allesfrans.com

 • Super-Besse weer open

  Het wintersport resort opent haar deuren op zaterdag 15 december.
 • Natuurlijk tuinieren

  Tuinieren is goed, tuinieren met respect voor het milieu en de biodiversiteit is beter!

 • Egels in de tuin

  De egel is een gewaardeerde gast voor de tuinier.

 • Super-Besse weer open

  Het wintersport resort opent haar deuren op zaterdag 15 december.
 • Natuurlijk tuinieren

  Tuinieren is goed, tuinieren met respect voor het milieu en de biodiversiteit is beter!

  
Beginpagina > Onze ervaringen > Ons verhaal > Ons nieuwe thuis! > Oudijzer levert een lege schuur op

Ons Verhaal...

Oudijzer levert een lege schuur op

Wanneer een oud-ijzerhandelaar langs komt...

Aangesloten bezoekers: 63

Het vorige artikel in deze rubriek: Weer eens wat informatie
Beoordeling:
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

Dinsdag stopt een volgeladen open bestelwagen voor onze deur. Of we nog oud ijzer hebben... Ik moet even nadenken. We hebben een tijd lang wat oud ijzer verzameld maar dat onlangs samen met ander afval bij de déchetterie gebracht. Maar één erfenis van de vorige eigenaren van onze woning staat nog achter de grote schuur: een halfverbouwde vouwwagen.

Niet geschoten is altijd mis! Ik wijs de twee mannen erop en ja, ze zijn geïnteresseerd. Hij kan er nog wel bij en wordt met vereende krachten bovenop een oude inserthaard, een koelkast en nog veel meer rommel gekanteld. Met drie spanbanden wordt het ding op zijn plaats gehouden.

Of we verder nog iets hebben? Ja, in de grote schote schuur staat het resultaat van de verzamelwoede van de vorige Franse bewoners. Natuurlijk mogen ze even rondneuzen...

Een deel van de rommel in de schuur
Een deel van de rommel in de schuur

Dan komt de kleinere man, die duidelijk de leiding heeft met een opmerkelijk aanbod: voor € 150 halen ze de hele schuur leeg en voeren ze het af. Daar hoeven we niet lang over na te denken. We aarzelden al maanden met het huren van een container, wat ons inclusief transport en verwerking rond de € 700 zou kosten. Maar eerst moeten ze de wagen gaan lossen.

’s Middags komen ze inderdaad terug en in minder dan twee uur ligt de volledige inhoud van de schuur op de bestelwagen. Het was toch meer werk dan ze gedacht hadden, zei de stevigere man, die een liter aan zweet verloren was (de temperatuur was 35°C).

Afgepeigerd rijden ze aan het eind van de middag met een door de achteras zakkende wagen weg. En wij? Wij zijn helemaal blij! 150 euro armer, maar een lege schuur rijker en dat voelt erg goed!

 

Het volgende artikel in deze rubriek: We klussen "aan de overkant"
Reacties
 • Oudijzer levert een lege schuur op 7 augustus 12:19, door Lisa Goudzwaard

  Dat is fijn!
  Maar het eerste wat ik denk is: oud ijzer levert goed geld op. De mannen zijn heel slim geweest door ook nog eens €150,- te vragen voor afvoeren, zo hebben ze dubbele inkomsten.Stel dat de lading 500 kg is, dan verdienen ze daar ongeveer €70,- aan, plus de €150,-= €220,- voor 3 uur werk. Toch lekker. Zelf afvoeren lijkt me meer opleveren, tenminste, als je geen bedrijf daarvoor inhuurt.
  Maar goed, ik snap hoe fijn een lege schuur is! Dat geeft weer mogelijkheden!

In deze rubriek

In Ons Verhaal beschrijven wij onze ervaringen. Toen we er nog niet woonden, werd het verhaal na ieder bezoek aan de Allier uitgebreid met nieuwe tekst en foto’s. Nu beschrijven we de (voor ons) meest interessante ontwikkelingen.

 

De volgende hoofdstukken vertellen over begin 2014, wanneer we besluiten een tweede woning te kopen en wat daarna gebeurt.

Trefwoorden
 

© allez-allier/allesfrans 2008-2018 | SPIP | Plan | Mention |