allesfrans.com

 • Marianne

  Ze prijkt op de meeste Franse postzegels en is één van de gezichten van Frankrijk.

 • Bemiddelaar voor bankzaken

  Als je er niet in geslaagd bent om een geschil met jouw bank alleen op te lossen, is een beroep op de bankbemiddelaar een snelle en gratis manier om te proberen dit geschil in der minne te  (...)

 • Wat is slimmer: circuits van 8 of van 12 wandcontactdozen?

  Kun je nou beter kiezen voor minder circuits met meer contactdozen of voor meer circuits met minder contactdozen?

 • Franse Kerst- en Nieuwjaarswensen

  Een aantal Franstalige wensen voor op jouw wenskaart voor een Franstalige relatie.

 • Hoeveel kW heb je nodig om te verwarmen?

  Je kunt niet zomaar een berekening maken, want er zijn veel factoren die meespelen.

  
BeginpaginaVerkeer en vervoerVervoermiddelenAutoFlexfuel (E85 brandstof)

Flexfuel (E85 brandstof)

maandag 25 december 2017 , door Hanjo

Superethanol-E85 is de goedkoopste brandstof. Goedgekeurde flexfuelbehuizingen maken het gebruik ervan in benzine of hybride voertuigen snel mogelijk. Het resultaat is een besparing van ongeveer 500 euro per jaar bij 13.000 afgelegde kilometers.

Het vorige artikel in deze rubriek: Energielabels autobanden
Beoordeling:
Bezoeken: 2.427
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

Binnenkort kun je voor € 0,67 per liter tanken! Superethanol-E85, de goedkoopste brandstof, gaat toegankelijker worden. Op vrijdag 15 december heeft het ministerie van Ecologische Transitie en Solidariteit in het staatsblad een besluit gepubliceerd waarin de voorwaarden worden vastgesteld voor de goedkeuring van het gebruik van Superethanol-E85 in benzinevoertuigen.

Deze biobrandstof, die sinds 2007 in Frankrijk op de markt wordt gebracht, bestaat voor 65% tot 85% uit bio-ethanol (alcohol die wordt geproduceerd uit suikerriet, granen of suikerbieten) en voor 15% tot 35% uit loodvrije benzine.
Momenteel kan deze brandstof niet in alle voertuigen worden gebruikt. Alleen flexfuelmodellen, modellen die op een willekeurige loodvrije benzine of een mengsel van benzine en ethanol kunnen rijden, kunnen E85 gebruiken.

Traditionele benzinevoertuigen kunnen ook op E85 rijden, mits ze zijn uitgerust met een elektronische "flexfuel"-kit. Maar zonder goedkeuringsprocedure stuiten deze op de markt verkrijgbare kits soms op problemen bij een technische controle.
Deze conversiekits (kits de conversion bioéthanol) zijn nu gelegaliseerd. Het besluit bevat de voorwaarden voor goedkeuring en installatie om een veilige installatie op voertuigen te garanderen.

Ongeveer € 700 voor de "flexfuelbox"

In Frankrijk geregistreerde personenauto’s en bestelwagens met benzine of hybriden tot 14CV, die voldoen aan de Euro 3-emissienorm voor verontreinigende gassen, mogen worden uitgerust. Ze moeten compatibel zijn met de SP95-E10 brandstof en mogen geen deeltjesvanger hebben.

(Klik om te bekijken)

De installatie van de conversiekit moet worden uitgevoerd door een door de fabrikant van de kit erkende installateur. Deze moeten "het behoud van de integriteit van motoren en nabehandelingssystemen voor verontreinigende emissies garanderen" en "verantwoordelijkheid nemen voor een mogelijke verslechtering". Deze bedrijven moeten in de komende maanden worden goedgekeurd.

De prijs van een goedgekeurde E85-box kost ongeveer 700 euro, inclusief BTW voor een voertuig met 4-cilindermotor met indirecte injectie (inclusief installatie en verzekering). De bestuurder krijgt een certificat de conformité[1] waarmee de brandstofcode op het kentekenbewijs kan worden aangepast (FE in plaats van ES).

Een besparing van € 500 per jaar bij 13.000 afgelegde kilometers

De kosten van de kit worden gecompenseerd door de prijs van E85 brandstof, die in december 2017 gemiddeld werd verkocht voor € 0,67 per liter, tegenover € 1,29 voor dieselbrandstof, € 1,40 voor SP95-E10 en € 1,48 voor SP98. Volgens het Collective du bioéthanol, waarin Franse producenten van bio-ethanol zijn verenigd, bespaart E85 gemiddeld € 500 per jaar op 13.000 gereden kilometers vergeleken met SP95-E10.

Een bijkomend voordeel is een volledige of gedeeltelijke belastingvrijstelling, (afhankelijk van de regio) van de prijs van het kentekenbewijs wanneer het voertuig wordt doorverkocht.

Alleen het tanken moet nog verbeteren. Slechts 950 van de 11.500 Franse tankstations distribueren E85. Dit is inmiddels drie keer zo veel als vier jaar geleden.

Om het zoeken naar een tankstation te vereenvoudigen is een app beschikbaar. "Mes Stations E85" kan worden gedownload op GooglePlay en de AppleStore. Ook is een interactieve kaart beschikbaar.

Voetnoten:

[1certificaat van overeenstemming

 

Het volgende artikel in deze rubriek:

Reacties
 • Flexfuel (E85 brandstof) 5 januari 16:22, door leo

  Ik heb al veel gelezen over bioethanol en er zijn vele verschillende meningen
  Bioethanol is verkocht geweest in belgie en nederland in 2007 , volgens mij was dit produkt te ongekent en waren er nog maar
  Wijnig motoren die aangepast waren , de wel aangepaste motoren of flexfeul motoren waren meestal zwaardere of v8 motoren
  Waarvan de meeste eigenaars meestal opteerde voor een l.p.g installatie,heb verschilende wagens gehad met l.p.g, het probleem
  Met dit systeem is de voorsmering gemengt met de l.p.g niet betrouwbaar en werkt niet correct , heb hierdoor mijn motor
  Van mijn chevrolet avelance opgeblazen. Ik heb nu een caddilac escallade premium en laten ombouwen naar bioethanol e85
  Voor 1900€ , mijn bevinding op verbruik is zeker geen 30% meer maar bijna gelijk aan mijn benzine verbruik bij normale rijstijl
  Heb wel meer power dan met benzine en vermoed dat met een sportieve rijsteil je verbruik wel meer zal zijn .
  Bij deze kan ik bioethanol e85 aanraden daar ik tot op vandaag nog geen problemen heb gehad


Allesfrans, ook voor:
 • Justitie, wetten en regels

  Artikelen over de Franse justitie, wetten en regelgeving.

 • Diensten

  Verschillende soorten dienstverlening.

 • Geld en bank

  Hoe betaal je in Frankrijk je rekeningen?

 • Auvergne-Rhône-Alpes

  De regio Auvergne werd in 2016 samengevoegd met de regio Rhône-Alpes.

Allesfrans, ook voor:
 • Werk en inkomen

  Werken in Frankrijk. Wat weten wij erover?

 • Tuinrecepten

  AllesFrans, ook voor tuinrecepten: recepten voor en uit de tuin.

 • Auvergne-Rhône-Alpes

  De regio Auvergne werd in 2016 samengevoegd met de regio Rhône-Alpes.

© allez-allier/allesfrans 2008-2019 | SPIP | Plan | Mention |