allesfrans.com

 • De bus betalen met je smartphone

  Ook in de stad Moulins is het inmiddels mogelijk.

 • Kan de Franse justitie de zaak van het milieu vooruithelpen?

  Vier Franse verenigingen hebben justitie gevraagd een uitspraak te doen over de verantwoordelijkheid van de Franse staat inzake klimaatverandering.
 • Wie blijven verstookt van snel internet?

  Ondanks de voortschrijdende glasvezeldekking zullen veel huishoudens waarschijnlijk lang moeten wachten op een zeer snel internet, of zelfs op een goede  (...)

 • De bus betalen met je smartphone

  Ook in de stad Moulins is het inmiddels mogelijk.

 • Kan de Franse justitie de zaak van het milieu vooruithelpen?

  Vier Franse verenigingen hebben justitie gevraagd een uitspraak te doen over de verantwoordelijkheid van de Franse staat inzake klimaatverandering.
  
BeginpaginaAllier (Bourbonnais)Ook landbouwers in Allier gecompenseerd voor droogte

Ook landbouwers in Allier gecompenseerd voor droogte

Een nieuwsflits van maandag 17 december 2018

Het comité national de gestion des risques en agriculture (CNGRA) is op woensdag 12 december 2018 bijeengekomen om de eerste verzoeken om erkenning van de aard van de landbouwramp in de door de droogte van 2018 getroffen departementen te onderzoeken.
Tijdens deze bijeenkomst werden 39 vorderingen erkend, waarvan 12 in verband met droogte op grasland, voor een totaalbedrag van meer dan 124,9 miljoen euro aan vergoedingen.

Wat de droogte op grasland betreft, vertegenwoordigen 12 geheel of gedeeltelijk erkende departementen een compensatiebedrag van meer dan 101,5 miljoen euro.

De eerste termijnen van de betalingen zullen in de komende dagen worden geplaatst op basis van het advies van CNGRA. Exploitanten die getroffen zijn door rampen in erkende gebieden hebben dan 30 dagen de tijd om hun individuele schadeclaims in te dienen. Om rekening te houden met het uitzonderlijke karakter van deze periode van droogte, die het hele najaar heeft geduurd, heeft de minister van Landbouw en Voedselvoorziening besloten om, bij wijze van uitzondering, het voorschot dat kan worden betaald aan landbouwers die kiezen voor elektronische aangifte, te verhogen tot 50% van de berekende compensatie. Bijna 51 miljoen euro zal dus worden betaald na online aangiftes, zodat de slachtoffers snel hun bijdrage kunnen ontvangen.

Voor de 27 gevallen die voor andere weersomstandigheden zijn erkend, is een bedrag van 23,4 miljoen euro aan compensatie gevalideerd. Deze gevallen hebben met name betrekking op het departement Aude, dat zwaar getroffen is door de overstromingen van 15 oktober vorig jaar. 7,4 miljoen euro aan vergoedingen zal beschikbaar zijn voor de getroffen landbouwers in dit departement.

Om het afsluiten van een oogstverzekering voor het seizoen 2019 aan te moedigen, heeft de CNGRA het ook mogelijk gemaakt om het steunpercentage voor oogstverzekeringen voor het seizoen 2019 te valideren. Voor de 4e opeenvolgende campagne verbindt de regering zich ertoe een subsidiepercentage van 65% van de verzekeringspremies voor het eerste dekkingsniveau (basisniveau) en 45% voor het tweede niveau (facultatieve aanvullende dekking) te garanderen, ongeacht het totale aantal inschrijvingen. Het besluit tot vaststelling van deze subsidiepercentages voor het verkoopseizoen 2019 zal binnenkort in het Franse Publicatieblad worden bekendgemaakt.

Departementen die (geheel of gedeeltelijk) erkend zijn voor landbouwrampen veroorzaakt door droogte op grasland
03 Allier 54 Meurthe-et-Moselle
15 Cantal 57 Moselle
19 Corrèze 58 Nièvre
21 Côte-d’Or 63 Puy-de-Dôme
23 Creuse 71 Saône-et-Loire
51 Marne 87 Haute-Vienne

Allesfrans, ook voor:
 • Tuinrecepten

  AllesFrans, ook voor tuinrecepten: recepten voor en uit de tuin.

 • Een (t)huis in Frankrijk

  Artikelen die betrekking hebben op het zoeken, vinden, kopen en bewonen van een huis in Frankrijk.

 • Allier Toeristisch

  Toeristische informatie van in en rond de Franse Allier.

 • Verzekeringen

  Waar wijkt een Franse verzekering af van de Nederlandse...

Allesfrans, ook voor:
 • Verzekeringen

  Waar wijkt een Franse verzekering af van de Nederlandse...

 • Franse taal

  Wat wetenswaardigheden over de Franse taal

 • Diensten

  Verschillende soorten dienstverlening.

© allez-allier/allesfrans 2008-2019 | SPIP | Plan | Mention |