allesfrans.com

 • Een "BAU" is een vluchtstrook

  Het begin van een lijst van woorden en uitdrukkingen die je onderweg in Frankrijk tegenkomt.

 • Lokale belastingen in termijnen betalen

  Om de kosten te spreiden, kun je bepaalde belastingen in maandelijks termijnen betalen.

 • Kortingen op de belasting hebben hun limiet

  De meeste fiscale voordelen die je elk jaar voor de berekening van de inkomstenbelasting mag opvoeren, zijn gelimiteerd.

 • Een "BAU" is een vluchtstrook

  Het begin van een lijst van woorden en uitdrukkingen die je onderweg in Frankrijk tegenkomt.

 • Lokale belastingen in termijnen betalen

  Om de kosten te spreiden, kun je bepaalde belastingen in maandelijks termijnen betalen.

  
BeginpaginaNieuwsNieuws uit Allier en Auvergne(-Rhône-Alpes)Moulins: etappefinish van Paris-Nice 2019

Nieuwsfeiten over departement Allier en regio Auvergne-Rhône-Alpes.

Moulins: etappefinish van Paris-Nice 2019

Het is nu officieel bevestigd. De agglomeratie heeft in 2019 een finish van een etappe van de wielerwedstrijd Paris-Nice.

donderdag 10 januari 2019 , door Hanjo

Het was een publiek geheim, maar is nu officieel. Moulins en buurgemeente Yzeure verwelkomen een etappefinish op dinsdag 12 maart op de route de Lyon. De route van Paris-Nice 2019 werd woensdag 9 januari officieel onthuld.

Het vorige artikel in deze rubriek: Spoorlijn Nantes-Lyon (via Moulins) open voor concurrentie
Beoordeling:
1 stem
Bezoeken: 29
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

De 77ste Parijs-Nice stopt in de agglomeratie Moulins. Het verloop van het internationale evenement werd woensdag in Versailles onthuld door de organisatoren (Amaury Sport Organisation). Dit is nu bekend over de aankomst in Moulins/Yzeure.

1- Wanneer en waar?

Op dinsdag 12 maart vindt de derde etappe van de Paris-Nice 2019 plaats in de agglomeratie Moulins. Aankomst iets voor 17.00 uur op de route de Lyon. Een symbolische keuze omdat deze rechte weg de twee steden Moulins en Yzeure van elkaar scheidt. Eerder op de ochtend van 12 maart starten de renners vanuit Cepoy (Loiret), ten noorden van Montargis. Daarna volgen ze de Allier en doorkruisen ze zeven gemeenten in de agglomeratie Moulins: Château-sur-Allier, Le Veurdre, Aubigny, Bagneux, Montilly, Moulins en Yzeure. Vlak voor deze laatste rechte lijn passeren de renners het CNCS, steken de Régemortes-brug over en nemen dan de avenue d’Orvilliers en de avenue Alsace-Lorraine.

PNG

2- Waarom is voor de agglomeratie gekozen?

Voor de eerste keer hebben de steden Moulins en Yzeure een gezamenlijk bod op Paris-Nice ingediend. En het werkte! De twee gemeentes werken samen om dit evenement tot een succes te maken. En ze hopen dat dit een eerste stap is om ooit de Tour de France binnen te halen.

3- Wat zijn de voordelen?

Om deze etappe te organiseren, heeft Moulins communauté een budget van € 43.200 vrijgemaakt. Deze stap zou aanzienlijke economische voordelen voor het gebied moeten opleveren. Alleen al de accommodatie van de teams en volgelingen moet meer dan € 40.000 opleveren, voor een totaal van ongeveer 600 overnachtingen. Om nog maar te zwijgen van de impact in termen van imago en communicatie: de race wordt live uitgezonden in 25 landen.

Ter gelegenheid van het evenement wordt een fietsweek georganiseerd van 4 tot 12 maart, in de regio Moulins. Activiteiten, bijeenkomsten, tentoonstellingen, werken met scholen en verenigingen..... Activiteiten waarvan het programma nog nauwkeurig moet worden bepaald.

Na Moulins richting Vichy

Na de aankomst in Moulins op 12 maart vertrekt het peloton de volgende dag vanuit Vichy naar Pélussin (Loire). Het startschot wordt gegeven in het centrum van de stad. Het autopodium wordt geïnstalleerd op het plein voor Les Quatre-Chemins. Het peloton zal dan de rue Georges-Clémenceau en de Avenue du Président-Doumer nemen om de Place de la Poste en vervolgens de stationsbrug te bereiken. Richting Cusset bij de avenue de Vichy. Kilometer 0, die het begin van de werkelijke etappe markeert, bevindt zich aan de uitgang van Cusset, vanwaar de renners de strijd starten op de D995 naar Ferrières-sur-Sichon en vervolgens op de Col du Beaulouis (in Saint-Priest-la-Prugne) naar het departementale Loire.

Video van de etappes op Facebook
Video van de etappes op Facebook
(Klik om te bekijken)

 

Het volgende artikel in deze rubriek:

Reacties
Reacties

Allesfrans, ook voor:
 • Allier (Bourbonnais)

  Allier is het meest noordelijke van de departementen van de regio Auvergne-Rhône-Alpes.

 • Verkeer en vervoer

  Afwijkende verkeersregels, autokeuring, invoeren van een auto

 • Onze ervaringen

  Onze ervaringen en projecten. De plannen en hun uitvoering.

 • Geld en bank

  Hoe betaal je in Frankrijk je rekeningen?

Allesfrans, ook voor:
 • Tuinrecepten

  AllesFrans, ook voor tuinrecepten: recepten voor en uit de tuin.

 • Geld en bank

  Hoe betaal je in Frankrijk je rekeningen?

 • Verzekeringen

  Waar wijkt een Franse verzekering af van de Nederlandse...

© allez-allier/allesfrans 2008-2019 | SPIP | Plan | Mention |