allesfrans.com
 
BeginpaginaNieuwsEen digitale versie van de reisverklaring
 

Een digitale versie van de reisverklaring

Een nieuwsflits van donderdag 2 april 2020

Vanaf maandag 7 april is ook een digitale versie beschikbaar van de ontheffende reisverklaring, die je bij je moet hebben wanneer je je buitenshuis begeeft.

Zo kun je jezelf het met de hand uitschrijven van de verklaring besparen als je geen printer hebt (zoals velen). Dit is hoe het werkt.

Certificaat voor smartphones: instructies voor gebruik

Net als voor het certificaat dat moet worden afgedrukt of gekopieerd, moet je naar de website van het Franse Ministerie van Binnenlandse Zaken gaan.

Je vult dan gewoon een bewerkbaar formulier op je smartphone of computer in. Het bevat dezelfde voorwaarden en keuzes als het certificaat dat moet worden afgedrukt.

Hieronder vind je de link waarmee je het online formulier kunt vinden.

Hoe werkt het

Op het online formulier moet je je achternaam, voornaam, geboortedatum, geboorteplaats, adres, reden voor vertrek en datum en tijd van vertrek aangeven. Controleer de datum en het tijdstip goed!

Na het invullen van de informatie druk je op de knop Générer mon attestation. Er wordt een PDF-bestand gegenereerd met een QR-code (de vierkante streepjescode) die alle gegevens van het formulier bevat, evenals de datum en tijd waarop het document werd aangemaakt. Kies vervolgens om dit bestand op te slaan of te verzenden, bijvoorbeeld naar je e-mailadres wanneer je het formulier op de computer invult.

Controleer vervolgens of je de aangemaakt verklaring op je smartphone terug kunt vinden!

Geen persoonlijke gegevens verzameld

Bij een controle moet dit bestand op smartphone of tablet worden getoond. De politie zal dan de QR-code scannen om alle gegevens te kunnen inzien. Deze service is toegankelijk op elk type mobiel apparaat via een browser. Er worden geen persoonlijke gegevens verzonden.

Tip

Om het formulier gemakkelijk terug te kunnen vinden, klik je op je smartphone op onderstaande link. De browser opent zich met het formulier. Kies nu in het menu rechtsboven (de drie verticale stippen of streepjes) Toevoegen aan startscherm. Nu is op het startscherm van je smartphone een ikoon toegevoegd waarmee je het formulier gemakkelijk kunt openen en hergebruiken.

Op internet: Het online formulierAllesfrans, ook voor:
 • Een (t)huis in Frankrijk

  Artikelen die betrekking hebben op het zoeken, vinden, kopen en bewonen van een huis in Frankrijk.

 • Verkeer en vervoer

  Afwijkende verkeersregels, autokeuring, invoeren van een auto

 • Werk en inkomen

  Werken in Frankrijk. Wat weten wij erover?

 • Consument

  Wat kun je als consument in Frankrijk verwachten en wat zijn de afwijkende regels?

Allesfrans, ook voor:
 • Belastingen

  Met welke Franse belastingen heb je te maken en met welke in je vaderland.

 • Reizen naar/door Frankrijk

  Genieten, maar je ook aan de regels houden...

 • Geld en bank

  Hoe betaal je in Frankrijk je rekeningen?

© allez-allier/allesfrans 2008-2020 | SPIP | Plan | Mention