allesfrans.com

  
Beginpagina > Nieuws > Opmerkelijk nieuws > 2018 > De opgang van ambachtelijke vleesproducten

Opmerkelijk nieuws uit 2018

De opgang van ambachtelijke vleesproducten

Op steeds meer Franse borden zijn ambachtelijke vleeswaren te vinden.

donderdag 12 april 2018, door Hanjo

Van betere kwaliteit, minder vet en minder kankerverwekkend. Het zijn drie redenen voor de terugkeer van ambachtelijke vleeswaren op de Franse borden, ondanks een daling van het aantal ambachtelijke slagers.

Het vorige artikel in deze rubriek: Hoe een pak melk de massamarkt veroverde
Beoordeling:
  • Druk dit artikel af
  • Email
  • Reactie
  • RSS

Na een periode te zijn genegeerd door de Franse ambachtelijke slagers maken terrines en andere pasteitjes hun comeback. Ambachtelijke delicatessen liggen weer voorin de vitrines. De traditionele worsten, die weliswaar minder rendabel zijn dan de industriële worsten en bovendien een langere bereidingstijd vragen, garanderen een betere kwaliteit, zonder nitrieten en komen weer in de gunst van de steeds veeleisender wordende klanten

"De traditionele slagersproducten zijn opnieuw in trek", meldt de Confédération nationale des charcutiers-traiteurs (CNCT). "Er is een sterk toenemende vraag bij klanten. Ze willen volledige traceerbaarheid en volledige transparantie, om te weten waar het dier is opgegroeid, wat het heeft gegeten, hoe het is geslacht en hoe het is verwerkt".

Minder kankerverwekkend

Door de veel langere zoutwerking zijn traditionele vleeswaren minder kankerverwekkend. Deze charcuteriedie minder vet is en minder nitrieten bevat, geniet steeds meer de voorkeur.

Toch zijn niet alle delicatessenwinkels mee geëvolueerd met hun klanten. Vandaag de dag zijn er nog ongeveer 4.000 in Frankrijk, 30% minder dan tien jaar geleden. Het zijn minder bedrijven, maar ze groeien in omvang voor wat betreft personeel en omzet.

 

Het volgende artikel in deze rubriek: Is de Franse filmindustrie niet blij met dit record?
Reacties
Reacties

© allez-allier/allesfrans 2008-2018 | SPIP | Plan | Mention