigde Operator Identity Record (RIO) tot de feitelijke overdracht van het nummer en de bevestiging dat het verzoek in behandeling is.

 

Het volgende artikel in deze rubriek: Franse virtuele mobiele telefoonoperators
Reacties
Reacties

© allez-allier/allesfrans 2008-2018 | SPIP | Plan | Mention