allesfrans.com

  
Beginpagina > Franse samenleving > 76% van de Fransen maakt dagelijks verbinding met internet

76% van de Fransen maakt dagelijks verbinding met internet

maandag 4 december 2017

Op 27 november 2017 publiceerden de regelgevende instantie voor elektronische communicatie en post (Arcep), de Conseil général de l’ économie (CGE) en het Agence du numérique editie 2017 van de digitale barometer.

Een studie van het Crédoc analyseert de evolutie van het digitale gedrag van de Fransen op het gebied van apparatuur en gebruik.

76% van de bevolking van 12 jaar en ouder maakt dagelijks verbinding met internet (+2% in één jaar). Het gebruik van internet neemt op alle gebieden toe:

  • 67% (+5%) van de ondervraagden voerde een online enquête uit;
  • 61% (+1%) deed een online aankoop;
  • 59% (+3%) is lid van sociale netwerken;
  • 26% (+1%) zocht een baan;
  • 22% (+7% in 2 jaar) nam goederen of diensten van een individu af en 13% bood iets aan.

De opkomst van smartphones en mobiel gebruik

73% van de Fransen heeft een smartphone (+8% in één jaar), tegen slechts 28% in 2012.

De mobiele telefoon stijgt ten koste van de vaste telefoonverbinding, die nog steeds terrein verliest (een uitrustingspercentage van 86%, een daling van 2%).

De smartphone is het meest gebruikte toestel geworden voor een verbinding met het internet (42%), vóór de computer (38%).

De verspreiding van smartphones draagt bij tot de ontwikkeling van mobiele digitale praktijken zoals instant messaging (gebruikt door 43% van de Fransen), het bekijken van video’s of het downloaden van toepassingen.

Een hardnekkige digitale kloof

In 2017 maken bijna 7 miljoen mensen nooit verbinding met internet. 33% van de respondenten vindt dat ze weinig of geen vaardigheden hebben om een computer of smartphone te gebruiken. Dit gevoel van onbekwaamheid komt vaker voor bij mensen met lage inkomens en mensen zonder kwalificaties.

52% van de respondenten zegt onvoldoende gebruik te maken van de mogelijkheden die nieuwe technologieën in hun dagelijks leven bieden.

Gelijke toegang tot e-overheid blijft een probleem: 90% van de hoger opgeleiden en 25-39-jarigen maken gebruik van e-overheid, tegenover 59% van de mensen met een laag inkomen en 30% van de niet-geschoolden.

  • Internet in Frankrijk
    In onze rubriek > Franse samenleving

    Interessante Franse websites en wetenswaardigheden rond het Franse internetgebruik.


© allez-allier/allesfrans 2008-2018 | SPIP | Plan | Mention