allesfrans.com
 
BeginpaginaEen (t)huis in FrankrijkWonenVerhuizenZelf verhuizen: nuttige apps, sites en andere informatie
 
Deze informatie kan verouderd zijn!

Zelf verhuizen: nuttige apps, sites en andere informatie

vrijdag 13 juli 2018 , door Hanjo

Bewerkt op zondag 2 september 2018

Voor degenen die vertrouwen op een helpende hand van vrienden en kennissen vind je hier een overzicht van hoe je te organiseren en wat te verwachten tot "de dag". Met een selectie van websites en apps, die meestal gratis zijn om je te helpen.

Het vorige artikel in deze rubriek: Verhuizen naar Frankrijk: de actielijst
Beoordeling:
Bezoeken: 214
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

Sorteren, weggooien, weggeven of verkopen

Wat vandaag in de weg staat, zal waarschijnlijk net zo nutteloos zijn in je toekomstige woning... Zowel voor je rug als voor je portemonnee kan het zinvol zijn om al ruim voor je verhuizing te beginnen met het sorteren van alles wat je al die jaren hebt verzameld.

Sites en apps:
Objecten met een groot potentieel kunnen worden gefotografeerd en te koop worden gesteld op de mobiele app Wallapop. Ze zullen in de eerste plaats worden aangeboden aan gebruikers die zich het dichtstbij bevinden, waar je ook woont in Frankrijk.
Wil je niet verkopen? Geev gebruikt geolocatie, maar dit keer om zaken weg te geven.
Wil je niet elk individueel object beschrijven? Schrijf je dan in op Vide-maisons.org. Handelaren en koopjesjagers zullen van alle kanten op je af komen.

Optimale verhuisdozen

Een kleine eenvoudige berekeningsformule, aanbevolen door het bedrijf L’Officiel du déménagement om een voldoende aantal dozen te schatten: (oppervlakte / 2) × 1,5. Dat zijn ongeveer negentien standaarddozen (55 × 35 × 30 cm) als je nu op 25 m² woont. Wanneer je voldoende tijd heb, is de ideale oplossing om gratis dozen in te zamelen bij winkeliers en supermarkten.

Ga dan methodisch te werk, stukje bij beetje, wat het uitpakken zal vergemakkelijken. Vergeet niet de onderkant van de dozen af te plakken.

Sites en apps:
Gespecialiseerde websites zoals Ecocarton.fr (95,7% gunstige adviezen bij Avis vérifiés) of Cartonsdedemenagement.com (75% uitstekende adviezen bij Trustpilot) bezorgen dozen binnen één tot twee dagen in heel Frankrijk.
Bij Ecocarton tel je € 44,16 (plus verzendkosten van 7 tot 15 euro) neer voor een maxipack: vijftien grote dozen, tien kleine dozen voor boeken, twee bubbeltjesrollen, vier plakrollen, twee matrashoezen.
Cartonsdedemenagement.com levert voor € 68,37 zestig dozen met drie plakrollen.
De gratis Homebox app - de eenvoudige inventaris, door koppeling van doosnummer met foto’s van de inhoud, zal je helpen bij het vinden van de items bij aankomst.

Coördineren met familie en vrienden

Een verhuizing vereist minstens vijf soorten vaardigheden: een manager met een grote praktische zin om het vullen van de truck te organiseren, sterke armen om meubels en apparaten te dragen, een ervaren chauffeur om de bestelauto te manoeuvreren.
Het is ideaal om in het team een of twee vakbekwame klusjesmannen te hebben om meubels te demonteren en opnieuw te monteren, planken te installeren, een keuken af- en op te bouwen...
En vergeet niet de verantwoordelijke(n) die de aankomst voorbereiden en het vertrek afronden.

Sites en apps:
Door het downloaden van de Wunderlist app, maak je een interactieve kalender van uit te voeren taken en een waarschuwing herinnert je er op het juiste moment aan.
Als het je ambitie is om de hele familie in te schakelen, kies dan voor Trello, een heel handig dashboard waar iedereen de voortgang van de voorbereidingen kan zien.
Met de tool Doodle kun je meerdere verhuisdagen aan jouw kring van hulpvaardigen voorstellen. Iedereen zegt online ’ja’ of ’nee’, en je weet snel op welke verhuisdag je op de meeste mankracht te kunnen rekenen, zonder uren aan de telefoon te moeten coördineren.

