allesfrans.com

 • Franse Kerst- en Nieuwjaarswensen

  Een aantal Franstalige wensen voor op jouw wenskaart voor een Franstalige relatie.

 • Betonspecie, de mengverhouding

  Wat is de juiste mengverhouding voor het aanmaken van beton en cement?

 • Hoeveel kW heb je nodig om te verwarmen?

  Je kunt niet zomaar een berekening maken, want er zijn veel factoren die meespelen.

 • De bus betalen met je smartphone

  Ook in de stad Moulins is het inmiddels mogelijk.

 • Kan de Franse justitie de zaak van het milieu vooruithelpen?

  Vier Franse verenigingen hebben justitie gevraagd een uitspraak te doen over de verantwoordelijkheid van de Franse staat inzake klimaatverandering.
  
BeginpaginaNieuwsNieuws uit Allier en Auvergne(-Rhône-Alpes)Moulins: etappefinish van Paris-Nice 2019

Nieuwsfeiten over departement Allier en regio Auvergne-Rhône-Alpes.

Moulins: etappefinish van Paris-Nice 2019

Het is nu officieel bevestigd. De agglomeratie heeft in 2019 een finish van een etappe van de wielerwedstrijd Paris-Nice.

donderdag 10 januari 2019, door Hanjo

Het was een publiek geheim, maar is nu officieel. Moulins en buurgemeente Yzeure verwelkomen een etappefinish op dinsdag 12 maart op de route de Lyon. De route van Paris-Nice 2019 werd woensdag 9 januari officieel onthuld.

Het vorige artikel in deze rubriek: Spoorlijn Nantes-Lyon (via Moulins) open voor concurrentie
Beoordeling:
1 stem
Bezoeken: 27
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

De 77ste Parijs-Nice stopt in de agglomeratie Moulins. Het verloop van het internationale evenement werd woensdag in Versailles onthuld door de organisatoren (Amaury Sport Organisation). Dit is nu bekend over de aankomst in Moulins/Yzeure.

1- Wanneer en waar?

Op dinsdag 12 maart vindt de derde etappe van de Paris-Nice 2019 plaats in de agglomeratie Moulins. Aankomst iets voor 17.00 uur op de route de Lyon. Een symbolische keuze omdat deze rechte weg de twee steden Moulins en Yzeure van elkaar scheidt. Eerder op de ochtend van 12 maart starten de renners vanuit Cepoy (Loiret), ten noorden van Montargis. Daarna volgen ze de Allier en doorkruisen ze zeven gemeenten in de agglomeratie Moulins: Château-sur-Allier, Le Veurdre, Aubigny, Bagneux, Montilly, Moulins en Yzeure. Vlak voor deze laatste rechte lijn passeren de renners het CNCS, steken de Régemortes-brug over en nemen dan de avenue d’Orvilliers en de avenue Alsace-Lorraine.

PNG

2- Waarom is voor de agglomeratie gekozen?

Voor de eerste keer hebben de steden Moulins en Yzeure een gezamenlijk bod op Paris-Nice ingediend. En het werkte! De twee gemeentes werken samen om dit evenement tot een succes te maken. En ze hopen dat dit een eerste stap is om ooit de Tour de France binnen te halen.

3- Wat zijn de voordelen?

Om deze etappe te organiseren, heeft Moulins communauté een budget van € 43.200 vrijgemaakt. Deze stap zou aanzienlijke economische voordelen voor het gebied moeten opleveren. Alleen al de accommodatie van de teams en volgelingen moet meer dan € 40.000 opleveren, voor een totaal van ongeveer 600 overnachtingen. Om nog maar te zwijgen van de impact in termen van imago en communicatie: de race wordt live uitgezonden in 25 landen.

Ter gelegenheid van het evenement wordt een fietsweek georganiseerd van 4 tot 12 maart, in de regio Moulins. Activiteiten, bijeenkomsten, tentoonstellingen, werken met scholen en verenigingen..... Activiteiten waarvan het programma nog nauwkeurig moet worden bepaald.

Na Moulins richting Vichy

Na de aankomst in Moulins op 12 maart vertrekt het peloton de volgende dag vanuit Vichy naar Pélussin (Loire). Het startschot wordt gegeven in het centrum van de stad. Het autopodium wordt geïnstalleerd op het plein voor Les Quatre-Chemins. Het peloton zal dan de rue Georges-Clémenceau en de Avenue du Président-Doumer nemen om de Place de la Poste en vervolgens de stationsbrug te bereiken. Richting Cusset bij de avenue de Vichy. Kilometer 0, die het begin van de werkelijke etappe markeert, bevindt zich aan de uitgang van Cusset, vanwaar de renners de strijd starten op de D995 naar Ferrières-sur-Sichon en vervolgens op de Col du Beaulouis (in Saint-Priest-la-Prugne) naar het departementale Loire.

Video van de etappes op Facebook
Video van de etappes op Facebook
(Klik om te bekijken)

 

Het volgende artikel in deze rubriek:

Reacties
Reacties

Allesfrans, ook voor:
 • Franse samenleving

  We helpen je de Fransen wat beter leren begrijpen.

 • Werk en inkomen

  Werken in Frankrijk. Wat weten wij erover?

 • Tuinrecepten

  AllesFrans, ook voor tuinrecepten: recepten voor en uit de tuin.

 • Justitie, wetten en regels

  Artikelen over de Franse justitie, wetten en regelgeving.

Allesfrans, ook voor:
 • Allier (Bourbonnais)

  Allier is het meest noordelijke van de departementen van de regio Auvergne-Rhône-Alpes.

 • Medisch

  Naar de dokter, de specialist, het ziekenhuis. Hoe werkt de zorgverzekering en hoe kom ik aan een nieuwe bril?

 • Diensten

  Verschillende soorten dienstverlening.

© allez-allier/allesfrans 2008-2019 | SPIP | Plan | Mention |