allesfrans.com

 • Franse Kerst- en Nieuwjaarswensen

  Een aantal Franstalige wensen voor op jouw wenskaart voor een Franstalige relatie.

 • Hoeveel kW heb je nodig om te verwarmen?

  Je kunt niet zomaar een berekening maken, want er zijn veel factoren die meespelen.

 • Betonspecie, de mengverhouding

  Wat is de juiste mengverhouding voor het aanmaken van beton en cement?

 • Je bank vraagt om een TIN of een FIN

  De bank moet tegenwoordig ook een fiscaal identificatenummer bij zijn gegevens opslaan.

 • De taal van de Franse jeugd (2)

  De taal is constant in ontwikkeling. Bij de ene taal gaat dat sneller dan bij de andere, maar vooral de taal die de jeugd gebruikt, kent dagelijks nieuwe woorden en  (...)

  
BeginpaginaNieuwsNieuwsberichtenVoor een nieuwe auto wordt in Frankrijk gemiddeld 26.717 euro (...)

Uit de (Franse) media...

Voor een nieuwe auto wordt in Frankrijk gemiddeld 26.717 euro betaald

De gemiddelde prijs die de Fransen besteedden om een nieuwe auto te kopen steeg vorig jaar met bijna 900 euro. Oorzaak: de onbezonnen liefde van automobilisten voor SUV’s.

zaterdag 9 juni 2018 , door Hanjo

Het vorige artikel in deze rubriek: Steeds meer reclamedrukwerk
Beoordeling:
Bezoeken: 73
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

Het kopen van een nieuwe auto kost de Fransen steeds meer. Gemiddeld besteedden automobilisten in 2017 26.717 euro bij de dealer, zo blijkt uit de jaarlijkse studie die deze vrijdag gepubliceerd werd door het vaktijdschrift L’Argus. Dat is 889 euro meer dan vorig jaar en dat is uiteindelijk geen verrassing.

Sinds 2010 groeit het gemiddelde budget om een auto te kopen van jaar tot jaar. Zo besteedden de Fransen acht jaar geleden "slechts" 19.767 euro aan de aankoop van een nieuwe wagen, tegenover bijna 27.000 euro in 2017.

De SUV, veel duurder dan de sedan

De belangrijkste oorzaak van deze opwaartse trend: SUV’s. Deze echte 4x4’s vertegenwoordigen 25 tot 30% van de omzet, afhankelijk van het segment. Wanneer je ze koopt, zijn ze veel duurder dan een sedan van dezelfde grootte. Zo is een kleine SUV (Renault Captur of Peugeot 2008) 5800 euro duurder dan een gelijkwaardige sedan zoals een Clio of een 208. Voor een compacte SUV wordt gemiddeld 32.484 euro in rekening gebracht.

Bij grotere modellen wordt de kloof nog indrukwekkender. Gemiddeld is een grote SUV (vaak premium) 21.000 euro duurder dan een gewone gezinsauto. Dankzij de sterke vraag en met een uitgebreide uitrusting drijven de fabrikanten de prijzen op deze modellen op.

De auto’s worden verkocht met meer en meer opties, en zijn beter uitgerust, dit is te verklaren door een toename van de macht van de lease met koopoptie. Bij een krediet wordt de maandelijkse betaling berekend over de totale prijs van de auto, terwijl bij een huurprijs geen rekening wordt gehouden met de restwaarde.

Slechts twee soorten auto’s kosten iets minder dan gemiddeld: stadsauto’s en multifunctionele auto’s. Zo kostte een Renault Twingo of een Fiat 500 gemiddeld 14.122 euro. Ook hier stijgen de prijzen: 564 euro meer dan in 2016. Nog een goedkopere categorie: Renault Clio of Peugeot 208, gemiddeld 17.901 euro.

Drie keer zo hoog als de inflatie

De studie van L’Argus wijst op een ander interessant element: de prijs van nieuwe auto’s is explosief gestegen in verhouding tot de inflatie. In negen jaar tijd zijn de prijzen met 32,9 procent gestegen, terwijl de algemene inflatie met 11 procent toenam. En de ineenstorting van de dieselverkoop, over het algemeen duurder om te kopen, heeft de gemiddelde prijs niet verlaagd (of zelfs gestabiliseerd). Het aandeel van de autoverkopen van meer dan 35.000 euro steeg met drie punten.

Deze stijging van de gemiddelde prijzen van nieuwe auto’s verklaart ook de gestage stijging van de leeftijd van de kopers. In 2018 is de gemiddelde koper van nieuwe auto’s 56 jaar oud, tegenover 55,3 jaar vorig jaar.

Aan deze stijging van de gemiddelde aankoopprijs moeten ook de gebruikskosten worden toegevoegd, die eveneens stijgen (+ 3,1% in vergelijking met vorig jaar). Gemiddeld kost een Renault Clio benzine zijn eigenaar jaarlijks 6063 euro (onderhoud, verzekering, financiering).

Hoe ziet de doorsnee Franse auto eruit?

Met een gemiddelde prijs van 26.117 euro, meet de nieuwe auto gemiddeld 4,24 meter lang met 1262 kilo op de weegschaal. Het vermogen is 117 pk, hij heeft een koppel van 231 Nm en verbruikt 4,6 liter brandstof per 100 liter. Bij 47% gaat het om een dieselmodel.

 

Het volgende artikel in deze rubriek:

 • Enquête over mobiliteit

  Tot 30 april 2019 wordt een enquête uitgevoerd over het verkeer van personen en hun vervoerswijzen.

Reacties
Reacties

Allesfrans, ook voor:
 • Energie

  Elektriciteit, olie, gas, kolen, zonne-energie, maar ook water.

 • Diensten

  Verschillende soorten dienstverlening.

 • Consument

  Wat kun je als consument in Frankrijk verwachten en wat zijn de afwijkende regels?

 • Belastingen

  Met welke Franse belastingen heb je te maken en met welke in je vaderland.

Allesfrans, ook voor:
 • Tuinrecepten

  AllesFrans, ook voor tuinrecepten: recepten voor en uit de tuin.

 • Frankrijk, het land

  Informatie over het land Frankrijk met vooral geografische gegevens.

 • Franse samenleving

  We helpen je de Fransen wat beter leren begrijpen.

© allez-allier/allesfrans 2008-2019 | SPIP | Plan | Mention |