allesfrans.com

 • Hoeveel kW heb je nodig om te verwarmen?

  Je kunt niet zomaar een berekening maken, want er zijn veel factoren die meespelen.

 • Franse Kerst- en Nieuwjaarswensen

  Een aantal Franstalige wensen voor op jouw wenskaart voor een Franstalige relatie.

 • Betonspecie, de mengverhouding

  Wat is de juiste mengverhouding voor het aanmaken van beton en cement?

 • Een leiding onder de openbare weg door

  Mag je nou wel of niet een elektriciteitskabel of waterleiding onder de openbare weg (laten) trekken?

 • Eerste péage zonder hefbomen

  De A4 tussen Metz en Straatsburg is een van de eerste 100% barrièrevrije tolwegen van Frankrijk.
  
BeginpaginaDienstenEen enorme stap voorwaarts in mobiele dekking!

Een enorme stap voorwaarts in mobiele dekking!

Een nieuwsflits van maandag 15 januari 2018

De Franse telecomexploitanten hebben overeenstemming bereikt over de witte gebieden. Orange, SFR, Free en Bouygues zulllen de komende 5 jaar minstens 3 miljard euro investeren om elk 5.000 GSM-antennes in te zetten. In ruil daarvoor zal de staat de 2G- en 3G-frequenties van de exploitanten vernieuwen zonder deze te veilen.

Dankzij deze overeenkomst met de Franse regering zullen er geen witte gebieden zijn, gebieden die door de lokale overheden worden aangewezen, waar Fransen zonder toegang tot hoogwaardige telefonie wonen. Staatssecretaris Julien Denormandie noemt daarbij een termijn van drie jaar.

Wifi in de trein

Met deze 3 miljard aan financiële inspanningen, waarbij elke exploitant 5.000 extra installaties levert, kan Frankrijk binnen drie jaar bereiken wat het tot nu toe in 15 jaar heeft gedaan om mobiele telefonie in te voeren.

In het kader van deze overeenkomst verbinden de exploitanten zich ertoe de belangrijkste transportassen, en met name de 30.000 km spoorlijn, met inbegrip van TER-lijnen, te bestrijken. In ruil voor deze enorme versnelling van de opbouw van de infrastructuur, zal geen hernieuwde veiling van de 2G- en 3G-frequenties plaats vinden.
De eerste 2G- en 3G-netwerklicenties die voor tien jaar aan exploitanten worden verleend, verstrijken in 2020. In beginsel worden ze in veilingen aan de hoogste bieder toegekend, maar volgens de voorwaarden van de nieuwe overeenkomst zullen zij door de staat aan de exploitanten worden toegewezen. De staat zal daarbij de royalty’s bevriezen en afzien van een financiële transactie.

De overeenkomst voorziet ook in een "massale" inzet van 4G. Tegen 2020 zullen meer dan 10.000 gemeenten die zich nu in een 2G of 3G gebied bevinden, naar 4G zijn overgestapt. De overeenkomst is bindend, met verplichtingen die gepaard gaan met sancties en niet alleen verbintenissen.

Frankrijk is het 24e land van de 28 landen in de Europese rangschikking wat betreft 4G-dekking. De lijst wordt aangevoerd door Zweden dat ervoor heeft gekozen om frequenties toe te kennen aan exploitanten met redelijke tarieven in ruil voor zeer hoge dekkingsverplichtingen.

Om elk geschil van andere exploitanten te vermijden, zal bij het verstrijken van de vergunningen een gerechtelijke procedure worden ingeleid, maar met ontvankelijkheidscriteria die vereisen dat aanvragers, om frequenties te kunnen gebruiken voor de dekking van het Franse grondgebied, reeds over een mobiel netwerk beschikken.


Allesfrans, ook voor:
 • Justitie, wetten en regels

  Artikelen over de Franse justitie, wetten en regelgeving.

 • Franse taal

  Wat wetenswaardigheden over de Franse taal

 • Tuinrecepten

  AllesFrans, ook voor tuinrecepten: recepten voor en uit de tuin.

 • Verkeer en vervoer

  Afwijkende verkeersregels, autokeuring, invoeren van een auto

Allesfrans, ook voor:
 • Consument

  Wat kun je als consument in Frankrijk verwachten en wat zijn de afwijkende regels?

 • Energie

  Elektriciteit, olie, gas, kolen, zonne-energie, maar ook water.

 • Allier (Bourbonnais)

  Allier is het meest noordelijke van de departementen van de regio Auvergne-Rhône-Alpes.

© allez-allier/allesfrans 2008-2019 | SPIP | Plan | Mention |