Alle benodigde materialen op de verhuisdag

Aangezien goed gereedschap het have werk is, moet je de perfecte uitrusting voor zelfverhuizers verzorgen. Die bestaat op z’n minst uit:

 • een gereedschapskist voor het monteren en demonteren van meubilair;
 • pleister voor het opvullen van de gaten in de wanden;
 • een complete reinigingsset;
 • een steekwagentje voor de zwaarste dozen en machines, of een driewielige wagen voor het geval je enkele trappen moet nemen;
 • een of twee trolleys met wielen, praktisch voor het verplaatsen van meubels en dozen;
 • een stanleymes;
 • zelfklevende tape met tapedispenser voor het dichtplakken van lades en kastdeuren;
 • plastic zakjes voor schroeven uit meubilair;
 • afvalzakken;
 • vijf of zes riemen om dozen en meubels in de bestelauto vast te zetten;
 • dekens en touw om de meubels te beschermen.
 
Sites en apps:
Wanneer je je uitrusting huurt voor meer dan een dag, zijn de prijzen ongeveer hetzelfde op Demenagerseul.com, bij Kiloutou of bij autoverhuurbedrijven zoals Ada (30 tot 35 euro in het weekend).
Je vindt lagere tarieven (5 euro per dag) door gebruik te maken van particuliere aanbieders op Allovoisins.com of Bricolib.net.

De juiste bestelwagen huren

Heb je een bestelwagen nodig van 6 m³, van 12 m³ of van 20 m³? Een vrachtwagen van 12 m³ komt gemiddeld overeen met het volume dat nodig is voor een woning van 20 tot 25 m²; een vrachtwagen van 20 m³ met een woning van minder dan 50 m². Voor het overige moeten verschillende ritten worden gepland.
In ieder geval heb je tot 30 m³ geen groot rijbewijs nodig.

Maak gebruik van de concurrentie om de vrachtwagen of bestelwagen te vinden tegen de beste prijs. Maar let op, veel agentschappen zijn gesloten op zondag. En vooral, niet beknibbelen op verzekering, want de geringste uitsteeksel kan enkele duizenden euro’s schade veroorzaken.
Een andere optie om te overwegen is het huren van een vrachtwagen met een chauffeur.

Sites en apps:
Om het volume van het te huren voertuig zo nauwkeurig mogelijk af te stemmen op jouw behoeften, kun je profiteren van de volume calculators van autoverhuur-sites, zoals Cargo.rent. Aan de hand van de afmetingen van het meubilair, geven ze de grootte van de bijbehorende vrachtwagen.
De Quick Move en DéménagerFacile toepassingen zijn gebaseerd op foto’s van jouw kasten en meubels, van de kelder tot de zolder.

En waarom geen "home organiser"?

De home organiser krijgt de sleutels, pakt alles in, behalve waardevolle of breekbare spullen, in de oude woning. En in de nieuwe richt hij de keuken, kledingkasten en het huishoudlinnen in.
Als het tijd is om te verhuizen, hoef je alleen nog de schilderijen op te hangen en de decoratie om af te maken. Het kost je € 200 tot € 350 per dag, deels gecompenseerd door besparingen op transportkosten. Je vindt ze in de buurt in de gids van de Fédération francophone des professionnels de l’organisation (Ffpo.eu).

Bijna € 1.000 tegemoetkoming

Vanaf het derde kind (de laatste moet jonger zijn dan twee jaar) en wanneer je een huisvestingsuitkering ontvangt (individuele huisvestingsuitkering of gezinstoeslag), kun je aanspraak maken op de verhuisuitkering ontvangen van de CAF of de MSA.
Je moet uiterlijk binnen zes maanden na de verhuizing een verzoek indienen. De toelage bedraagt[1] € 988,61 voor drie kinderen ten laste, vermeerderd met € 82,38 per extra kind, zonder de werkelijk gemaakte kosten te overschrijden.

Voetnoten:

[1in 2018

 

Reacties
 

Allesfrans, ook voor:
 • Onze ervaringen

  Onze ervaringen en projecten. De plannen en hun uitvoering.

 • Tuinrecepten

  AllesFrans, ook voor tuinrecepten: recepten voor en uit de tuin.

 • Medisch

  Naar de dokter, de specialist, het ziekenhuis. Hoe werkt de zorgverzekering en hoe kom ik aan een nieuwe bril?

 • Bouwen en verbouwen

  Alles over het bouwen en verbouwen van jouw huis in Frankrijk en hulp met de benamingen.

Allesfrans, ook voor:
 • Geld en bank

  Hoe betaal je in Frankrijk je rekeningen?

 • Bouwen en verbouwen

  Alles over het bouwen en verbouwen van jouw huis in Frankrijk en hulp met de benamingen.

 • Energie

  Elektriciteit, olie, gas, kolen, zonne-energie, maar ook water.

© allez-allier/allesfrans 2008-2022 | SPIP | Plan | Mention