allesfrans.com

 • Opgeruimde schuurtjes vragen om meer

  Nadat ze een nieuw dak hebben gekregen, hebben we de schuurtjes tegenover onze woning leeggehaald en dat vraagt om meer!

 • Cerfa N° 13410

  Met dit formulier vraag je om een stedenbouwkundig attest, de toestemming om een object bewoonbaar te maken.

 • De Franse manus heet Jean

  Enkele Nederlandse begrippen en wetenswaardigheden over verschillen tussen de Nederlandse en de Franse taal.

 • Opgeruimde schuurtjes vragen om meer

  Nadat ze een nieuw dak hebben gekregen, hebben we de schuurtjes tegenover onze woning leeggehaald en dat vraagt om meer!

 • Cerfa N° 13410

  Met dit formulier vraag je om een stedenbouwkundig attest, de toestemming om een object bewoonbaar te maken.

  
BeginpaginaBouwen en verbouwenElektraDomoticaJe zwembad online

Je zwembad online

vrijdag 15 juni 2018 , door Hanjo

De moderne techniek stopt niet bij via het internet bedienbare lampen of intelligente thermostaten. Er zijn vele innovatieve technologieën die je extra comfort en veiligheid bieden. Dit geldt met name voor het onderhoud van zwembaden. Ook hier vereenvoudigen de objets connectés je taak.

Het vorige artikel in deze rubriek: Je smartphone is je deursleutel
Beoordeling:
Bezoeken: 80
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

We kunnen praten van zwembad 3.0, wat verder gaat dan eenvoudig onderhoud, zelfs als alles is gekoppeld. Aangesloten objecten hebben een echte toekomst als het gaat om zwembaden, waarvan er naar schatting 2 miljoen in Frankrijk te vinden zijn.

Sommige objecten hebben beperkt nut. Andere zijn ontworpen om alles te ondersteunen! Zo presenteert Flipr (uitgesproken als de naam van de beroemde dolfijn) zich als de Franse start-up die Europa gaat regeren op het vlak van waterveiligheid.

Ongeacht de fabrikant van de aangesloten objecten komen drie identieke motivaties altijd terug:

 • Wateranalyse
 • Besparing van tijd en geld
 • Veiligheid

Het aangesloten object analyseert het zwembadwater voor je

Goed nieuws: je hoeft je zwembadwater niet meer te testen, laat staan eraan te denken! Zwembadonderhoud is niet langer een karwei.

De meeste fabrikanten bieden een aangesloten object aan dat in realtime metingen kan uitvoeren en deze vervolgens doorstuurt naar jouw smartphone of tablet. Sommige ontwerpers meten continu, andere met door de gebruiker gespecificeerde intervallen, of zelfs alleen door jouw tussenkomst, bijvoorbeeld om chloor toe te voegen in geval van lage dosering. De grote innovatie op dit gebied is Flipr, het verbonden product met dezelfde naam als de fabrikant: het is een dolfijnvleugel qua ontwerp, die eenvoudig kan worden bevestigd aan één zijde van het zwembad. Het ding stuurt continu informatie en waarschuwt wanneer dat nodig is.

De aangesloten objecten brengen een ware revolutie teweeg in het onderhoud van het zwembad. Ze laten je anticiperen en soms hoef je zelfs bijna niets te doen.

Het zijn intelligente objecten die jou vervangen. De meesten sturen een selectie van informatie naar jouw smartphone, waaronder :

 • het chloor- of broomgehalte;
 • het zoutniveau;
 • de geleidbaarheid van het water;
 • de alkalische waarde van het water;
 • de pH van het water;
 • de waterhardheid en de temperatuur;
 • enz.

En wanneer je je mobiele telefoon toevallig niet bij je hebt, informeren systemen je met LED’s. De kleur van het apparaat geeft de toestand van het water aan met standaardcodes: groen als alles goed gaat en rood als een interventie nodig is. Natuurlijk is het belang van intelligente objecten voor het onderhoud van het zwembad gelegen in de details die worden weergegeven op het kleine scherm, niet in het LED-display.

De sensoren worden in de aangesloten producten geïntegreerd en de analyses worden in real time uitgevoerd. De beste mensen waarschuwen je niet alleen voor een probleem, maar adviseren je ook door je precies te vertellen wat je moet doen.

Bespaar tijd en geld

Het besparen van tijd en geld is altijd de eeuwige belofte. Het beste voorbeeld is dat van Flipr, die deze voor de lancering testte met 40 zwembadeigenaren. Zij hebben ze bezuinigd op 3 punten:

 • Over een seizoen bespaarden ze 9 uur tijd
  Zo hoef je bijvoorbeeld geen flacon meer te vullen om de pH van het water te meten. Afhankelijk van de aangesloten producten worden reiniging en vulling direct door het zwembad gestuurd, dat automatisch wordt beheerd. Er wordt extra tijdsbesparingen toegevoegd door gerelateerde interventies die niet langer nodig zijn.
 • Ze bespaarden 30 m³ water over een jaar
  Dit is te danken aan het beheer van het waterniveau. In ieder geval wordt verspilling van water vermeden. De besparing heeft ook betrekking op de elektriciteit die je daardoor minder verbruikt.
 • Een besparing van chemische producten tot gemiddeld € 230
  Je gebruikt de chemicaliën niet langer willekeurig of mechanisch.

