allesfrans.com

 • Franse Kerst- en Nieuwjaarswensen

  Een aantal Franstalige wensen voor op jouw wenskaart voor een Franstalige relatie.

 • Je bank vraagt om een TIN of een FIN

  De bank moet tegenwoordig ook een fiscaal identificatenummer bij zijn gegevens opslaan.

 • Hoeveel kW heb je nodig om te verwarmen?

  Je kunt niet zomaar een berekening maken, want er zijn veel factoren die meespelen.

 • Franse Kerst- en Nieuwjaarswensen

  Een aantal Franstalige wensen voor op jouw wenskaart voor een Franstalige relatie.

 • Je bank vraagt om een TIN of een FIN

  De bank moet tegenwoordig ook een fiscaal identificatenummer bij zijn gegevens opslaan.

  
Beginpagina > Franse samenleving > Wat de Fransman op vakantie het meeste mist

Wat de Fransman op vakantie het meeste mist

Een nieuwsflits van vrijdag 3 augustus 2018

Een vakantie in het buitenland is een kans om open te staan voor een nieuwe cultuur, nieuwe manieren van leven en om de lokale gastronomie te ontdekken. Maar niet echt voor de Fransen. Er ontstaat al vrij snel een zekere vorm van nostalgie. Fransen missen al snel bepaalde gerechten die emblematisch zijn voor de Franse gastronomie. Volgens een onderzoek van Abritel-HomeAway verklaart 30% van hen dat stokbrood het voedsel is dat zij het meest missen.

Een andere pijler van de Franse gastronomie: kaas. 21% van de ondervraagden mist aan het eind van de maaltijd zijn stukje Camembert, Comté of Roquefort. En wat is er beter dan een beetje wijn bij deze twee gerechten? Ook hier voelen de Fransen buiten hun landsgrenzen een gemis: 16,9% van de respondenten betreurt het glaasje dat bij een goede maaltijd hoort. Het zijn antwoorden die het cliché van de Fransman over de hele wereld alleen maar kunnen versterken.

Crêpes en blanquette

Frankrijk is ook het koninkrijk van de bakkerijen waar je croissants, pains au chocolat of chaussons aux pommes vindt... De Fransen zijn erg gehecht aan deze viennoiseries en 15,2% zeggen dat ze deze lekkernijen missen tijdens hun vakantie.

En wat raden ze de toeristen in Frankrijk aan?
De vele toeristen die naar Frankrijk komen om hun vakantie door te brengen, aangetrokken door de landschappen, de musea, en het vooruitzicht van het proeven van de wereldberoemde keuken, raden de Fransen aan hun smaakpapillen te willen openstellen voor lokale specialiteiten, om te beginnen met... pannenkoeken. De crêpe wordt aangehaald door 41% van de ondervraagden. Dan komt de blanquette de veau (36,1%) en cassoulet (34%). Bouillabaisse heeft bijna evenveel supporters (33,9%), gevolgd door raclette (25,4%), veel gerechten die niet erg aangepast zijn aan de zomertemperaturen.


© allez-allier/allesfrans 2008-2018 | SPIP | Plan | Mention |