allesfrans.com

 • Super-Besse weer open

  Het wintersport resort opent haar deuren op zaterdag 15 december.
 • Natuurlijk tuinieren

  Tuinieren is goed, tuinieren met respect voor het milieu en de biodiversiteit is beter!

 • Egels in de tuin

  De egel is een gewaardeerde gast voor de tuinier.

 • Super-Besse weer open

  Het wintersport resort opent haar deuren op zaterdag 15 december.
 • Natuurlijk tuinieren

  Tuinieren is goed, tuinieren met respect voor het milieu en de biodiversiteit is beter!

  
Beginpagina > Geld, bank, verzekering > Orange Bank in Auvergne

Orange Bank in Auvergne

Een nieuwsflits van vrijdag 3 november 2017

Orange, de Franse telecomgigant, lanceerde deze week haar nieuwe bancaire aanbod: "mobiel" en "gratis". Tegen 2020 worden twee miljoen klanten verwacht. In de Auvergne zijn nu drie winkels waar een account kan worden geopend: in Clermont-Ferrand, Vichy en Le Puy.

Sinds enkele jaren zijn er een aantal digitale banken, is de contactloze betaling explosief toegenomen en staat internetbankieren in de top 3 van mobiel gebruik. Orange probeert met dit aanbod haar 21 miljoen klanten in Frankrijk te charmeren.

Internetbankieren in de top 3 van smartphone-gebruik

Het idee is dat het een mobiele operator is die een applicatie en een bancaire aanbieding voor mobiele telefoons ontwerpt is nieuw. Orange benadrukt het vrije karakter van het aanbod en de onmiddellijke beschikbaarheid van het saldo.

De traditionele banken reageren

Geconfronteerd met deze nieuwe concurrentie reageerden de traditionele banken snel. Crédit Agricole zal tegen het einde van het jaar een goedkope commerciële aanbieding "Eko" lanceren. Op haar beurt heeft Crédit Mutuel ervoor gekozen om op haar eigen grondgebied met Orange te concurreren: zij biedt nu een rekening-courant aan en een betaalkaart gekoppeld aan een telefoonabonnement voor € 10 per maand tot het einde van het jaar en vervolgens minimaal € 20 per maand.

Het lijkt een keerpunt voor de Franse banken, die hun tarieven (met name de prijs van hun bankkaarten) voortdurend hebben verhoogd en nieuwe diensten in rekening brengen.

In Auvergne is het mogelijk om een rekening te openen in de winkels in Le Puy, Clermont-Ferrand en Vichy. Met medewerkers die daarvoor zijn opgeleid, maar daarna neemt de digitale interface het over.


© allez-allier/allesfrans 2008-2018 | SPIP | Plan | Mention |