allesfrans.com

  
Beginpagina > Nieuws > Opmerkelijk nieuws > 2018 > Klachten tegen op de weg lopende koeien

Opmerkelijk nieuws uit 2018

Klachten tegen op de weg lopende koeien

Een familie is door de gendarmes ontboden omdat hun kudde zich op een weg bevond.

woensdag 7 november 2018, door Hanjo

Na de bellen van koeien in Biot die sommige bewoners stoorden, lijken de koeien in Vailly ook voor sommige bewoners een probleem te zijn. Een familie is naar de gendarmerie geroepen omdat hun kudde zich op een weg bevond. Het zorgt voor veel lawaai op de sociale netwerken.

Beoordeling:
  • Druk dit artikel af
  • Email
  • Reactie
  • RSS

We zijn net vertrokken van de gendarmes die ons kwamen vertellen dat er een klacht tegen ons is ingediend omdat we twee keer per dag met onze koeien de weg op gaan om ze te melken.

Dit door Julien Chatelain op Facebook geplaatste bericht zorgde voor opschudding op sociale netwerken. Het werd in één week 65.000 gedeeld en leverde veel steunbetuigingen op.

De familie Chatelain bezit een tiental melkkoeien. Tweemaal per dag, ’s morgens en ’s avonds, nemen ze over een paar honderd meter de openbare weg, van de weide naar de melkmachine op de boerderij. Deze dagelijkse reis stoort sommige bewoners, die klachten hebben ingediend tegen boeren die de openbare weg versperren.

We dachten niet dat de mensen tegenwoordig zo dom waren. Toch zijn ze erg blij dat ze kaas op tafel hebben liggen!

Geconfronteerd met deze klacht zegt Jonathan Chatelain "verrast en boos" te zijn. Hij dacht niet dat de mensen tegenwoordig zo dom zijn. "Ze zijn wel erg blij wanneer ze ’s morgens kaas op tafel hebben liggen of een stukje boter voor de lunch," voegt hij eraan toe.

Het is een koe-affaire die aan een andere doet denken. Afgelopen augustus klaagden enkele bewoners van de plaats Biot over het geluid van koeienbellen. Een petitie ter ondersteuning van de burgemeester van het dorp werd gelanceerd zodat de dieren hun bellen konden behouden. Er kwamen 117.000 handtekeningen binnen. Daarna heeft de gemeenteraad medio september besloten dat de koeien van Biot hun bellen kunnen behouden.

 

Het volgende artikel in deze rubriek: Meer dan 125% belasting op brandstof
Reacties
Reacties

© allez-allier/allesfrans 2008-2018 | SPIP | Plan | Mention