allesfrans.com
 
BeginpaginaEen (t)huis in FrankrijkWonenVerhuizenOnline verhuisdiensten
 
Deze informatie kan verouderd zijn!

Online verhuisdiensten

vrijdag 13 juli 2018 , door Hanjo

Bewerkt op maandag 16 december 2019

Nieuwe technologieën in een collaboratieve economie die ook in beweging is in de wereld van de verhuizers. We proberen het kaf van het koren te scheiden.

Het vorige artikel in deze rubriek: Online verhaal halen bij verhuisproblemen
Beoordeling:
Bezoeken: 165
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

Verhuisvergelijkers

Sites zoals DemenagerFacile.com of i-Demenager.com verzamelen prijzen van honderden bedrijven in de sector en bieden de beste aanbieding(en). Zo kun je tariefverschillen van ongeveer 10 tot 20% ontdekken.
Deze platformen begeleiden je bij het definiëren van de prijsbepalende kenmerken:

 • volume;
 • breekbaarheid van objecten en meubilair;
 • toegankelijkheid (afmetingen van lift, vloer, breedte van trappen, deuren, parkeercondities, enz.

Andere vergelijkers schatten het volume dat je moet verhuizen aan de hand van een videotour door jouw huis via Skype of Viber. He verkleint de kans op inschattingsfouten!

Het voorbehoud: zoals alle vergelijkingssites tonen alleen de prijzen van de aangesloten partners. Elders kan een betere prijs te vinden zijn!

Alternatieven: diensten die gratis worden aangeboden door sommige makelaars of de nieuwe Merci-wilson.fr site die je tot vijf aanbiedingen tegen onderhandelde prijzen stuurt.

Modulaire aanbiedingen van professionele bedrijven

Hoe actiever jij en jouw vrienden meeverhuizen, hoe minder het je gaat kosten. Alle spelers in de sector - nieuwe zoals Demeclic.fr en historische zoals Demeco, Les Déménageurs Bretons of Les Gentlemen du déménagement - maken het mogelijk om een verhuizing op maat aan te bieden.

Meestal worden drie formules voorgesteld. Met de voordeligste demonteer en monteer je zelf al het meubilair en pak je de dozen zelf in en uit.
Bij de tussenformule zorgt het verhuisbedrijf voor het verpakken van breekbare voorwerpen, evenals het demonteren en monteren van bepaalde meubels.
De luxe formule delegeert alle taken aan de verhuizer. Gemiddeld zijn er 10 tot 20% extra kosten voor de hogere formule in vergelijking met de vorige.
Ten slotte bieden steeds meer verhuizers eenvoudige pakketten aan voor een krap budget, waarbij alleen een vrachtwagen met chauffeur ter beschikking wordt gesteld (zie hieronder).

Collaboratieve verhuisplatforms

Op het internet kun je contact opnemen met mensen die bereid zijn zichzelf te verhuren (tegen tarieven die variëren van 10 tot 25 euro per uur en soms zelfs vanaf 5 euro!) of met hun vrachtwagen tegen scherpe tarieven of, wat minder vaak voorkomt, in ruil voor een andere dienst. Je vindt deze arbeidskrachten voor het dragen en vervoeren van meubels en dozen, voor het uitvoeren van kleine doe-het-zelf klusjes of een groot huishouden op platforms zoals Mydemenageur.com, Jemoove.fr, Helpyapp.fr, Jemepropose.com, Letarif.com of Youpijob.fr.

Het voorbehoud: de tarieven zijn aantrekkelijk, gezelligheid lijkt aan de orde van de dag, maar pas op ... de meerderheid van de mensen die hun diensten tegen lage kosten aanbieden, eisen een niet vooraf vastgelegde betaling die je blootstelt aan vele risico’s (oplichting, diefstallen, zwartwerk). Vertrouw niet op platforms die elke juridische aansprakelijkheid uitsluiten met de persoon met wie ze je in contact brengen.

Alternatieven: aanbieden van een vergoeding per dienstencheque (Cesu) om volgens de regels te werken.
Dan is er nog de kwestie van de verzekeringen. Alleen bepaalde sites, zoals Lesdebrouilleurs.fr, bieden hun vrijwilligers een goede verzekering: geruststellend voor de werkgever van de verhuizer! Met Yakasaider.fr, die een uitwisseling van gedeelde diensten aanbiedt, wordt de aangeboden dienst niet uitbetaald en zal daarom worden beschouwd als een vrijwillige hulp die je vrijstelt van jouw verantwoordelijkheid als werkgever.

Valse vergelijkers identificeren

Op voorbeeld van 1000demenageurs.com of LesArtisansDemenageurs.fr presenteren veel sites zich als vergelijker, maar ze bieden geen prijsselectie en ook geen toegevoegde waarde. Ze geven jouw gegevens gewoon door aan verschillende bedrijven die niet zijn onderworpen aan een bepaalde controle door de site. De consumentenorganisatie UFC - Que choisir waarschuwt in niet mis te verstane bewoordingen: veel "margoulins" vervuilen de verhuissector.

Vrachtwagen met chauffeur: pas op voor zwendel!

Wil of kan je niet zelf rijden, of is het volume van het benodigde voertuig meer dan 30 m³, neem dan alleen contact op met een vakman met een transportvergunning voor goederen, een inschrijving in het handelsregister en een verzekering die je vergoedt in geval van vernietiging of verdwijning van de inhoud van de vrachtwagen. Je vindt ze onder andere op Louez-demenagez.fr of Desbrasenplus.

En ben je zelf wel goed verzekerd?

Controleer bij je verzekeraar of je responsabilité civile, vaak die van je woonverzekering de risico’s van een verhuizing dekt en met name ongelukken van of door personen die jou een helpende hand bieden!

 

Het volgende artikel in deze rubriek:

Reacties
 

Allesfrans, ook voor:
 • Energie

  Elektriciteit, olie, gas, kolen, zonne-energie, maar ook water.

 • Frankrijk, het land

  Informatie over het land Frankrijk met vooral geografische gegevens.

 • Diensten

  Verschillende soorten dienstverlening.

 • Verkeer en vervoer

  Afwijkende verkeersregels, autokeuring, invoeren van een auto

Allesfrans, ook voor:
 • Diensten

  Verschillende soorten dienstverlening.

 • Onze ervaringen

  Onze ervaringen en projecten. De plannen en hun uitvoering.

 • Frankrijk, het land

  Informatie over het land Frankrijk met vooral geografische gegevens.

© allez-allier/allesfrans 2008-2022 | SPIP | Plan | Mention