allesfrans.com

 • Nieuw
 • Quiz: Wijn en de Franse taal

  Ditmaal 10 vragen die met de Franse taal en wijn te maken hebben.

 • Gaan kassabonnen tot het verleden behoren?

  Nu al bieden verschillende winkeliers de mogelijkheid om je kassabon per e-mail toegestuurd te krijgen, maar een Frans parlementslid wil verder gaan.
 • Een nieuwe kolom op de aanslag van de taxe d’habitation

  De overstromingsbelasting is een aanvullende post op de lokale belastingen.

 • Nieuw
 • Quiz: Wijn en de Franse taal

  Ditmaal 10 vragen die met de Franse taal en wijn te maken hebben.

 • Gaan kassabonnen tot het verleden behoren?

  Nu al bieden verschillende winkeliers de mogelijkheid om je kassabon per e-mail toegestuurd te krijgen, maar een Frans parlementslid wil verder gaan.
  
Beginpagina > Diverse > Archief > Fransen mogen meedenken over pensioenhervorming

Dit staat in ons archief van artikelen.

Fransen mogen meedenken over pensioenhervorming

donderdag 31 mei 2018, door Hanjo

Via een website en workshops lanceerde de Franse regering een burgerraadpleging over de toekomstige pensioenhervorming.

Het vorige artikel in deze rubriek: Een hogesnelheidslijn voor Auvergne
Beoordeling:
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

Op het internet of in "participatieworkshops" wordt de Fransen verzocht gedurende zes maanden na te denken over de toekomstige hervorming van de pensioenen, als onderdeel van een "burgerraadpleging" die door de Franse regering werd gestart.

Zes weken na de opening van de besprekingen met de vakbonden heeft de uitvoerende macht het debat over de vlaggenschipverbintenis van Emmanuel Macron verbreed. "Het gaat erom een universeel stelsel tot stand te brengen waarin één euro dezelfde rechten geeft", aldus Jean-Paul Delevoye, de Hoge Commissaris voor de hervorming van de pensioenen.

Pensioen op 62 jaar blijft de regel

"De doelstelling van de hervorming is te komen tot een eenvoudig stelsel: of het nu gaat om een ambtenaar, een privé-werknemer of een zelfstandige, als ze nu 40 jaar lang hetzelfde geldbedrag verdienen, moeten ze allebei hetzelfde pensioen krijgen", waarbij eraan herinnerd werd dat in lijn met de woorden van Emmanuel Macron, de pensioengerechtigde leeftijd van 62 jaar moet worden gehandhaafd.

Het overleg vindt plaats op de website participatez.reforme-retraite.gouv.fr die tot en met 25 oktober geopend blijft.

Iedereen kan nadenken over de verschillende scenario’s of alternatieven, maar ook stemmen, commentaar geven, of nieuwe wegen voorstellen over een tiental thema’s zoals de vertrekleeftijd, het recht op terugkeer of genderongelijkheid.

Besluiten genomen in 2019

In september en oktober wordt een reeks "participatieve workshops in de regio’s" gepland, telkens om één of twee thema’s met honderd burgers te verdiepen. Wie zijn eigen workshop wil organiseren, kan gebruik maken van een speciale kit die op het internet beschikbaar is.

Alle bijdragen zullen worden samengevat en op 29 november openbaar gemaakt en voor advies worden voorgelegd aan een laatste "workshop voor de burger" begin december, rond dezelfde tijd als de laatste bijeenkomsten tussen Jean-Paul Delevoye en de vakbonden.

De Hoge Commissaris, die aan het eind van het jaar of begin 2019 de belangrijkste richtlijnen voor de toekomstige hervorming zal voorstellen, verzekert dat hij in zijn aanbevelingen duidelijk zal aangeven welke richtlijnen vooral door de burgers zijn aangedragen.

Wetsvoorstel in 2019

Medio 2019 wordt het wetsvoorstel verwacht dat het pensioenstelsel hervormt.

Online bekijken: http//:particip.reforme-retraite.gouv.fr


 

Het volgende artikel in deze rubriek: Handje, zoentjes

Bron:

- bfmbusiness.bfmtv.com

Reacties
Reacties

© allez-allier/allesfrans 2008-2018 | SPIP | Plan | Mention