allesfrans.com
 
BeginpaginaVerkeer en vervoerVervoermiddelenAutoAuto’s: segmenten
 
Deze informatie kan verouderd zijn!

Auto’s: segmenten

vrijdag 5 juli 2019 , door Hanjo

De (Europese) segmenten met hun Franse benaming.

Het vorige artikel in deze rubriek: Anatomie van de auto
Beoordeling:
Bezoeken: 261
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

Segment B0 - microcar (micro-urbaines)

Het B0-segment vertegenwoordigt de kleinste auto’s op de markt. Hun lengte is minder dan 3,10 m. Ze zijn zeer nuttig in het centrum van de stad waar ze gemakkelijk in de verkeersstroom kunnen meegaan.

Over het algemeen hebben ze maar twee zitplaatsen. Wanneer er vier zitplaatsen zijn, betekent dit dat er achterin geen kofferruimte is.

Segment A of B1 - miniklasse (citadines)

Deze auto’s zijn iets groter dan de micro-urbaines, met een lengte tussen 3,40 en 3,70 meter. Ze zijn meestal uitgerust met 4 plaatsen. Aangezien de markt zich ontwikkelt volgens de behoeften en eisen van de consument, hebben deze auto’s, die ooit zonder overbodige luxe waren voorbehouden aan jonge actieve mensen, nu steeds duurdere opties.

Segment B of B2 - compacte klasse (polyvalentes)

De auto’s in dit segment worden multifunctionele auto’s genoemd.
Ze zijn iets groter en vooral krachtiger dan de vorige modellen, maar blijven zeer nuttig in grote stedelijke gebieden waar parkeerplaatsen schaars zijn.
Hun lengte varieert tussen 3,70 m en 4,10 m. Ze hebben 5 plaatsen en worden vaker gebruikt op de weg dan in de stad.

Segment B+ (citadines monospaces)

Deze modellen zijn stedelijke minibusjes. Ze hebben bijna dezelfde grootte en functie als de polyvalentes, maar er blijft een nuance over. De binnenruimte is beter georganiseerd. De grotere cabine is gezinsvriendelijk. Hun grootte varieert tussen 4 m en 4,30 m.

Segment C of M1 - compacte middenklasse (compactes)

Het C- of M1-segment omvat zogenaamde "compacte" voertuigen. Hun functie is om te kunnen inspelen op de behoefte aan ruimte van grote gezinnen. De cabine is prettiger om in te verblijven en stelt je in staat om comfortabel langere afstanden af te leggen. Hun grootte varieert tussen de 4,20 m en 4,50 m.

Segment C of M1+ (monospaces compacts)

De auto’s in dit segment worden compacte minibusjes genoemd. Ze zijn identiek aan de vorige modellen, behalve wat betreft het interieurvolume van de auto.

De cabine ziet er groter uit dankzij een hogere carrosserie. Grote gezinnen zijn het meest enthousiast om in deze modellen te investeren.

Segment D of M2 - middenklasse (familiales)

De auto’s in dit segment worden familie- of tussenliggende auto’s genoemd. Ze zijn groter en de motoren zijn krachtiger. Het doel van deze auto’s is om met meerdere personen de weg op te gaan: 5 of 6 personen kunnen comfortabel worden vervoerd.

Segment E of H1 - hogere middenklasse (routières)

Ze staan bekend als routières of grande routières. Ze meten van 4,85 m tot 5,10 m, zijn comfortabel, ze hebben krachtige motoren, voornamelijk V6 en V8. Ze zijn over het algemeen luxueus en geschikt voor 5 of 6 personen.

Segment F of H2 - topklasse (voitures de prestige)

We hebben het hier vooral over luxe sedans of limousines.
Ze zijn ontworpen om de status en het comfort van de eigenaar te garanderen. Ze staan bekend als zeer lang en breed volgens de wensen van de koper: soms zijn er 2 tot 3 zijramen!

Segment L (SUV urbains)

Een sports utility vehicle (SUV) is een auto met een verhoogde bodemvrijheid en de capaciteit om passagiers te vervoeren, zoals een stationwagon, in de meeste gevallen gecombineerd met off-road-techniek in de vorm van vierwielaandrijving (4WD). Dit segment vertegenwoordigt de kleinste uitvoeringen.

Segment L (SUV compacts)

Een sports utility vehicle (SUV) is een auto met een verhoogde bodemvrijheid en de capaciteit om passagiers te vervoeren, zoals een stationwagon, in de meeste gevallen gecombineerd met off-road-techniek in de vorm van vierwielaandrijving (4WD). Dit segment vertegenwoordigt de middelgrote uitvoeringen.

Segment M (SUV)

Een sports utility vehicle (SUV) is een auto met een verhoogde bodemvrijheid en de capaciteit om passagiers te vervoeren, zoals een stationwagon, in de meeste gevallen gecombineerd met off-road-techniek in de vorm van vierwielaandrijving (4WD).

Segment (véhicules tout-terrain)

De 4x4- of het terreinvoertuig is een type voertuig dat in theorie overal kan rijden en niet alleen op de weg. Hiervoor worden alle wielen aangedreven en wordt de bodemvrijheid van de carrosserie verhoogd.

Segment E (pick-up)

Een pick-up is een carrosserie-uitvoering van een bestelwagen, waarbij de wagen bestaat uit een passagiers- en bestuurdersgedeelte, met daarachter een open laadbak.

 

Het volgende artikel in deze rubriek:

 • Autoverzekering

  Onverzekerd rondrijden is ook in Frankrijk uit den boze en je zult dan ook altijd voor een (WA) autoverzekering moeten zorgen.

Reacties
 

Huidige bezoekers: 92

Dit artikel staat in rubriek:
 • Auto

  Door de grote afstanden is de auto voor vele Fransen geen luxe-artikel. Ze gaan er dan ook niet als zodanig mee om.

  Je vindt hier de belangrijkste zaken rond de auto: het invoeren uit Nederland, het kenteken, de keuring en de verzekering.

Verder in deze rubriek:

Allesfrans, ook voor:
 • Consument

  Wat kun je als consument in Frankrijk verwachten en wat zijn de afwijkende regels?

 • Franse taal

  Wat wetenswaardigheden over de Franse taal

 • Bouwen en verbouwen

  Alles over het bouwen en verbouwen van jouw huis in Frankrijk en hulp met de benamingen.

 • Medisch

  Naar de dokter, de specialist, het ziekenhuis. Hoe werkt de zorgverzekering en hoe kom ik aan een nieuwe bril?

Allesfrans, ook voor:
 • Verzekeringen

  Waar wijkt een Franse verzekering af van de Nederlandse...

 • Een (t)huis in Frankrijk

  Artikelen die betrekking hebben op het zoeken, vinden, kopen en bewonen van een huis in Frankrijk.

 • Franse taal

  Wat wetenswaardigheden over de Franse taal

© allez-allier/allesfrans 2008-2021 | SPIP | Plan | Mention