allesfrans.com

 • De bus betalen met je smartphone

  Ook in de stad Moulins is het inmiddels mogelijk.

 • Kan de Franse justitie de zaak van het milieu vooruithelpen?

  Vier Franse verenigingen hebben justitie gevraagd een uitspraak te doen over de verantwoordelijkheid van de Franse staat inzake klimaatverandering.
 • Wie blijven verstookt van snel internet?

  Ondanks de voortschrijdende glasvezeldekking zullen veel huishoudens waarschijnlijk lang moeten wachten op een zeer snel internet, of zelfs op een goede  (...)

 • De bus betalen met je smartphone

  Ook in de stad Moulins is het inmiddels mogelijk.

 • Kan de Franse justitie de zaak van het milieu vooruithelpen?

  Vier Franse verenigingen hebben justitie gevraagd een uitspraak te doen over de verantwoordelijkheid van de Franse staat inzake klimaatverandering.
  
BeginpaginaVerkeer en vervoerDocumentenRijbewijsStatusinfo omzetten rijbewijs

Statusinfo omzetten rijbewijs

vrijdag 21 december 2018, door Hanjo

Er is nu een speciaal telefoonnummer voor het navragen van de status van de aanvraag van een internationaal rijbewijs en de omzetting naar een Frans rijbewijs.

Het vorige artikel in deze rubriek: Rijden in Frankrijk met een buitenlands rijbewijs
Beoordeling:
Bezoeken: 144
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

Sinds 7 december 2018 kunnen aanvragers van een internationaal rijbewijs of omzetting vaneen buitenlands naar een Frans rijbewijs de status van hun dossier opvragen door te bellen naar 02.55.58.49.00 (directe lijn).

Voor aanvragen voor internationale rijbewijzen (PCI’s) bedraagt de gemiddelde verwerkingstijd momenteel 18 werkdagen. Houd hier dus rekening mee bij een vertrek naar het buitenland.

Voor de omzetting naar een Frans rijbewijs (EPE) varieert de verwerkingstijd van de aanvragen. Het hangt af van de instroom van aanvragen en het land waar je je rijbewijs hebt behaald, de gemiddelde verwerkingstijd bedraagt momenteel 6 tot 10 maanden!

In geval van urgentie of moeilijkheden om contact met de dienst op te nemen, kun je een gedetailleerde e-mail sturen:

 

Het volgende artikel in deze rubriek:

Reacties
 • Statusinfo omzetten rijbewijs 5 januari 09:55, door Eisso Koenders

  Ik heb begin september omzetting van het rijbewijs van mijn vrouw aangevraagd dmv alle bescheiden naar het adres in Nantes te sturen. Ik heb een bewijs van de post dat het is afgeleverd echter het formele "avis" nooit ontvangen nog enig verder teken van leven van de zijde van "Nantes". Gereclameerd maar de post kon ook niet helpen. Tot heden niets gehoord en een e-mail naar het, sinds kort bekende adres, geeft ook geen antwoord. Dit geldt tevens voor het tel.nummer Ben nu een beetje de weg kwijt wat nog te doen om de status van de aanvraag te verifiëren. Zijn er andere wegen om een antwoord te krijgen? Een bezoek aan Nantes misschien? Wie heeft hier ervaring mee en/of een advies hoe toch door te dringen tot de gewelven van de autoriteiten? Ik stel een helpend advies zeer op prijs! Met dank en groeten, Eisso Koenders

  • Statusinfo omzetten rijbewijs 3 februari 17:07, door Chris van Swaaij

   Beste Eisso,

   Spannend vonden wij het ook. De aanvraag voor het rijbewijs van mijn vrouw werd door ons in april verzonden. Het duurde tot januari voordat het er was. Tussentijds (augustus) was het Nld rijbewijs van mijn vrouw verlopen. AXA had daar geen moeite mee, als je maar een bewijs had dat het Franse rijbewijs aangevraagd was. Toch maar blij dat er vanaf augustus tot januari niets vervelends gebeurde. Volgens mij helpt er maar een ding: geduld. Sterkte.

   • Statusinfo omzetten rijbewijs 3 februari 18:00, door Eisso Koenders

    Dank voor het reageren. Geduld is dus een schone zaak maar ik werd vooral ongerust over het uitblijven van enige reactie uit Nantes. Ik heb alle, bij elkaar gezochte tel.nummers gebeld maar kom er niet door. Ook de website is voor mij iets van een andere planeet. U schrijft dat u in januari het rijbewijs (eindelijk) kreeg, was dat het tijdelijke rijbewijs? Het rijbewijs van mijn vrouw verloopt a.s. augustus dus nog een paar maanden de tijd (juli/augustus is de prefecture dicht!). Ik denk er nu over om naar Nantes te rijden (600 km v.v. ) en gewoon voor het loket te gaan staan om uit te vinden of de aanvraag überhaupt in behandeling is. Ik heb alle bescheiden ’aangetekend’ verstuurd maar ik heb nooit een getekend ’avis de reception’ ontvangen. Wel heb ik een tracking document van de post dat het is afgeleverd. Ik ben ook bij Axa verzekerd dus zal ik daar ook mijn licht opsteken. Als er nog andere lotgenoten zijn die dit lezen en ervaringen willen delen of advies willen geven dan hoor ik het graag, met dank. MVG Eisso Koenders

    • Statusinfo omzetten rijbewijs 3 februari 19:31, door Chris van Swaaij

     Ook wij kregen geen ’avis de reception’. Bellen gaat niet en er naar toe gaan heeft geen zin, las ik indertijd op de site. Onze gemeente heeft toen ook nog geprobeerd wat meer duidelijkheid te krijgen, maar die kwamen ook niet verder, zelfs niet via onze eigen (46 LOT) prefectuur. Op de site stond toen ook nog dat ze een werk-achterstand van meer dan 6 maanden hadden en dat werd er met de zomervakantie niet beter op. Ik heb toen nog een aangetekende brief verstuurd met het uiterst vriendelijke verzoek om voortgangsinformatie. Dit met als doel bij een eventueel geschil nog wat extra materiaal te hebben. Als eerste reactie hebben we in december een verzoek gekregen om het NLD rijbewijs toe te sturen.Na het opsturen van het NLD rijbewijs (toen kwam wel het ’avis de reception’ terug) kwam er vrij snel (binnen 14 dagen) een tijdelijke verklaring. Weer later de mededeling dat e.e.a. in orde bevonden was en dat het rijbewijs in productie gegeven was bij de ANTS. Vervolgens in januari het Franse rijbewijs.
     Kennelijk hebben ze zich een beetje vergaloppeerd bij het centralisatieproces en de inschatting met hoeveel mensen en middelen ze deze klus aan zouden kunnen.

     Succes en sterkte,

     Chris van Swaaij


Allesfrans, ook voor:
 • Justitie, wetten en regels

  Artikelen over de Franse justitie, wetten en regelgeving.

 • Onze ervaringen

  Onze ervaringen en projecten. De plannen en hun uitvoering.

 • Diensten

  Verschillende soorten dienstverlening.

 • Belastingen

  Met welke Franse belastingen heb je te maken en met welke in je vaderland.

Allesfrans, ook voor:
 • Belastingen

  Met welke Franse belastingen heb je te maken en met welke in je vaderland.

 • Werk en inkomen

  Werken in Frankrijk. Wat weten wij erover?

 • Justitie, wetten en regels

  Artikelen over de Franse justitie, wetten en regelgeving.

© allez-allier/allesfrans 2008-2019 | SPIP | Plan | Mention |