allesfrans.com

 • Gas en elektriciteit: Wie doet wat?

  In Frankrijk telt de energiesector een zeer groot aantal spelers die betrokken zijn bij verschillende stadia van de toeleveringsketen voor elektriciteit en  (...)

 • #JeKiffeMonDecollete

  Een protest tegen de ongepaste blikken en opmerkingen bij het dragen van (diep) uitgesneden kleding.

 • Vaarbewijs

  Wanneer moet je in Frankrijk voor de pleziervaart een vaarbewijs hebben en hoe kun je het verkrijgen?

 • Gas en elektriciteit: Wie doet wat?

  In Frankrijk telt de energiesector een zeer groot aantal spelers die betrokken zijn bij verschillende stadia van de toeleveringsketen voor elektriciteit en  (...)

 • #JeKiffeMonDecollete

  Een protest tegen de ongepaste blikken en opmerkingen bij het dragen van (diep) uitgesneden kleding.

  
BeginpaginaDienstenEen enorme stap voorwaarts in mobiele dekking!

Een enorme stap voorwaarts in mobiele dekking!

Een nieuwsflits van maandag 15 januari 2018

De Franse telecomexploitanten hebben overeenstemming bereikt over de witte gebieden. Orange, SFR, Free en Bouygues zulllen de komende 5 jaar minstens 3 miljard euro investeren om elk 5.000 GSM-antennes in te zetten. In ruil daarvoor zal de staat de 2G- en 3G-frequenties van de exploitanten vernieuwen zonder deze te veilen.

Dankzij deze overeenkomst met de Franse regering zullen er geen witte gebieden zijn, gebieden die door de lokale overheden worden aangewezen, waar Fransen zonder toegang tot hoogwaardige telefonie wonen. Staatssecretaris Julien Denormandie noemt daarbij een termijn van drie jaar.

Wifi in de trein

Met deze 3 miljard aan financiële inspanningen, waarbij elke exploitant 5.000 extra installaties levert, kan Frankrijk binnen drie jaar bereiken wat het tot nu toe in 15 jaar heeft gedaan om mobiele telefonie in te voeren.

In het kader van deze overeenkomst verbinden de exploitanten zich ertoe de belangrijkste transportassen, en met name de 30.000 km spoorlijn, met inbegrip van TER-lijnen, te bestrijken. In ruil voor deze enorme versnelling van de opbouw van de infrastructuur, zal geen hernieuwde veiling van de 2G- en 3G-frequenties plaats vinden.
De eerste 2G- en 3G-netwerklicenties die voor tien jaar aan exploitanten worden verleend, verstrijken in 2020. In beginsel worden ze in veilingen aan de hoogste bieder toegekend, maar volgens de voorwaarden van de nieuwe overeenkomst zullen zij door de staat aan de exploitanten worden toegewezen. De staat zal daarbij de royalty’s bevriezen en afzien van een financiële transactie.

De overeenkomst voorziet ook in een "massale" inzet van 4G. Tegen 2020 zullen meer dan 10.000 gemeenten die zich nu in een 2G of 3G gebied bevinden, naar 4G zijn overgestapt. De overeenkomst is bindend, met verplichtingen die gepaard gaan met sancties en niet alleen verbintenissen.

Frankrijk is het 24e land van de 28 landen in de Europese rangschikking wat betreft 4G-dekking. De lijst wordt aangevoerd door Zweden dat ervoor heeft gekozen om frequenties toe te kennen aan exploitanten met redelijke tarieven in ruil voor zeer hoge dekkingsverplichtingen.

Om elk geschil van andere exploitanten te vermijden, zal bij het verstrijken van de vergunningen een gerechtelijke procedure worden ingeleid, maar met ontvankelijkheidscriteria die vereisen dat aanvragers, om frequenties te kunnen gebruiken voor de dekking van het Franse grondgebied, reeds over een mobiel netwerk beschikken.


Allesfrans, ook voor:
 • Geld en bank

  Hoe betaal je in Frankrijk je rekeningen?

 • Tuinrecepten

  AllesFrans, ook voor tuinrecepten: recepten voor en uit de tuin.

 • Franse samenleving

  We helpen je de Fransen wat beter leren begrijpen.

 • Werk en inkomen

  Werken in Frankrijk. Wat weten wij erover?

Allesfrans, ook voor:
 • Overheid

  Wat maakt de Franse overheid zoveel anders.

 • Medisch

  Naar de dokter, de specialist, het ziekenhuis. Hoe werkt de zorgverzekering en hoe kom ik aan een nieuwe bril?

 • Energie

  Elektriciteit, olie, gas, kolen, zonne-energie, maar ook water.

© allez-allier/allesfrans 2008-2019 | SPIP | Plan | Mention |