allesfrans.com

  
Beginpagina > Nieuws > Nieuwsberichten > Een op de vier Fransen overweegt Facebook te verlaten

Uit de (Franse) media...

Een op de vier Fransen overweegt Facebook te verlaten

Tweederde van de Fransen heeft geen vertrouwen in Facebook.

zondag 15 april 2018, door Hanjo

Frankrijk beleeft een piek van wantrouwen ten opzichte van sociale netwerken: een op de vier Fransen overweegt zijn Facebook-account te verwijderen. En bijna net zoveel twijfelen over hun Twitter-, Snapchat- of Instagram-account.

Het vorige artikel in deze rubriek: Nieuwe asielwetgeving
Beoordeling:
  • Druk dit artikel af
  • Email
  • Reactie
  • RSS

Volgens een IFOP-enquête[1] voor Le Parisien overweegt een op de vier Fransen zijn Facebook-account te verwijderen naar aanleiding van het schandaal rond Cambridge Analytica dat ervan wordt beschuldigd de gegevens van miljoenen gebruikers van sociale netwerken zonder hun toestemming te hebben verzameld. Bovendien heeft tweederde van de Fransen geen vertrouwen in Facebook, volgens dezelfde enquête.

Andere sociale netwerken zijn ook niet erg populair. 74% van de respondenten heeft geen vertrouwen in Snapchat en Twitter en 72% in Instagram. Een derde van hen zegt van plan te zijn hun Twitter-account te sluiten, vergeleken met 22% voor Snapchat en 19% voor Instagram.

De kwestie: het gebruik van persoonsgegevens

Dit wantrouwen ten opzichte van sociale netwerken wordt vooral verklaard door de angst voor het gebruik van persoonsgegevens (65%) en voor het risico van fraude en oplichting (38%).

Het Britse bedrijf Cambridge Analytica heeft ongevraagd de persoonsgegevens van bijna 3 miljoen mensen die in de EU verblijven verzameld. Het grootste sociale netwerk ter wereld schat dat van 87 miljoen gebruikers de persoonsgegevens in handen zijn gekomen van het data-analysebedrijf dat vervolgens werkte voor de campagne 2016 van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump.

Dinsdag verontschuldigde Mark Zuckerberg zich persoonlijk voor het feit dat hij niet op tijd begreep hoe Facebook op vele manieren kon worden gekaapt.

Volgens het Ifop-onderzoek zegt 73 procent van de Fransen van de zaak te hebben gehoord, maar 34 procent geeft toe niet precies te weten waar het precies om gaat.

Facebook blijft veruit het meest gebruikte sociale netwerk door de Fransen: 63% van hen heeft een account tegen slechts 22% voor Twitter, 21% voor Instagram en 18% voor Snapchat.

Opmerkingen

[1een online opiniepeiling onder 1.013 personen, representatief voor de Franse bevolking van 18 jaar en ouder, die vrijdag 13 april 2018 in het Parijse tijdschrift Le Parisien werd gepubliceerd

 

Het volgende artikel in deze rubriek: 222 stadscentra krijgen een injectie
Reacties
Reacties

© allez-allier/allesfrans 2008-2018 | SPIP | Plan | Mention