allesfrans.com

 • De bus betalen met je smartphone

  Ook in de stad Moulins is het inmiddels mogelijk.

 • Kan de Franse justitie de zaak van het milieu vooruithelpen?

  Vier Franse verenigingen hebben justitie gevraagd een uitspraak te doen over de verantwoordelijkheid van de Franse staat inzake klimaatverandering.
 • Wie blijven verstookt van snel internet?

  Ondanks de voortschrijdende glasvezeldekking zullen veel huishoudens waarschijnlijk lang moeten wachten op een zeer snel internet, of zelfs op een goede  (...)

 • De bus betalen met je smartphone

  Ook in de stad Moulins is het inmiddels mogelijk.

 • Kan de Franse justitie de zaak van het milieu vooruithelpen?

  Vier Franse verenigingen hebben justitie gevraagd een uitspraak te doen over de verantwoordelijkheid van de Franse staat inzake klimaatverandering.
  
BeginpaginaBouwen en verbouwenIsolatie en ventilatieIsolatie: comfortabele meerwaarde (3)

Isolatie: comfortabele meerwaarde (3)

woensdag 23 februari 2011, door Hanjo

Bewerkt op dinsdag 31 december 2013

Aan energiebesparende maatregelen kan een crédit d’impôts, een belastingvoordeel zitten. Je moet natuurlijk wel belastingplichtig zijn in Frankrijk.

Het vorige artikel in deze rubriek: Isolatie: comfortabele meerwaarde (2)
Beoordeling:
Bezoeken: 521
 • Druk dit artikel af
 • Email
 • Reactie
 • RSS

De Franse loi de finance 2006 verhoogde het tarief van belastingvoordeel bij de aankoop van thermische isolatie, waaronder dubbele beglazing.

Tot en met 31 december 2010 gold deze regeling:
De aankoop van apparatuur voor het programmeren en (handmatig) regelen van de verwarming resulteert in een belastingvoordeel van 25 tot 40% (tegenover 25% in 2005) bij de aankoop van apparatuur voor je hoofdverblijf van meer dan twee jaar oud. Het bedrijf dat de apparatuur levert, moet ook de installatiewerkzaamheden uitvoeren. Daarbij geldt het verlaagde BTW-tarief van 5,5% voor levering van materialen en arbeid tijdens de installatie voor je hoofdverblijf maar ook voor een tweede woning. Ze moeten wel meer dan twee jaar oud zijn.

Hoe de regeling er nu uitziet, lees je in artikel Tegemoetkoming overheid energiebesparing.

Isolatie van geval tot geval

De isolatie van muren aan de binnenkant Deze isolatietechniek doet niets af aan de uiterlijke verschijningsvorm van de woning. Je kunt gebruik maken van panelen in verschillende vormen en materialen. De installatie vereist wel vaardigheid.
De isolatie van muren aan de buitenkant Deze techniek beschermt de muren tegen klimaatschommelingen zonder verandering van de leefruimte. Er wordt gebruik gemaakt van coatings, gevelbekleding of zelfs gevelplaten (vêtures).
De isolatie van de zolder en het dak Voor zolders met een plankenvloer kun je ofwel:
- rollen minerale vezels leggen;
- isolatiekorrels storten;
- glaswol leggen;
- platen van polystyreen of polyurethaan gebruiken;
- natuurlijk isolatiemateriaal gebruiken: hennep, vlas, kurk, schapenwol, eendenveren, zijdepapier ...

Voor een balkenzolder kunnen dezelfde materialen worden toegepast. Voor een bewoonbare zolder, is isoleren met gevelbeplating onder het dak een optie. Bij schuine daken is het uitermate belangrijk dat een natuurlijke ventilatie van de structuur behouden blijft.
Isolerende vloeren Dit helpt om de luchtvochtigheid te beheersen en het gevoel van koude muren te verminderen, met name bij vloeren boven een kelder, garage, enz. Twee installatie-methoden zijn mogelijk: de isolatie rondom de fundamenten van het gebouw, of isolatie van de gehele vloeroppervlakte.
Isoleren van glaswanden De ideale oplossing is dubbele beglazing. Een andere techniek is om een tweede beglazing te plaatsen. De vervanging van deuren moet worden gedaan door professionals. Wanneer een bestaand raam in slechte conditie is, kun je het best het hele raam (laten) vervangen.

Thermische inertie

Thermische inertie is het vermogen van je huis om warmte en koelte op te slaan in de muren, vloeren, etz. Hoe sterker de inertie van een gebouw, hoe langzamer het verwarmt en afkoelt. Bij dikke muren en zware materialen (beton, steen, baksteen) is de traagheid het grootst. Bij het ontbreken van airconditioning is een hoge inertie een troef voor comfort in de zomer. Warmtepieken worden door de structuur gedempt.

 

Het volgende artikel in deze rubriek:

Reacties
Reacties

Huidige bezoekers: 13

In deze rubriek

De meest zuinige en meest ecologische verwarming is die welke niet wordt gebruikt. Het eerste wat je moet doen is de isolatie van te optimaliseren. Daarna kun je bepalen wat de meest geschikte verwarming is. Goede isolatie helpt de uitstoot van verontreinigende stoffen te verlagen en verhoogt de waarde van je huis.

Lees ook:
 

Allesfrans, ook voor:
 • Nieuws

  Enkele subrubrieken met nieuwsberichten.

 • Consument

  Wat kun je als consument in Frankrijk verwachten en wat zijn de afwijkende regels?

 • Onze ervaringen

  Onze ervaringen en projecten. De plannen en hun uitvoering.

 • Een (t)huis in Frankrijk

  Artikelen die betrekking hebben op het zoeken, vinden, kopen en bewonen van een huis in Frankrijk.

Allesfrans, ook voor:
 • Vakantie in Frankrijk

  Genieten, maar je ook aan de regels houden...

 • Verkeer en vervoer

  Afwijkende verkeersregels, autokeuring, invoeren van een auto

 • Justitie, wetten en regels

  Artikelen over de Franse justitie, wetten en regelgeving.

© allez-allier/allesfrans 2008-2019 | SPIP | Plan | Mention |