Zoals bij elke aankoop wordt de werkelijke besparing afgemeten aan de aankoopprijs. Laten we ook ter illustratie het meest complete object nemen dat ook het duurste zou moeten zijn, wat heel normaal is. Je investering is winstgevend in slechts 2 seizoenen!

Veilig zwemmen

Van filtratie voor microbiële waterkwaliteit tot verwarming, je kunt jouw volledige aangesloten zwembadsysteem op afstand bedienen. Sommige fabrikanten doen het vanuit een doos, andere vanuit een mobiele applicatie beschikbaar op Android of iOS.

Het veiligheidsconcept kan worden uitgebreid tot de vrijheid om te zwemmen, aangezien sommige fabrikanten toestaan dat het gekoppelde object aan het zwembad wordt bevestigd, terwijl andere slechts een drijvend object hebben gemaakt. Het punt is om te kunnen zwemmen zonder last te hebben van wat dan ook.

Sommige aangesloten objecten meten alleen de temperatuur en informeren je, andere beheren deze automatisch: thermometer of verwarmingsregelaar, het is aan jou om te kiezen. Andere meten ook de UV-blootstelling om je te waarschuwen wanneer het tijd is je opnieuw met zonnebrandcrème in te smeren. Andere gaan nog verder: het object houdt rekening met de door jou aangegeven huidskleur!

Maar net als bij slimme huizen kiezen de meeste huishoudens voor een verbonden product op basis van de veiligheid en het gebruiksgemak die het biedt, in plaats van het feit dat ze aandacht besteden aan hun levensstijl. Dit zal in de loop van de tijd waarschijnlijk veranderen. Wat de veiligheid van zwembaden betreft, bestaan er veel innovatieve technologieën.

De mobiele applicatie voor zwembadonderhoud

Zelfs als het begrip zwembadonderhoud in de brede zin van het woord moet worden opgevat, is het ultieme nog steeds het beheer vanuit een mobiele toepassing. Je hoeft dan geen elektrische installatie te voorzien. De dolfijnvin werkt bijvoorbeeld met een onderwaterbatterij met een levensduur van 3 jaar. Het is handig om jouw aangesloten accessoire direct te kunnen gebruiken. Dit is des te eenvoudiger omdat de configuratie van de applicatie over het algemeen slechts een kwartiertje in beslag neemt.

Ongeacht het merk vereenvoudigt de mobiele toepassing altijd het testen en behandelen van de chloor- en pH-niveaus in het zwembad. Er zijn verschillen tussen de oplossingen, sommige worden geleverd met teststrips en transformeren jouw smartphone in een testlezer, andere laten het aangesloten object zijn metingen uitvoeren en sturen ze direct naar de applicatie die vervolgens de informatie beheert in de vorm van een display of waarschuwing.

Het is zeker dat het ontvangen van de resultaten van metingen aangenamer is dan ze zelf te moeten doen, zelfs in de geek-modus. Vergeet niet dat het uiteindelijke doel is om tijd te besparen om van je zwembad te genieten.

Belangrijke controles vóór elke aankoop

Er moet echter gecontroleerd worden of het aangesloten object in alle situaties werkt. Bijvoorbeeld wanneer water wordt behandeld met chloor, broom of zout. Soms moet zout compatibel zijn met de 3.0-oplossing.

Een tweede check waarvan het antwoord je interesse kan beïnvloeden: wifi. Aangesloten objecten werken zonder wifi bij het zwembad. Dit is het geval bij Flipr, dat gebruik maakt van de SigFox-technologie. Gegevens worden niet meer via wifi verzonden. Hierdoor kunnen metingen worden vergeleken met milieugegevens om betrouwbaardere waarschuwingen en adviezen te verkrijgen.

 

Het volgende artikel in deze rubriek:

 • Wat is "domotique"

  Automatisering in huis, zo zou je domotica in het kort kunnen benoemen.

Reacties
Reacties

Allesfrans, ook voor:
 • Geld en bank

  Hoe betaal je in Frankrijk je rekeningen?

 • Diensten

  Verschillende soorten dienstverlening.

 • Consument

  Wat kun je als consument in Frankrijk verwachten en wat zijn de afwijkende regels?

 • Een (t)huis in Frankrijk

  Artikelen die betrekking hebben op het zoeken, vinden, kopen en bewonen van een huis in Frankrijk.

Allesfrans, ook voor:
 • Medisch

  Naar de dokter, de specialist, het ziekenhuis. Hoe werkt de zorgverzekering en hoe kom ik aan een nieuwe bril?

 • Verkeer en vervoer

  Afwijkende verkeersregels, autokeuring, invoeren van een auto

 • Vakantie in Frankrijk

  Genieten, maar je ook aan de regels houden...

© allez-allier/allesfrans 2008-2019 | SPIP | Plan | Mention |