allesfrans.com

 • Marianne

  Ze prijkt op de meeste Franse postzegels en is één van de gezichten van Frankrijk.

 • Bemiddelaar voor bankzaken

  Als je er niet in geslaagd bent om een geschil met jouw bank alleen op te lossen, is een beroep op de bankbemiddelaar een snelle en gratis manier om te proberen dit geschil in der minne te  (...)

 • Wat is slimmer: circuits van 8 of van 12 wandcontactdozen?

  Kun je nou beter kiezen voor minder circuits met meer contactdozen of voor meer circuits met minder contactdozen?

 • Een "BAU" is een vluchtstrook

  Het begin van een lijst van woorden en uitdrukkingen die je onderweg in Frankrijk tegenkomt.

 • Lokale belastingen in termijnen betalen

  Om de kosten te spreiden, kun je bepaalde belastingen in maandelijks termijnen betalen.

  
BeginpaginaVerkeer en vervoerVerkeersregelsVerkeerscontrolesParticuliere bedrijven controleren snelheid

Particuliere bedrijven controleren snelheid

zaterdag 21 april 2018 , door Hanjo

Na een testperiode van enkele maanden zullen de eerste radarauto’s van particuliere bedrijven op maandag 23 april in het departement Eure in gebruik worden genomen. Een systeem dat tegen eind 2020 tot heel Frankrijk zal worden uitgebreid.

Het vorige artikel in deze rubriek: Nieuwe mobiele radars in gebruik
Beoordeling:
Bezoeken: 94
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

Na de parkeercontrole in de agglomeratie worden nu de snelheidscontroles aan particuliere ondernemingen gedelegeerd. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de interdepartementale afgevaardigde voor verkeersveiligheid, Emmanuel Barbe, hebben dit nieuwe systeem vrijdag officieel in gebruik genomen in Evreux, in het departement Eure. De eerste boetes worden vanaf maandag 23 april verwacht, de officiële datum van ingebruikname van deze nieuwe wagens.

In de komende dagen zullen 26 voertuigen officieel beginnen om de snelheid van automobilisten te controleren. Prototypes worden daar getest sinds 24 februari 2017.

"Het aantal ’flitsen’ neemt in eerste instantie toe, maar automobilisten zullen zich aanpassen en er zijn geen financiële doelstellingen. Het enige wat telt is om levens te redden," vertelt Emmanuel Barbe. "Eind 2020 zal het systeem in heel Frankrijk worden gebruikt."

Een ongemarkeerde auto die geen flits uitstraalt

Van een afstand is de auto moeilijk te herkennen. De pers krijgt een donkerkleurige Peugeot 308 gepresenteerd, die al werd gebruikt tijdens de tests. De chauffeur achter het stuur is een burger. Zelfs als je de auto herkent, is het moeilijk om te weten of je geflitst bent. In tegenstelling tot een vaste cabine straalt deze auto geen lichtflits uit: hij fotografeert met een infraroodsysteem.

Op het dashboard is een camera geïnstalleerd. In de gril van de auto zit de radar. De auto kan automobilisten in beide richtingen controleren. Het belooft dan ook een evenement te worden op de wegen waar vanaf 1 juli 80 km/u moet worden gereden. De foutenmarge is 10 km/u wanneer de snelheid niet hoger is dan 100 km/u en 10% daarboven. Een automobilist die met 91 km/u wordt gecontroleerd in plaats van de toegestane 80 km/u, wordt beboet voor 81 km/u. Hij ontvangt dan een boete van 90 euro.

De voertuigen zullen zes tot acht uur per dag op alle soorten wegen rijden, ook ’s nachts en op feestdagen.

Routes bepaald door de prefectuur

Hoewel de auto’s worden geëxploiteerd door beëdigde privébestuurders van het bedrijf, blijven ze eigendom van de staat. Hun route wordt bepaald door de prefecten, de radar wordt automatisch aangepast aan de snelheidslimieten, door geolocatie. De bestuurder kan in geen geval ingrijpen op de verbalisatie, de auto fungeert als een automatisch bewegende radar. Bovendien mag elk bedrijf niet meer controleritten maken dan het aantal dat aan het bedrijf is toegewezen en moet de auto met de juiste snelheid rijden, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken.

De vastgestelde delicten zullen worden behandeld in het nationale verkeershandhavingscentrum te Rennes. Het zijn dus de politieagenten die boetes zullen opleggen aan automobilisten die de wet overtreden, die de boete 15 dagen later zullen ontvangen. De bedrijven worden niet betaald voor het geconstateerde aantal overtredingen.

 

Het volgende artikel in deze rubriek:

Reacties
Reacties

Allesfrans, ook voor:
 • Een (t)huis in Frankrijk

  Artikelen die betrekking hebben op het zoeken, vinden, kopen en bewonen van een huis in Frankrijk.

 • Diensten

  Verschillende soorten dienstverlening.

 • Werk en inkomen

  Werken in Frankrijk. Wat weten wij erover?

 • Allier (Bourbonnais)

  Allier is het meest noordelijke van de departementen van de regio Auvergne-Rhône-Alpes.

Allesfrans, ook voor:
 • Een (t)huis in Frankrijk

  Artikelen die betrekking hebben op het zoeken, vinden, kopen en bewonen van een huis in Frankrijk.

 • Franse samenleving

  We helpen je de Fransen wat beter leren begrijpen.

 • Auvergne-Rhône-Alpes

  De regio Auvergne werd in 2016 samengevoegd met de regio Rhône-Alpes.

© allez-allier/allesfrans 2008-2019 | SPIP | Plan | Mention |