allesfrans.com

 • Je bank vraagt om een TIN of een FIN

  De bank moet tegenwoordig ook een fiscaal identificatenummer bij zijn gegevens opslaan.

 • Bemiddelaar voor bankzaken

  Als je er niet in geslaagd bent om een geschil met jouw bank alleen op te lossen, is een beroep op de bankbemiddelaar een snelle en gratis manier om te proberen dit geschil in der minne te  (...)

 • Een bedrag in het Frans uitschrijven

  Dit hulpprogramma zet een bedrag in cijfers om in Franse woorden. Je kunt het onder andere gebruiken voor het uitschrijven van een cheque.

 • Bemiddelaar voor bankzaken

  Als je er niet in geslaagd bent om een geschil met jouw bank alleen op te lossen, is een beroep op de bankbemiddelaar een snelle en gratis manier om te proberen dit geschil in der minne te  (...)

 • Brief bemiddelaar bankzaken

  Hoe stel je een brief op aan de bemiddelaar in verband met een geschil met de bank.

  
BeginpaginaAllier (Bourbonnais)Ook landbouwers in Allier gecompenseerd voor droogte

Ook landbouwers in Allier gecompenseerd voor droogte

Een nieuwsflits van maandag 17 december 2018

Het comité national de gestion des risques en agriculture (CNGRA) is op woensdag 12 december 2018 bijeengekomen om de eerste verzoeken om erkenning van de aard van de landbouwramp in de door de droogte van 2018 getroffen departementen te onderzoeken.
Tijdens deze bijeenkomst werden 39 vorderingen erkend, waarvan 12 in verband met droogte op grasland, voor een totaalbedrag van meer dan 124,9 miljoen euro aan vergoedingen.

Wat de droogte op grasland betreft, vertegenwoordigen 12 geheel of gedeeltelijk erkende departementen een compensatiebedrag van meer dan 101,5 miljoen euro.

De eerste termijnen van de betalingen zullen in de komende dagen worden geplaatst op basis van het advies van CNGRA. Exploitanten die getroffen zijn door rampen in erkende gebieden hebben dan 30 dagen de tijd om hun individuele schadeclaims in te dienen. Om rekening te houden met het uitzonderlijke karakter van deze periode van droogte, die het hele najaar heeft geduurd, heeft de minister van Landbouw en Voedselvoorziening besloten om, bij wijze van uitzondering, het voorschot dat kan worden betaald aan landbouwers die kiezen voor elektronische aangifte, te verhogen tot 50% van de berekende compensatie. Bijna 51 miljoen euro zal dus worden betaald na online aangiftes, zodat de slachtoffers snel hun bijdrage kunnen ontvangen.

Voor de 27 gevallen die voor andere weersomstandigheden zijn erkend, is een bedrag van 23,4 miljoen euro aan compensatie gevalideerd. Deze gevallen hebben met name betrekking op het departement Aude, dat zwaar getroffen is door de overstromingen van 15 oktober vorig jaar. 7,4 miljoen euro aan vergoedingen zal beschikbaar zijn voor de getroffen landbouwers in dit departement.

Om het afsluiten van een oogstverzekering voor het seizoen 2019 aan te moedigen, heeft de CNGRA het ook mogelijk gemaakt om het steunpercentage voor oogstverzekeringen voor het seizoen 2019 te valideren. Voor de 4e opeenvolgende campagne verbindt de regering zich ertoe een subsidiepercentage van 65% van de verzekeringspremies voor het eerste dekkingsniveau (basisniveau) en 45% voor het tweede niveau (facultatieve aanvullende dekking) te garanderen, ongeacht het totale aantal inschrijvingen. Het besluit tot vaststelling van deze subsidiepercentages voor het verkoopseizoen 2019 zal binnenkort in het Franse Publicatieblad worden bekendgemaakt.

Departementen die (geheel of gedeeltelijk) erkend zijn voor landbouwrampen veroorzaakt door droogte op grasland
03 Allier 54 Meurthe-et-Moselle
15 Cantal 57 Moselle
19 Corrèze 58 Nièvre
21 Côte-d’Or 63 Puy-de-Dôme
23 Creuse 71 Saône-et-Loire
51 Marne 87 Haute-Vienne

Allesfrans, ook voor:
 • Verkeer en vervoer

  Afwijkende verkeersregels, autokeuring, invoeren van een auto

 • Auvergne-Rhône-Alpes

  De regio Auvergne werd in 2016 samengevoegd met de regio Rhône-Alpes.

 • Consument

  Wat kun je als consument in Frankrijk verwachten en wat zijn de afwijkende regels?

 • Bouwen en verbouwen

  Alles over het bouwen en verbouwen van jouw huis in Frankrijk en hulp met de benamingen.

Allesfrans, ook voor:
 • Onze ervaringen

  Onze ervaringen en projecten. De plannen en hun uitvoering.

 • Tuinrecepten

  AllesFrans, ook voor tuinrecepten: recepten voor en uit de tuin.

 • Geld en bank

  Hoe betaal je in Frankrijk je rekeningen?

© allez-allier/allesfrans 2008-2019 | SPIP | Plan | Mention |